V mém okolí se žena nedostatečně stará o syna a zanedbává ho - jak postupovat?

luciealuky
21. črc 2019

Ahoj chci se vas zeptat na radu a pomoc ... jedna holka tady u nas porodila dite v 17letech a uz od začátku to miminko nějakým způsobem týra.... kdyz nasadila sunar davala mu treba jen 3x maximálně za den chlapečkovi byli 2 mesice a odůvodnila to tak ze sunar je drahej..potom kdyz uz začal jist prikrmy ji mama nakoupila pro prcka do lednice jogurty ona mela hlad a sezrala je a kluk jedl za celej den jen rohlík suchej protoze mama mela hlad... v zimě kdyz prší kluk na kočáru bez bundy,deky,fusaku,bot a plastenky a pani dáma deštník a holinky... a ted nedávno my nekdo vyprávěl ze celej den chrapala vstala az nekde ve 2 hodiny kluk celej den brecel v bytě asi i hlady ale i nudou a ona si zamkla dveře do pokoje aby ji neotravoval a spala si sladce dal...uz mi s ni došla trpělivost několikrát jsem ji psala upozorňovala apod... ale ona se jeste vysmiva a machruje.. at si žije špína a socka jak chce ale ten malej klucina muze najít domov kde ho budou milovat zatim jsem jen premyslela dojít za pediatrem a sverit se jemu nez jit hned na socialku ... byl nekdo v takové situaci? Muzete mi prosim poradit co delat? Je mi lito chlapecka akorat z nej bude nejakej podvizivenej zaostaléj člověk a vyroste z nej to co je jeho mama...

anita003
21. črc 2019

Netrol tady... Určitě máš kamery u nich v bytě, takže víš, že mu dá Sunar jenom 3x denně, jogurty mu sní, zamyká se před ním v pokoji... A pediatr by si za celou dobu nevšiml, že neprospívá a trápí ho hladem... Prostě další bláboly... Že to furt někoho baví vymýšlet...

lastovenka
21. črc 2019

@anita003 Třeba s tím dítětem k pediatrovi ani nechodí! Kde je psáno že se s dítětem k pediatrovi musi? Nikde.

lastovenka
21. črc 2019

@luciealuky Nahlaš to na sociálku. To je podle mě jediný co můžeš udělat. Nebo policii.

leniczka23
21. črc 2019

Ty prazdniny...

luciealuky
autor
21. črc 2019

@anita003 nemam zadny kamery ale bohuzel nebo bohudíky je slecna tak jednoduchá a hloupá ze to sama výkřikuje do světa ;)

luciealuky
autor
21. črc 2019

@lastovenka to je také možné pry neni ani ockovany coz v tedle době taky neni nic trestného kdyz už se rodič sam rozhoduje zda očkuje nebo ne

luciealuky
autor
21. črc 2019

@anita003 a výmysl to vazne neni nemam zapotřebí si vymýšlet a nekam to jeste psat bohuzel je to realita

luciealuky
autor
21. črc 2019

@leniczka23 prázdninami to uricte neni chlapečkovi jsou skoro 2 roky

zelenaesmolda
21. črc 2019

@luciealuky
aha,takze ty vis,ze ho tyra a resis to az ted po dvou letech?!
promin,ale jsi husa.Nehlede na to,ze pokud vis o tyrani jine osoby a nenahlasis to tak je to trestny cin.

veruuu_kubesovic
21. črc 2019

@luciealuky mě osobně to příjde, že jí jednoduše závidíš, no tak má mladá holčina dítě no bože....víš kolik takových maminek může být? a když s ní nebydlíš, odkud máš "ty zaručené informace" co to dítko jí???

martiina_k
21. črc 2019

Teda já nevěřím vlastním očím, jak jste všechny útočné.. co když je to dítě fakt týrané? Nebo spíš možná ne týrané, ale zanedbávané? Co když zakladatelka tématu jen sbírala odvahu to řešit? Není snadné jít na sociálku nebo policii a někoho jen tak udat, bez důkazů.. to už člověk musí mít nastřádáno spoustu informací, aby si byl jistý... místo abyste byly rády, že ještě existují lidé, co se nestarají jen o své, ale snaží se vidět i okolní svět, tak jí tady rozcupujete. Pokud je to někdo kdo se o prázdninách nudí, tak OK, beru. Ale v případě, že je to opravdu reálná věc, tak se nedivím, že si lidé tak málo všímají svého okolí ☹ je to smutné.

claire90
21. črc 2019

Pokud mas nejakej podezreni na zanedbani pece, nahlas to klidne anonymne na Ospod. Oni si ji proverej. Ty vic bohuzel udelat nemuzes. Pokud bys bydlela ve stejnem dome a matka opravdu spi az do odpolednich hodin, zatim co dite cele hodiny place, tak v tu chvili 1. sla bych zabusit, pokud by se dama neobtezovala otevrit, tak 2. bych volala policii, ze tam dite x hodin hrozne place, nikdo neotvira, tak mam obavu, ze se matce neco stalo nebo je tam dite opustene..

sudylichozrout
21. črc 2019

@luciealuky kontaktuj hned zitra socialku. A za par tydnu si zkontroluj, jestli podnikli nejaky krok.

merope
21. črc 2019

Tak pokud je to matka samoživitelka a navíc s nižší inteligencí, opravdu může být ve stavu, kdy nemá peníze ani na ten sunar a moc nechápe rozdíl mezi rohlíkem a jogurtem. Pokud se její máma snaží pomoci, ideální by bylo zkusit kontaktovat tu mámu. A jinak pochopitelně sociálku / OSPOD. Resp. si zjistit, jaká v konkrétním kraji je (někde na vše kašlou a někde pomůžou). Nejsem zastáncem násilného braní dětí z rodin, ale spíše zastáncem pokusu dané rodině pomoci - pokud to aspoň trošku jde.

caverina
21. črc 2019

Se nestacim divit...mam napad...nechcete tu nektera hodit ovulacni test a graf? Aby tu pro nektrera vznikla vice smysluplna debata nez je tahle?🙂

bayt
21. črc 2019

@luciealuky Pokud máš podezření na zanedbání péče, oznam to sociálce! Pokud je vše v pořádku, tak to prověří a nechají být. Pokud ne, začnou to řešit. Chudáček chlapeček, pokud je to tak, jak říkáš, tak rozhodně potřebuje pomoct.

martiina_k
28. črc 2019

@luciealuky Jak to dopadlo? Hlásila jsi to někde? Už to někdo řeší?