22měsíční dcera v noci nespí, co mám ještě zkusit?

lenjii
30. pro 2015

Kdo ma/měl stejný problém. Dcera 22m zhruba od půlnoci do 7 ranní nespí. Někdy dvě hodiny, někdy čtyři. Většinou si jen pobrukuje, občas pláče, ale to výjimečně. Zkusila jsem dat najíst víc/min. Obléci méně/více. Sedaliu, homeopatika chamomillu, čaj z medunky, unavit, nedat spát přes den. Spí s námi v ložnici. Máme byt 2+kk tak to jinak zatím nejde. Doma je vse při starém. Trva to dlouho. Pár měsíců. Nikdy trvale nespala celou noc, ale takove hodinové pauzy nemivala. Chodi spat kolem 20hod a pres den spi pres poledne cca 2 hodiny. Semnou v posteli nechce spat od malicka. Prosím co mám ještě zkusit. Nevyspala jsem se celou noc v kuse ani nepamatuju. Děkuji

sapinek
30. pro 2015

Ahoj, mám dcerku necelých 22měs. Od malička špatně spí. Když jí byly necelé dva roky, tak se to trochu zlepšilo, ale celou noc jsem se s ní nevyspala snad nikdy. Jenom tedy, když někdo hlídal 🙂 Poslední měsíc-dva se taky v noci budí. Nevím proč. Nebrečí, jen se chruje, případně si chce se mnou povídat, brečí málokdy. Bývá to spíš k ránu, třeba od tří nebo čtyř hod. a je vzhůru někdy hodinu, někdy dvě, někdy do těch 7 a pak na hodinu usne. Taky nevím, čím to může být. Napadlo mě, jestli třeba takhle nereagují na nějaký vývojový skok. Dcerka se totiž současně s touto změnou i více rozmluvila. U nás trochu pomáhá, že jsme hodně venku a taky je dost akční, takže se přes den vylítá.

verca222
30. pro 2015

Můj Martin má 20 měsíců a mám to samé ☹ předtím spal hezky, celou noc a teraz nastal nějaký zlom a od půlnoci furt knoura. Třeba co dvě hodiny. Premyslim že ho budu dávat spát po o jenom na půl hodky ( teď spí hodkul až dvě) , nebo ho nebudu dávat vůbec. Držím pěsti! Vím jaké to je ☹

lenjii
autor
30. pro 2015

@sapinek dekuji. To jsme taky zkoušeli. Zrovna včera jsme byly skoro cely den v dětském centru... Bez spánku a stejne zas vzhuru od 23-1 a od 3..ani nevim do kolika. Ven chodime i když prsi apod. Aby se unavila. Stejne nic.
@verca222 to spani odpoledne na dceru nema vůbec vliv. To už jsem taky zkoušela.

eliskaxox
30. pro 2015

Mame syna 19m a v noci nespi uz od 11m. Presne jak pisete mezi pulnoci a 3 ranni se vzbudi a chce si hrat. Relativni klid jsme meli od zari do listopadu a ted uz je to znova. Zkouseli jsme take vse a zadny vysledek to nemelo. Je schopny cele 2 h rvat dokud si alespon na hodinu nejdem hrat. Nekdy vydrzi s nami v posteli ale stejne nespi.

812014
30. pro 2015

Mam dceru 23 mesicu. Nespala celou noc nikdy a od 18 mesicu nespi ani pres den. Posledni dobou se jednou za cas stane ze se probudi kolem pulnoci a uz neusne. Vytuhne az nekdy pred polednem! Spi s nama v posteli, lozi po nas, otevira nam oci, hladi nas, pusinkuje a proste polovinu noci nespi. Postupem casu jsem zjistila ze to dela v dobe kdy je uplnek a to i presto ze mame zatazene roleta q v loznici je uplna tma.

duhovarybicka
30. pro 2015

Zdravím maminky. Musím se přidat k vaší diskusi, nedá mi to. Já mám dceru 18 měsíců, je alergická na BKM. Od sedmi měsíců, co jsem přestala kojit jsem dávala UM Althéra a malá spala špatně, byla divoká i přes den. Vzhledem k její alergii jsem UM ve 14 měsících vysadila a dávám jen rostlinná mléka. Proč to tu ale píšu. Jsou to dva měsíce a dva týdny kdy jsem jí dala opět UM, měla jsem ještě doma dvě nevyužitá balení tak jsem doufala, že jí dám aspoň na noc ty vitamíny a minerály......a už NIKDY to znovu nezkusím. Malá jak z divokých vajec, večer usnula místo v obvyklých 19. hodin ve 21:30, v noci se budila,... ráno zase divoká..., jak nadopovaná... no zkusila jsem to 3x a začala jsem zkoumat složení UM.... když jsem se dočetla, že obsahuje taurin... Dává se do energetických nápojů na povzbuzení a na moji dceru tedy určitě neuvěřitelně funguje. Dokonce jsem slyšela, že je skoro v každém UM. Takže... váš problém by "mohl" být i v tomto. Mrkněte na složení vašeho UM a zkuste dávat třeba jen na noc třeba ovesné mléko... dá se z něj uvařit i řídká krupička, ale já dávám jen to mléko a malá spí do rána.

