Termín porodu v srpnu 2018
Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?
@veronikanel krásné. Já jsem prvně screening v 1.trimestru chtěla odmítnou,ale dr. mě nakonec ukecel. Takže jdu příští týden.
@zofinecka Já momentálně nad screeningem strašně váhám...jdu ve středu na druhou kontrolu, budu 12+0, pro průkazku a případně právě na screening a už z toho nespím, jestli jo nebo ne...u první dcerky jsem nebyla a vůbec jsem o tom nepřemýšlela, ale ted nějak váhám no :/ Manžel je proti, ale když půjdu, tak to pochopí (no, to mi pmohl, ach jo)...doktorka mi řekla, že mohu odmítnout cokoli, že pokud chci jít až rodit, nemůže mi proti tomu říct vůbec nic, takže už jsem téměř rozhodnutá odmítnout glukézový test, na UZ chodím, jen ten pitomý screening nevím :(
@pavicka Ja u prvního věděla, ze si necháme jakékoli, teď bych nejspíš také nedokázala jít na potrat, buď by si příroda poradila ještě v tehu sama a nebo se tam drobek prostě má narodit, ale musím přiznat, ze u prvního jsem o tom n euvazovala, teď to hloda...přece jen kdyby bylo mimi postižené nějak víc, nezasahlo by to jen nas s manželem, ale hodne i první dcerku...kdybych měla postižené první a bylo to náročné, tak se můžu rozhodnout další uz nemít...a tenhle první screening je schopen co vše ukázat? jen Downa apod a nebo i třeba srdeční vadu? to asi ještě ne že? protože srd.vady, rozstepy atd, to se da dnes uz ovlivnit dost prenatalne nebo těsně po porodu, takže o tom bych vědět chtěla ☺ Jinak taky jdu 31., pro prukazku a na krev, budu 12+0...
@sarkoc Taky budu váhat nad tím testem na cukrovku... zrovna ráno jsem nad tím přemýšlela, že nechápu proč to dělají takhle složitě, když se dá nabrat z krve glukovany hemoglobin a taky vidí ten vývoj... dokonce je mnohem lepší... tak spíš budu řešit zda nějak nejde to..
O screeningu vůbec neváhám, oba jsme se s manželem shodli, že pokud by něco bylo špatně (rozuměj výrazně špatně), tak radši půjdu na potrat.. chápu ale, že pro tebe to nemusí být směrodatné když bys na něj šla...
Ja jsem velký nervak, jsem stresla z každé blbosti a třeba dítě s Downem bych nedala..
Jinak na screening jdu zítra...To budu 11+4 a manžel uvidí mrne prvne... a doufám, že konečně dostanu fotku, ještě žádnou nemám...
@viki999 ahoj, glykovaný hemoglobin nestačí pro diagnózu, je vhodný pro hodnocení úspěchu léčby. Ale taky se nechá nabrat, když je podezření, že cukrovka bude- k určení stupně "průšvihu". Pro kompletní diagnózu cukrovky se musí udělat oGTT, k nastavení nejlepšího schématu léčby. Tím spíš v těhotenství, kdy nelze brát tabletové léky proti cukrovce.
Hlavně, ze měsíc přemýšlím o tom, zda jít nebo nejit na screeningy...nakonec tu čekám na objednání na revizi, vím to asi hodinu a půl, miminko ve me už je dva týdny mrtvé 😭 Snad bude andilkovi tam nahoře dobře a brzy se zadari...přeji všem, at to dopadne dobře a v srpnu máte své drobečky u sebe 😉
@marketa1704 Ahoj, tak dnes konečně kontrola, že? Budu se těšit na info 🙂
@viki999 ahoj, já dnes kontrola v pořádku, TP 22.8., na screening jdu 12.2. A už mám konečně i průkazku a řekla jsem to v práci... Uff... <3
@sarkoc to je mi líto, určitě to vyjde později...měla jsem taky pořádně nahnáno ráno před kontrolou... Přeju hodně sil a uvidíš, bude lépe
@marketa1704 Super! Jak velký je prcek?
Ja byla v pondělí na screeningu, psala jsem to dnes do skupiny, nevím zda jsi i tam.. ze screeningu me poslali domu, ze mrne je moc male (na screening i dle predpokladaneho stari), preobjednano na 7.2. zítra jdu k mojí gyn, tak uvidím co řekne ona, když celou dobu říkala, že velikost odpovídá...
@viki999 aha, vše jsem dnes nestihla pročíst... Hukot v práci 🙂 no, vidíš já se ani nezeptala jak je velké v té euforii, řekl mi že odpovídá 10+3, byla vidět i nosní kůstka a říkal, že je to v pořádku, že má všechny končetiny a srdíčko...
@marketa1704 Tak to mám radost, že takhle super...
já pondělí probrecela, už jsem v tom viděla že se nevyvíjí...teď už jsem mnohen víc v klidu.. a uz jen vydrzim do rana a hlavne nejak nalacno odbery... a uvidím co mi řekne...
@viki999 vše bude dobré, prostě je jen menší, neboj... Musíme věřit v pozitivní konce 🙂
@marketa1704 Ahoj, taaaakze... dle Dr velikost odpovídá jak ma <3 prukazku mám taky, odběry jsem dala a termín 17.8. Juhuuuuu
@viki999 juchuchuu...super, to mám radost 🙂
Ahojte holky, mám trochu intimní dotaz jsem ve 14tt a poslední týden mám výtoky, ale jako zase žádný drama bez zápachu, bílo-krémové a nic mě nesvědí nepálí ? Kontrolu mám příští týden ve středu tak jestli to mám nechat a nebo raději zajít ? Máte to taky některá? Říkám si jestli to není pouze těhotenstvím ? Děkuji 🙂
@lusen Mudr na screeningu taky říkala právě že je tak o tyden mladší, naměřila CRL 44 mm, moje gyn ale od začátku (7tt) říká, že velikost odpovídá a dnes mi to potvrdila, naměřila 53 mm. Na screeningu mi řekli, že ma vlastně úplně minimální rozměr pro to vyšetření, ale aby to udělali pořádně, tak že me preobjednaji. Byla jsem tam 11+4 a nové půjdu asi 12+6 nebo tak něco (dle PM) 🙂
@petta12 mivam taky, porad neustale, nekdy vice, nekdy mene..nechala bych to az na tu kontrolu, myslim, ze je to normalni v tehu, pokud nemas jine vag.problemy..ja to vicemene uz ani tak neresim, vezmu intimku, nebo kdyz jsem vylozene doma, tak ani tu ne a kalhotky bavlneny, stridam, peru na 60..uvidis, co ti rekne na ty kontrole, snad budes ok 🙂 🙂 🙂

Tak já jsem konečně po kontrole 🙂 Nakonec je miminko starší,než jsem myslela (10+6tt) a má skoro 4cm 🙂 Příští týden nás čeká 1.screening a 9.2. 5D UTZ kvůli genetice.
Díky bohu za Clexane❤