icon

Termín porodu v srpnu 2018

tereza1995
26. pro 2017

Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?

viki999
28. únor 2018

@fanunka Ahoj, mě čeká Dr zítra, jinak je mi furt stejně a tchýně teď ještě ma střevní chřipku, tak cekam zda jsem měla tu čest to chytit :-/
Zubaře odkládam dokud mi nebude líp, pořád se bojím na ni otevřít pusu, vzhledem.k těm nevolnostem..
Snažila jsem se nakoupit nějaké oblečení přes net, ale v podstatě vše nepoužitelné... kalhoty horko těžko hledám nejake ve kterých vydržím a jinak většinu času mám rozepnute..

@marketa1704 Gyn neřekla co je v bříšku? Nekoukala vůbec ultrazvukem nebo se stydí? Já jsem zvědavá zda se zítra dozvím nějaký tip..ale spíš to nečekám..

marketa1704
28. únor 2018

@viki999 pořád se vrtí 🙂 přemeřil mimi a vše ok, prý si netroufá odhadovat... Na další kontrolu jdu až 28.3., tak to snad už se ukáže 🙂

viki999
28. únor 2018

@marketa1704 Já jsem objednana na 4.4. Na druhý screening, tak si říkám že tam nam to snad řeknou.. nemám moc chuť se zítra s tou Dr vůbec bavit...
A kolik měří? 🙂

marketa1704
28. únor 2018

@viki999 a na ten druhý screening si se teď objednávala? Já mám trochu podezření, že ten můj doktor totiž nedělá pravý screening... Na utz jsem byla u něj a pak teda na genetický testy jsem jela do thomayerky... Ani nevím jak je velký, řekl mi že akorát na 16tt, že vše odpovídá a já se smála jak tam malý blázní 🙂

viki999
28. únor 2018

@marketa1704 Aha, myslela jsem že porovnáme🙂 tak nic..
Hele, já se objednávala už toho 7. Jak jsem byla na prvotrim, říkala mi gynekolozka ať se objednám zavčas, tak když jsem tam byla, sfoukla jsem to najednou...

simonabu
28. únor 2018

Já jdu na screening také až v dubnu 6.4., k doktorce na kontrole 13.3., tak máme teď okurkové období. Pohlaví také chci řešit až na tom velkém screeningu a také jsem zvědavá 😀
Krvácení dásní mě také trápí, ale doktory začnu objednávat a obcházet až teď. Také jsem si nebyla jistá, jak mi bude a tak jsem to raději nechala, než se někde honit s nevolnostmi a pod.
Když jsem chodila do práce, s prvním, nosila jsem strašně dlouho také kalhoty jen s knoflíkem na gumičku a pod, protože mi všechny těhotenské kalhoty na břiše stejně nedrželi. Mám koupené dvoje a budu je už muset, včetně toho ostatního, stáhnout z půdy a vyzkoušet, poněvadž mám teď jen jedny nositelné a to není žádná sláva. I když na mateřšké s prvním dítkem mi to stačí. Chápu, že do práce byste si nevystačili 🙂
@viki999 S tou střevní chřipkou si snad nedělej ani legraci. Žádná legrace. Ale prý se léky jako Endiaron dají užívat i v těhotenství, protože účinkují snad až ve střevech a to už na miminko vliv snad nemá. Tak nějak jsem to jednou vyčetla..

fanunka
1. bře 2018

@zofinecka
@marketa1704 já zatím žádné krvácení z dásní nemám. taky pořád nevím co mi roste v břichu 🙂. Měním Dr gynekoložku tak k ní jdu teď v pondělí prvně jsem zvědavá co se mnou bude dělat. Moje stávající dr je bohužel 50km daleko od domova z práce jí mám kousek ale předpokládám že bude výhodnější mít dr u domova a už se mi nechce takovou dálku cestovat. Unavená přes den ani nejsem, ale večery jsou pro mě smrtelný už od 19h jsem KO takže usínám na gauči v půl 8 :( a ráno v 5h jsem vyspalá 🙂 jsem hroznej chcípáček

viki999
1. bře 2018

@fanunka závidím, že se ti podařilo změnit gynekolozku... Ja jsem minule s mojí měla výstup a bohužel už nějakou dobu nejsem spokojená (byla jsem v říjnu na prevenci a to jsem prvně konstatovala, že už mi nevyhovuje.. A v listopadu jsem otehotnela), ale když jsem to řešila, nikdo moc nechce přebírat tehuli už v průběhu těhotenství... takže si u ní protrpim tohle těhotenství a pak odejdu.. dneska tam jdu v 10.45 a fakt se mi tam vůbec nechce...

