14ti měsíční dcera pláče a mlátí do dveří, co s tím?

zirafka82
28. únor 2013

Ahojky holky, potřebuji poradit, naše 14ti měsíční dcera, v momentě, kdy někdo od nás z bytu odejde, dojde ke dveřím, hodně nahlas pláče a mlátí do dveří. Už u nás byla kolikrát sousedka, jestli jsme jí nenechali samotnou, čekám, kdy na nás zavolá sociálku, je to taková jedubaba, nic jí nesmí ujít. Když dceru odvedu ode dveří, a snažím se jí zabavit, vydrží chviličku a pak zase jde ke dveřím, kde se opakuje to samé. Máte s tím zkušenosti? Co s tím?

kitinka76
28. únor 2013

Varianta "A" zabavit dítě aby nevidělo, že z bytu někdo odchází a odcházející se musí potichu vypařit (to zabíralo na starší)
Varianta "B" rozloučit se s dítětem, slíbit, že se brzo vrátí, ale že musí do "práce" (to zabíralo na mladší)

blahova_andrea
28. únor 2013

souhlasím s kitinkou76, u nás taky funguje tichý odchod nebo pořádné loučení a pak mávání z okna. prcek pochopil, že táta jde pryč a že se zase vrátí a je klid.

jetynka
28. únor 2013

Já bych nešla z domu aniž bych to dětem ať má tři roky nebo šest dala vědět, mohly by to brát jako zradu a pak by už nemusely důvěřovat, sice 14měs dítě nepochopí že máma jde pryč, ale mám podobně staré dítě a vždy ji řeknu papaaa a pusu i když jdu pryč třeba na půlhodinky a říkám že máma donese ham nebo mňam a ona ví že donesu třeba přesnídávku nebo banán. Asi bych zkusila jít třeba pryč jen tak na 10min, ať dá pusu a papaa z okna a ať mámu vyhlíží a když příjdeš brzo tak malá bude vědět - odejdeš a vrátíš se. ona nabyde jistoty a třeba nebude vyvádět tak moc.

blahova_andrea
28. únor 2013

@jetynka já mám pocit, že nejde o odchod mámy, ale kohokoliv kdo se u nich vyskytl byť jen na návštěvě 😉

jetynka
28. únor 2013

To potom těžko, protože tak malému dítěti asi nevysvětlíme že my jsem doma tady a k nám přišla třeba teta a ta bydlí jinde, nevím jestli jim tohle dělá malá když jdou oni od někoho domů?ale podle mě to je jen přechodné a časem se upraví. Teď když bude venku lépe tak bych zkusila návštěvu doprovodit kousek a zamávat třeba k autu nebo autobusu, jinak už bych si asi nevěděla rady - nebo bude to znít blbě možná, ale pak už jenom plácnout trošku na zadek samozřejmě přes plínu pokud bouchá do dveří a zvlášť pokud se u toho i vzteká a udělat tytytyyy.

naomi6
28. únor 2013

@zirafka82 Ahoj, tak přesně tohle dělala naše malá taky. Strašně brečela, když odešla jakákoli návštěva. Sice nebouchala do dveří, ale pláč byl taky hroznej. Musela jsem ji zabavit a návštěva se nenápadně vytratila. Postupem času pochopila sama, jak to chodí. Žádná zrada to není, prostě časem dospěje do věku, kdy to pochopí. Držím palce 😉

zirafka82
autor
1. bře 2013

Ahoj holky, moc děkuju za reakce. Problém je v tom, že se takhle chová, ať odchází takřka kdokoli. Samozřejmě, když odcházím já, je to nejhorší, to vydrží i 2 hodiny, když táta, po chvilce jí to přejde 🙂 Možná prostě postupem času pochopí a přijme 🙂

ava
1. bře 2013

u nás pomáhá přenést rychle k oknu a mávat odcházejícím, posílat pusinky. Rozptýlí jí to, uvidí auta, ptáčky, psy, děti a je v pohodě.

zirafka82
autor
1. bře 2013

@ava vyzkouším, děkuju 🙂...