Kompresní punčochy - jak si je natáhnout v těhotenství?

lastovenka
2. pro 2018

Ahoj všem, byly mi doporučeny kompresivní těhotenské stehenní punčochy. Mám na nože viditelnou křečevou žílu a lékaři mi doporučuli nosit v těhotenství punčochy, abych to neměla ještě horší. Jenže mám jeden problém. Dost těžko se mi ty ounčochy natahují na nohy. Abych je pořádně oblékla, musím se dost ohybat a tím si mačkám dost na břicho a myslím, že to neni dobrý, nerada bych miminku nějak ublížila. Jak to děláte vy? Přítel mi je může netáhnout tak 2x týdně, jinak to nejde, vstává jindy než já, takže si musím nějak poradit sama...... Ráda bych je nostila, ale nechci si mačkat břicho.....

olga_
2. pro 2018

@lastovenka Vychytávka od paní ze zdravotních potřeb: Punčochy si vždy navlékej hned po probuzení. I po krátké zátěži to pak jde o dost hůř. Celé si je sroluj až na šlapku, natáhni na špičku nohy a postupně odrolovávej nahoru. Pokud bys to jakoby natahlovala bez toho srolování, stupňuje se komprese a jde to o dost hůř. Já jsem měla teda větší problémy při sundávání. A o břicho se myslím bát nemusíš, zvládala jsem to s mega břichem u dvojčat.

cuuza
2. pro 2018

Neměla jsem problém a to jsem do te doby punčochy nenosila a břicho jsem měla slušne. Přesně jak píše @olga_ dobře připravit, natáhnout na lytko a potom vytáhnout na stehno.

sayast
2. pro 2018

Nandavala jsem jeste v posteli nez jsem vstala. nejhorsi bylo je dostat pres patu. Musi byt srolovane. Nosila jsem poctive do porodu a bricho mela take velke. K tomu i velke otoky,takze to slo fakt hur. Najdes si casem grif 😊

blahoska
3. pro 2018
Uživatel blahoska je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od blahoska.

Zdravím, sama jsem kompresní punčochy v těhotenství taky používala a taky jsem s tím hodně bojovala. Když jsem je potom přestala používat, tak jsem zjistila, že existují i nějaké pomůcky 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=fuf4naxdHeM
amurg
7. pro 2018

Test na tehotenskou cukrovku

lastovenka
autor
13. pro 2018

@amurg Co s testem na cukrovku?

lastovenka
autor
13. pro 2018

@blahoska už jsem se to naučila díky té radě s rolováním a také mi dost pomáhá si je nandavat s gum. rukavicemi, ty nekloužou 🙂

sivuska23
18. led 2019

Také jsem měla v 1.těhotenství stejné punčochy, jako ty. Tady je video, jak si navlékání usnadnit s látkovým pomocníkem, který jsem také používala. Mělo to být součástí punčoch, jestli to tam není, šlo by zakoupit ve zdravotnických potřebách.

https://www.youtube.com/watch?v=Ac6fLcCQt1E

Teď ve 2.těhu už mám vyloženě těhotenské kompresní punčochy a ty nemají otevřenou špičku, takže se s navlékáním pěkně trápím ☹ A bude hůř. Ještě 4 měsíce přede mnou.

lesnisvatba
16. led 2020

Zdravím, já mám nosit dokonce těhotenské punčocháče, jako až nahoru přes břicho. Dnes jsem si je přinesla z lékárny a nebyla schopná je dostat ani na nárt. Peklo. Po pěti minutách v předklonu z gauče jsme to vzdala, protože jsme už prostě fyzicky nemohla. Máte někdo podobnou zkušenost či rady? Děkuji!

sayast
16. led 2020

@lesnisvatba mně osobně ty punčocháče nevyhovují,to zlaté punčochy. Ale jestli ti vadí už nárt,tak nemáš malou velikost?

lalen1
16. led 2020

To modrý je pomucka s plnou spickou a ta latka s prazdnou spickou, sedim na posteli, nozka co navlikam je taky na posteli a jde to ok i s větším břichem 😊

lesnisvatba
16. led 2020

@sayast no doktorka mi chtěla dat ještě o velikost menší, než jsem si nakonec koupila. Nohu mám 39, řekla bych standardně širokou, neotékám, křečáky mám až na stehnech. Zítra zkusím ještě nějaké to rolování už od špičky (to jediné jsem tu teď na internetu dohledala) případně bych příští týden MUDr požádala o demonstraci a případně ještě nějakou tu pomůcku.

cuuza
16. led 2020

@lesnisvatba Mně teda měřili nohy v lékárně a podle toho jsem dostala velikost. Zkus je trochu natáhnout a promackat, první nandani bývá tezsi. Já si je vždycky shrnu na ruku a postupně natahuju, chce to grif a jde to bez problemu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru