Hledala jsem tady maminku, která stejný problém, ale většinou všechny píšete, že se Vám dítě budí po několika hodinách...Moje dcerka má 14 měsíců. Přes den spí zhruba 2 hodiny a večer po osmé hodině odpadne a spí. Ale po půl hodině se probudí a je vyspaná!!! Chce si hrát a usíná zase až o půl noci!! Pak už spí klidně celou noc zhruba do osmi. Čím to je?? Je to tím že spí ve dne?? ale to je blbost ne?? To ju jako nemám dávat přes den spat...! Kdyby brečela bolestí, tak si řeknu že třeba zuby, ale ona prostě řve, protože nechce spat...Máte to prosím někdo doma. Toto dělala i dřív když spala jen jednou denně. když spala 2x tak to bylo ok. šla spat třeba až v devět, ale spala....teď mezi 8-9h ráno vstane a de spat v 11-12h spí 2 až 3 hodiny. Druhý spánek prostě nestihá.... Děkuji za jakoukoli radu 😉
Tak já bych trvala na tom, že musí prostě zpět do postýlky, nebo znovu večerní rituál(ovšem bez koupání-*to mi přijde trocha šjalený)...Kdyby nebylo zbytí, tak bych vzala mrňouse k sobě, nechala nás oba usnout a navíc měla alibi, proč jsem večer nemohla poklidit 😀 Ale určitě je špatně, vzít mrňousa mezi bdící, s tím, že se unaví...ne ne, v tu dobu má mimi spát...
Tak jako naši předkové v jedné místnosti. Prostě tady se spí. Měli více dětí, tak byl klid. Představte si třeba uspávací kolotoč, nebo promítačku nad postýlku. To by bylo diváků...Já tedy nejmladšímu občas, když se probudí, jdu ukázat, kde kdo je.A jde- nese se a jde-zase spát. 🙂
Kamarádka to má stejném tak ji zacala ukladat pozdeji,v 9,a to spí až do rána.pokud usne v 7,probudí se za hodinu či dvě a je taky vzhůru do půlnoci
Ahojky, já měla taky takovýho nespavce, kolem 1,5 roku jsem dcerku přes den musela dávat spát na max. půl hodiny, protože jinak mi nespala v noci nebo třeba usínala až kolem 10 večer a ještě se několikrát za noc probudila, bylo to šílený, člověk neměl šanci si odpočinout. Ani ne ve dvou letech byla už bez odpoleního spánku. Sice byla protivná, než si zvykla, ale po čase se jí to upravilo. Teď už chodí do školky, po obědě téměř vůbec nespí, a to jí budíme v 6 ráno. A když se jednou za čas stane, že po o usne, tak je vzhuru v pohodě do 22h 😀 má to po mě 😀 Zkus zkracovat ten polední spánek, vím, že je ještě maličká, ale nic jiného mě nenapadá, u nás to zabralo 🙂 Držím palce...
@lorrelai Jak má poznat, že má spát?Hodiny nezná. Třeba si myslí, že je to druhý spánek.Obvykle nespějí, když jsou přetažené. Radila bych stále stejný rituál před hlavním nočním spaním. Vykoupat, pohádku, nebo básničku, zazpívat potichu, dát mléko-příp. nakojit, uložit, zhasnout. Podívej, je tma, medvídek-hračka -také spí- nebo jsme zamávali autům na ulici... A dobrou noc. Pak také přijdu spát... 🙂 Vydržte, je to dočasné. Srovná se to. Nezoufejte. Chce to čas, děti i zvířata fungují pomaleji. Je vlastně pěkné, že v dnešní uspěchané době neznají hodiny. 🙂 Mějte se hezky.