Termín porodu v srpnu 2018
Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?
Před 10 lety jsem šla na kontrolu do porodnice až 2 dny před termínem dopoledne a nechali si mě tam už, protože váhový odhad byl 4,1 kg. Večer se narodil 4,2 kg Junior 😁
@viki999 Děkuji 😊
V klidu sice jsem co se porodu týče,ale pořád tady není tatínek(je u toho moře),takže by to bylo i tak dost zajímavý😄
Co mě ale překvapilo,nemrkla se na mě ve spodku...jako co čípek a tak😕Takže stejně vím prd😄
@veronikanel Ono ta kontrola čípku je taky taková "kontroverzni".. některý jsou proti- zvyšuje se riziko zaneseni nejake bakterie, atd. Mě ho třeba dělá zas od zacatku těhotenství na každé kontrole, ale nedělá UTZ (ten dělala na začátku aby potvrdila vitalitu a umístění plodu), a pak v 30tt, jinak nic (1. A 2. Screening jsem měla v porodnici)..
Navíc za mě je to stejně v 90% k ničemu.. když je cipek zavřený, tak to stejně neznamená, že to během pár hodin nemůže být jinak... A když se pootevres, můžeš tak být taky dlouho nebo porodit za chvíli..za me to nix neřeší🙂 (jako tohle je jen můj nazor)..
Ale zas na druhou stranu samozřejmě chapu, ze by clovek chtěl vědět na čem je..
@veronikanel tak mě čípek kontroluje vždy. A teď na poslední kontrole už mu říkal, že se zkracuje 😁. No a dneska je mi celkem blbě. 😛 Doufám, že to přejde.
@zofinecka Nápodobně😄Od včera tvrdnu častěji a častěji.Kolikrát to fakt dost zabolí.Ale zase by bylo cool být narozen pátek 13.😄😄😄
@veronikanel😁😁😁😁 Já bych byla ráda kdyby to ještě nebylo. Ale už jsem připravena na vše.
@zofinecka Mě už to celkem nebaví.Nevím jestli si ze mě dělá srandu,ale od rána už min.6x tvrdnutí a bolestivé a stejně se nic jiného neděje krom slabounkých MS bolestí.Klasika,nerozhodný chlap😄
@veronikanel tak já si včera dala horkou vanu a už je to v poho. Tak doufám že vydržím aspoň do příštího víkendu. 😁😁😁 Jsem zvědavá co bude ve středu na poradně.
Holky kdy muzeme vyzvednout kocarek a pri tom byli klidny ze ta blba povera nas mine..... ja na tohle neverim, ale manzel ho doma proste nechce. Ze ho vyzvedne az budu v nemocnici.... ja uz bych ho radeji mela doma..
@fanunka Utluč ho argumentama, že musíš nachystat vnitřek, vyprat, vyzkoušet, která deka se líp vejde, jak a kde ho budete doma parkovat a tak 😁 mám podobný problém s tchýní, problém je, že je furt doma a nemůžeme si kočárek nenápadně přenést k sobě a drahý ji nechce zas provokovat. Ale pod tíhou argumentů měkne.
@fanunka Já jsem od sousedky přinesla pratelný vnitřek korby a vajíčko, abych měla připravené aspoň tohle... ale jinak já bych třeba nikdy nepřištoupila na vyzvednutí z obchodu až budu v porodnici... nikdy bych to dítě nedala do něčeho co se "válelo" bůh ví kde.. bez přeprání, důkladné desinfekce apod. se k tomu to dítě nepřiblíží na 10m :D (jako samozřejmě přeháním, ale prostě souhlas s holkama.. utluč je argumenty, že si to potřebuješ připravit, vyzkoušet)...
@fanunka jako vyzvedávat kočár až když budeš v porodnici se mi zdá taky nesmysl. Určitě bych si ho chtěla už doma vyzkoušet a navíc u většiny je součástí i autosedačka vajíčko a to je určitě mít doma už v předstihu. 😁😁 A už vidím chlapa jak jde vyzvedávat kočár když budu v porodnici. 😁😁😁😁
Budu rada, kdyz chlap vyzvedne nas, az prijde cas, natoz kocar 😂 uz hlasil, ze ho 3 dny nebude 🍻🥃🍻🥃🍻🥃🍻🥃🍻🥃🍾🍾🍾🍾
Holky diky 🙂 pri dalsi kontrole za 14 dni kocar vyzvednem a basta kor kdyz mi dnes rekli ze uz me telo se pripravuje na porod bojiiiim. Uz se zkracuje cipek a pooteviram se ale pry je to prirozeny vyvoj ktery se ve 35tt uz nechava byt a hlavne to vubec nemusi znamenat ze porodim predcasne.
@fanunka je to určitě hodně individuální, ale pokud máš strach z předčasného porodu, tak doporučuji opravdu hodně odpočívat. To mě teď doporučil i můj dr. 😁😁 Potřebuji vydržet do soboty, jelikož jdu za svědka na svatbu a ještě musím upéct svatební dort😁😀.
Teď už ani pomalu nikam sama nechodím. Při jakémkoliv pohybu mi tvrdne břicho 😟☹️.
holky ted jsem byla na wc a malinky hlen asi jako mensi kulicka od hrasku :( muze to byt hlenova zatka? Nebo pozustatek ze vcerejsiho vysetreni cipku-po tom vysetreni me trosku bolel podbrisek. Ja jsem cela vydesena. Nic me neboli ani mi dnes netvrdne bricho spis takovy lepsi den

U mě se predava/přebírá kolem 36tt, ale letos je hodně rodiček, takže to odkladaji.. A za mě tím líp.. mám to do porodnice daleko, takže čím min poraden tam tím líp..
Poprvé bych tam měla jít v prvním srpnovém týdnu..
@veronikanel tobě gratulace 🙂 hezká váha.. A je fajn že už můžes být v klidu..