10měsíční pozdě usíná

denisaskotnicova
8. říj 2017

Dobry vecer maminky,
je 23:10 a moje princezna je stale vzhuru. Potrebuju radu, ale poradnou. Jeste pred mesicem jsme vstaly v 8 sli spat kolem 11 na hodku a pak ve 2 zase na hodku. Vecer mi usla max kolem 21 a spala az do te 8me. Krom buzeni na mlicko. Dnes je to uplne stejne, jen usneme az kolem pulnoci.. prosim pomoc😖

gnozka
8. říj 2017

A co zkusit uz jen jeden spánek denne ? Dcera taky zacala kolem 10 mes spát jen po obědě a tim se také upravilo vecerni spani . Zkuste ji dat ve 12 a uvidíte .

pajula123
9. říj 2017

Souhlas s @gnozka - meli jsme to taky tak. Jsou deti,ktere spi min nez jine a nic s tim nenadelas.

denisaskotnicova
autor
18. říj 2017

Spani jednou denne u nas nezabralo. Akorát je ještě k tomu vice protivousek :(

barumat
18. říj 2017

@denisaskotnicova Kolem desátého měsíce jsem řešila taky nespavost, jen trošku jinou, dcera šla spát jako obvykle, ale v noci se vzbudila a byla prostě třeba dvě hodiny vzhůru. Pokusy ji uložit končily hysterickým záchvatem. Dala jsem sem tehdy dotaz a zjistila, že to vůbec není ojedinělé. Podle mě to souvisí s rozvozem motoriky (lezení, pokusy chodit, atd.) a vývojem mozku, který všechny tyhle nový vjemy zpracovává. Kolem toho 10. Měsíce se toho děje moc a děti to prostě nestíhají zpracovat v hlavě. U nás se to začalo postupně lepšit a do třech týdnů byl klid. Vydrž a uvidíš 😉

barumat
18. říj 2017

@denisaskotnicova Rozvojem, samozřejmě. Ještě k tomu dennímu spaní, mně naopak přijde na jeden spánek ještě hodně brzo. Dcera třeba teprve kolem osmého měsíce začala rušit třetí denní spánek, druhý zrušila až teď, v sedmnácti měsících. Co vidím kolem sebe, jeden spánek denně se zaváděl průměrně kolem 14. měsíce..

gnozka
18. říj 2017

@barumat to tak vetsinou je . Ze deti začínají spát jednou denne az po jednom roce . Ale je to velmi individuální . Nase mala prave v těch 10 mes uz spala v noci od 20-8 do rana takže v kuse 12 hod a pak tri hodky po obědě což je 15 hod . Takže ji to stačilo .

barumat
19. říj 2017

@gnozka Samozřejmě ze výjimky jsou, třeba naopak kamarádce ještě v roce a půl pořád spí dvakrát a přitom taky za noc dá dvanáct hodin. Jen jsem řekla, že průměr je někde jinde a příčina té jejich nespavosti asi taky.

denisaskotnicova
autor
11. lis 2017

Dobrý den, děkuji za postřehy. Teď řešíme trošku jiný problém :D malá jde spát v 8 a spí mi do 1 odpoledne.. takže až to dožene, co promeškala začnu ji nastavovat na ,, normální ,, režim..