@simonabu No, já už jsem tady i jednou psala (nevím jestli zrovna v téhle diskuzi), že kvůli nějakým předchozím zdravotním problémům co jsem měla dlouhodobě mam panickou hrůzu ze zvracení.. takže o to je to pro mě větší strašák.. ale tchýně u mě byla ve 3-4 odpoledne a zvracet zacala az v noci, tak snad to tolik ani nehrozí...

ivis314
1. bře 2018

Ahoj maminky 🙂)) Ráda bych se k Vám přidala do diskuse. Také čekám srpnové miminko, termín dle PM i UZ 16.srpna. Je to moje první těhotenství♥ 🙂 Ze začátku jsem byla trošku vyjukaná, protože jsme to s přítelem neplánovali, jsme spolu cca rok a půl, v práci jsem rok, chtěli jsme cestovat, poznávat sami sebe, ale stalo se a teď to ejhle vnímám jako nejkrásnější věc, co mě v životě mohla potkat a protějšek to vnímá stejně 🙂
Dnes začínám 17tt, a za ten čas už jsem řešila dvakrát nemoc, opar, zánět kanálku v zubu, věčně se mi motá hlava (nedávno mě pouštěla prodavačka na její stoličku si sednout 🙂 ), na začátku mě často bolela hlava, to už naštěstí ustoupilo. Mimi je zdravý jak řípa, hodnoty z krve také v pořádku 🙂)) Krvácení dásní je celkem rutina, ale hodně mi pomáhá pasta ELMEX - zelená, je na citlivé zuby. Není vyloženě na krvácející dásně, ale je to po ní pak lepší. Akorát je mi z ní špatně, má nějakou divnou chuť v tomto mém stavu 😃
Do práce ještě chodím, mám svou kancelář, jedu si svoje tempíčko a nikdo mě nekontroluje. Jen mám samozřejmě nějaké termíny, ale ty většinou splním s přehledem, a přitom si zvládnu dát po obědě ve velkém křesle dvacet 🙂)))

A teď jiný soudek🙂)) Stále také ještě nevíme, co mám v bříšku za pokládek, ale moje intuice mi napovídá kluka. A co vy? Co myslíte, že budete mít a co byste si přáli? 🙂))
A z jaké části ČR jste? Jestli to teda není tajné🙂)) Já jsem ze Středočeského kraje, kousek od Sedlčan, ale v létě se stěhuji za přítelem do Sázavy 🙂)) Hezký den všem, Ivana (26let)

zofinecka
1. bře 2018

@ivis314 ahoj,tak to máš podobný termín jako já.a sstejně jako vy je naše mimi neplánované. 😁😁😁 Akorát my už budeme mít dítko doma 3 😁😁😁😁. Já stále taky nevím co nosím v bříšku a nějak mě ani netrápí jestlli to bude holka nebo kluk. Obojí už mám doma😁😁😁😁😁. Já si tajně přeji holčičku,ale když to bude kluk tak se zlobit nebudu.
Kancelářskou práci závidím. Já se v práci nezastavím. Navíc teď mám ranní na 6.00 a vstávání ve 4.00 mi dává zabrat.
Jo a jsem z Ostravy 😁😁😁😁😁

viki999
2. bře 2018

Ahoj holky, tak dnes začínám 17.tt. Včera jsem byla u Dr, nedělala ultrazvuk, jen poslechla že bije srdíčko, zkonrolovala čípek, změřili mi pánev a šla jsem..
Poprvé od začátku těhotenství jsem měla váhový přírůstek, jak jste na tom vy? Přibraly jste už něco a kolik? Já vč. úbytku asi 2kg, od počáteční váhy asi 1 kg..
Jinak mě zajímalo zda některá z Vás ví o tom, že dle jedné z hodnot krve z prvotrim screeningu se údajně dá odvodit pohlaví (samozřejmě to není 100%) a jestli jste na to některá koukala? Konkrétně se jedná myslím o FreeBetaHCG (lovím ten název z hlavy) a jde o to, jestli je to hodnota okolo 50, resp. nad 50 nebo nižší. Já třeba mám nad 50, takže by to u mě ukazovalo na holčičku.. okolo 20 třeba by ukazovalo spíš na kluka.. tak bychom mohli udělat malý průzkum kdo kolik máme a co to nakonec bude 🙂 Co vy na to?

@ivis314 Ahoj, já mám termín 17.8. a jsem taky prvorodička, ale my ačkoli jsme začali zkoušet plánovaně, tak jsem stále vyjukaná a pořád se s tím snažím srovnat, že ze mě bude máma (inicioval to hlavně manžel)..
Jinak co se týče pohlaví prioritu nemám, manžel by si přál kluka, tak jsem to "přebrala", ale jak píšu výše, možná to bude holka, kdo ví 🙂
Bydlím kousek od Prahy - u Úval, bude mi 28 a s manželem jsme 12 let, od svatby to v červenci budou 2 roky..

ivis314
2. bře 2018
ivis314
2. bře 2018

@zofinecka Tak ty už doma pokládky máš 🙂))) Koukala jsem na fotečky, to už jsou asi starší fotky, že? 🙂 Každopádně máš krásné děti a chápu, že když už máš páreček, tak je jedno, co to bude. To my prvňáci v těhotenství máme přání jasný 😀 Ve 4hod ráno, jo? Tak to se klaním a posílám velký obdiv. Já si stěžuji, že vstávám v 6 a jezdím 30km autem. Kolikrát je to fakt na hlavu. A copak děláš? Doufám, že tě v práci aspoň malinko šetří🙂)))

ivis314
2. bře 2018

@viki999 Mně paní doktorka dělá UZ vždy 🙂 A pořád otravuju, ať mi miminko změří a ukáže, píšu si to všechno do diářku, já jsem v tomhle taková citlivka. Dokonce si UZ vyfotím nebo natočím a pak to ukazuji příteli. Můj je vždycky nadšený, když mu hlásím, že už povyrostlo o tolik 😀 Na první screen se mnou šel, ale jinak na klasickou prohlídku chodím sama. Jsem fakt šťastná, že mám protějšek, který si nemyslí, že jsem bláznivá ženská, která to tak prožívá :D Kde se to ve mně bere, ani nevím 😀 🙂)))
Jinak jsem zatím přibrala 2kg, ale vidět už je to pěkně, bříško už neschovám. A to jsem to v práci oznámila teprve před týdnem, nikdo nic nepoznal. Zima a volný svetry jsou super kámoši na tohle období 😀
Já si moc moc přeji kluka. Ono ve finále je to vlastně jedno, co to bude. Ale intuice mi od začátku směřuje na mužské pohlaví. Můj se tváří, že je mu to jedno, ale spíš bych ho řekla, že chce tu holčičku 🙂)) Bude to ještě zajímavé, co nám nakonec řeknou 😀
FreeBetu mám taky nad 50, dokonce 79, tak by to mohla být ta holka 🙂 Uvidíme, kdo sem ještě napíše ;)

A zkoušeli jste, holky, tu tabulku podle krve? Nebo lunární věk? Nám prý všude vychází holčička. Zkoumaly to kolegyně v práci, tak pořád chodí a už mě zdraví: Čau holky 😀 Jinak kdysi kartářka mi řekla, že budu mít děti, že určitě oboje do 30 a první kolem 27 roku: kluka a holku 🙂)) Věk určila správně. Pohlaví uvidíme 🙂)))))))

Hezký den 🙂

zofinecka
2. bře 2018

@ivis314 jj mám už dvě veliké dětičky. Já to sice nemám do práce tak daleko,ale autem teda nejezdím. Jezdím MHD, když ji mám zadarmo 😁😁😁😁😁. Ale ještě než začala zima,tak jsem chodila pěšky😁😁😁😁. Jinak jsem učitelka ve školce😁😁😁😁. Mám skvělou nadřízenou a ta mě teď docela šetří jak jen to jde.

Já se taky dívala na ty hodnoty a mám něco přes 20,tak to vypadá na kluka.

Dívala jsem se i na ten lunární věk a iuž tam mi vychází kluk. A u předchozích těhu mi to taky podle něj vyšlo. A tabulku podle krve jsem vyzkoušela.

