Naštíplá holenní kost u dcery - zkrátí ji sádru? Může dostat chodící?

77moona
19. bře 2019

Dobrý den, dcera 3 roky a 8 měsíců si pri lyžování nastipla holeni kost. Ma klasickou sádru do poloviny stehna na tři až čtyři týdny. Stalo se jí to v neděli, v pondělí jdeme na kontrolu, prý by ji sádru ztratili, je ale nechodici. Nemáte někdo zkušenost, že by dostala sádru se kterou může chodit případně odlehčenou sádru? Jak dlouho jste sádru měli? Děkuji.

pospis
19. bře 2019

@77moona syn mel loni zlomenou holenní kost, coz neni vas případ ja vim.
Mel dlouhou sadru po trisla 10tydnu potom mu ji sundali a dali krátkou sádru kterou mel 4tydny. Po sundání teto sadry uz nedostal nic ale mel měsíc klidovy rezim a nesmel chodit, jen o berlích (coz bylo horší jak ta sadra).... potom nasledovaly ještě rehabilitace 6tydnu.
Vy to budete miz kratší dobu, ma to jen nastiple. Kazdopadne mi doktor rekl, ze v těchto případech se nedava ani odlehcena ani chodící sadra. I kdyz jsem ji chtela zaplatit.
Celou dobu mel klasickou nechodici sadru. Byl to ocistec. Mel necelých sest let.

tulikiss
19. bře 2019

@77moona jenom k te odlehcene sadre... predloni si dcera nalomila kost v ruce a zrovna slouzil primar oddeleni a sam rikal, ze on by ji nikdy svym detem nedal. jako duvod uvedl, ze deti casto pak zapomenou na to ze ji maji, protoze je ta vaha tolik nezatezuje a pak treba delaji s tim i to co nemaji.

77moona
autor
19. bře 2019

@pospis Děkuji Vám za zprávu, i když mě tedy vůbec nepotěšila. Doufám, že nalomena kost se zhojí mnohem mnohem rychleji, ty dny doma jsou nekonečné. Mám doma ještě sedmiměsíční mimco, tak to je docela divočina.

77moona
autor
19. bře 2019

@tulikiss Děkuji za zprávu. Já se snažím vymyslet, jak dceři ulevit a napadla mě právě ta odlehčená sádra. Takže to asi nebude cesta.

tulikiss
19. bře 2019

@77moona vyhoda je ze u malych deti se kosti hoji rychle, dcera mela sadru jen 3 tydny. chce to vydrzet, na nohu bych odlehcenou vubec nedala, je jeste mala a tak muze zapomenout a muze si pak s nohou neco udelat. kdyz sem videla jak rychle si mala na sadru zvykla tak sem byla rada, ze ma poradnou sadru se kterou si nic neudela.