eliskaxox
30. pro 2015

@duhovarybicka Tak v sunaru neni, ja teda na noc zkousela uz 3x dat obyc mleko ale maly je po nem do 2h vzhuru a ma hlad

lenjii
autor
30. pro 2015

@duhovarybicka dik za tip. V hami taurin je. Ovšem na um je 14m a to buzeni a to ze je vzhuru je ted par mesicu. To si nemyslim, ze by bylo z toho.

lenjii
autor
30. pro 2015

Našla jsem pár diskuzí a taurin je důležitý co jsem se docetla.
Taurin

Taurin je aminokyselina, která je významnou součástí žlučových kyselin. Podporuje trávení tuků a podílí se tak významným způsobem na jejich metabolismu. Jeho deficit může způsobit metabolické poruchy.

duhovarybicka
30. pro 2015

@lenjii http://www.celostnimedicina.cz/taurin.htm - tenhle článek jsem taky četla, já taky netvrdím, že je to ten důvod proč vaše děti nespí, já mám jen zkušenost a může to být jedním z důvodů, protože na mou dceru to působí na 100%. Je to také látka která povzbuzuje, nabuzuje a celkově rychle regeneruje.

812014
30. pro 2015

@duhovarybicka dcera mi nikdy nepila zadne UM, kase, kravske nebo jine mleko takze z toho to mit nemuze. Dlouho jsem kojila a Vsechny prikrmy, presnidavky, tvarohy, jogurty a vetsinu toho co davam dceri k jidlu vyrabim doma. verim ze nekterym detem to muze zpusobovat problemy ale rekla bych ze nas pripad to byt asi nemuze. Jsme z vesnice a mame hospodarstvi takze velka cast potravin co jime je nase vlastni a to vcetne masa. Kdyby to bylo z jidla asi by se to zacalo projevovat pri zavadeni potravin do jidelnicku a ne az ted v poslednich par mesicich kdy uz dcera ji davno vsechno.

duhovarybicka
30. pro 2015

@812014 tak to smekám a závidím. My máme jen zeleninu a ovce. 😉

812014
30. pro 2015

@duhovarybicka zavidet neni co. Je to spousta prace. Nastesti mame velkou rodinu a vsichni pomahaji. Mam tisic chuti jit nakoupit do obchodu vsechny ty prikrmy a presnidavky a mit pro malou jidlo bez prace, ale kdyz vidim ty astronomicke ceny a na slozeni si prectu ze to je treba ovoce jen z 85% tak si to sakra rychle rozmyslim. V zadnem pripade netvrdim ze je dcera bio, i ona zna cokoladu, lentilky, dzus nebo oplatky, ale snazim se. 🙂

hermanecka
30. pro 2015

Ahoj holky, moje dcera 26měsíců noc co noc vzhůru..vyzkoušeny různé rady a NIC..mamka říkala, že já jsem tak nemožná byla na spánek do 3let taky a pak se to zlomilo..začínám věřit tomu, že za vším hledejme dědičné faktory 🙂) a obdivuji vás, že i když máte takové nespáče, čekáte další mimi..já na to nemám ani sílu fyzickou natož psychickou..máte můj obdiv 🙂

jarkakr
30. pro 2015

Já se nevyspala celou noc 2 a čtvrt roku. Vítejte v klubu. Vstáváme i 13x za noc, normálně tak 5x. Když je moc dobře, tak 3x. Nic mi taky nepomohlo, jediné a nejlepší je klid a pohoda a spát, kdy to prostě děťátko dovolí. Mimochodem, mě ani přes den nespí. Většinou tak 40 minut, výjimečně (cca 1x do dvou týdnů) hodinu a půl.

lenjii
autor
30. pro 2015

@hermanecka jo ... no boucham se do hlavy 😀 sranda samozřejme. S mou nemoci ale bude muset pak az bude druhatko k babičkám asi. Protože bych taky mohla skončit ve špitále. ...