Jinak já přibrala od doby kdy jsem dostala průkazku tak 2-3kg. Ale je fakt,že v předchozích těhotenstvích jsem taky moc nepřibrala.

zofinecka
2. bře 2018

@ivis314 tady je jedna aktuálnější fotka 😁

viki999
2. bře 2018

@ivis314 Já jsem koukala taky na čínský lunární i dle krve a jedno jsem měla holku, jedno kluka :D i dle "babských" rad (chutě, háček v oku, atd) mi to dost lítá a mám to tak 50/50.. nás to prostě napíná :D :D

ladyhacek
2. bře 2018

Tak s tím hCG je to zajímavé. To jsem neslyšela. My nevíme co budeme mít. Od začátku jsem myslela, že holku, ale teď si tak jistá nejsem já mám volný beta 36. A není to také ovlivněno kdy se bere krev? V kterým týdnu?

viki999
2. bře 2018

@ladyhacek Ano, ovlivněno to tím je, nejvyšší hodnota je v 10-11tt myslím, poté začne klesat.. Já tu na to narazila náhodou v nějaké diskuzi a přišlo mi to zajímavé..

snahnah
2. bře 2018

Volný beta hcg mám 118,70 a doma už mám kluka. Chlapi si doma přejí kluka a mi je to fuk, ale radši bych možná kluka. Mám po juniorovi hodně modrého oblečení a mít holčičku, asi mi definitivně hrábne a budu MUSET pořídit vše v růžové :D Od půlky ledna jsem na nemocenské, bo říct v obchodě zákazníkovi, sorry, asi jdu blít a ztratit se by mi neprošlo 🙂 . Dneska jsem 15+5 a už 2 dny je mi relativně fajn. Od začátku jsem zhubla 2 kg a kolikrát nemám chuť vůbec na nic, natož nějaké zvláštní :D Břicho zatím vypadá, jako bych se jen přejedla. A jsem z Ostravy 🙂

viki999
2. bře 2018

@snahnah aspoň někdo kdo je taky na neschopence.. akorát mě je zle furt a to jsem už 17.tt :(

snahnah
2. bře 2018

@viki999 Jestli tě to uklidní, mi bývalo u prvního blbě až do 8.měsíce, vždy hlavně k večeru, pomáhala mi na to vanilková točená zmrzlina. Nemůžu se dočkat, až zas bude v cukrárně, nanuky totiž nejsou ono :D

ladyhacek
2. bře 2018

@viki999 15+2 nebo kolik (posouval se mi termín) a také mi je zle většinou večer. Ale pomalu to snad ustupuje . Jsem také na neschopence. Teď mi ještě začal kolísat tlak a motam se. Pracuji ve fastfoodu

snahnah
2. bře 2018

@ladyhacek Jo tlak, to je taky kapitola sama o sobě. Nejmíň jsem si naměřila 82/55. Ani se nedivím, že máš taky neschopenku, jak to občas v těch fastfoodech vidím, ty fofry, pachy...

viki999
2. bře 2018

@snahnah no, úplně mě to neuklidnuje, to asi chápeš.. :D Jinak je mi zle téměř celodenne.. resp třeba 3 dny des, pak den průměr a den lepší a pak zas des...
@ladyhacek Motani hlavy mi ani neříkej, ve středu jsem si zicla na zem na poslední chvíli než jsem sebou stihla placnout úplně... Fast food by byl masakr, už jen to vedro! Me je furt 90 stupnu..takze uz jen ta predstava... fuuu..
Já dělám ve stavebnictví, většinu času v kanclu, jednou dvakrát do týdne stavba..třeba i jen na půl dne.. a jinak problém by byl hlavně dojíždění hodku a půl (auto, vlak, metro/tram)..

zofinecka
2. bře 2018

@ladyhacek tak mě už nevolnosti celkem přešly. Teda jediné s čím bojuji je to,že když mám ranní na 6.00,tak nejsem schopná tak brzy snídat. Řeším to ráno jen ovocem. 😁😁

Já pevně doufám,že v práci vydržím až do konce června. Ale to bude asi masakr. 😂😂😂😂😂😂😂

zofinecka
6. bře 2018

Ahoj,tak jak.se vede? Já byla dnes na kontrole a vše je v pořádku. Brali mi dneska krev a dostala jsemi žádanku na velký UTZ.

snahnah
6. bře 2018

Ahoj, já byla včera, taky vše ok i krev mi sestra brala a velký UTZ dělá můj doktor, jdu za měsíc. Bořislav se zase maskoval (i ruku před obličej si dával), tak furt nevím, zda to není třeba Naděžda :D Večer jsem pak měla docela úplou mikču, že trochu vylezlo břicho a přítel vyvalil bulvy, že se mi nějak zmenšuje zadek 🤣

simonabu
6. bře 2018

@snahnah Máte hezká pracovní jména 😉 A vida, jaké jsou vedlejší efekty těhotenství, zmenšující se zadek 😀 To jsem se pobavila 😉

zofinecka
7. bře 2018

@snahnah už víš pohlaví?

Strana