3měsíční chlapeček usne jen u prsa

baluci
10. kvě 2017

Dobry vecer maminky, chci se zeptat na radu zkusenejsich. Mam 3 mesicniho chlapecka,ktery je plne kojeny. Problem nastava v usinani vecer, kdy ho mam na prsu i dve hodiny aby se ,,ududlal" jinak mi neusne. Kazdy vecer stejny ritual: koupel, prso a az je uplne v tvrdem spanku,tak ho prenesu do jeho postylky. Jinak proste hystericky krici dokud mu prso nedam.Dudlik odmita- mam jich 6 a zadny nechce. Uz jsem zoufala a boli me prsa. Prejde to? Nebo jde to nejak naucit jinak aby spinkal? Pres den mi usne krasne v kocarku nebo i doma bez prsa. Jde jen o ten vecer.Dekuji vsem

normalnimatka
10. kvě 2017

zkoušela jsi houpat? uspávání u prsa je v pohodě a z nejpohodlnějších uspávání, ale dvě hodiny je celkem hodně, no...

prostejina
10. kvě 2017

Pro miminka je to nejpřirozenější 🙂 naší je pul roku a jinak neusne.. Udělej si caj, vem sI knížku a relaxuj u toho 🙂

baluci
autor
10. kvě 2017

@normalnimatka Jako pohodlne to je no..lezime spolu a on si dudle, ale ja mam uz uplne bolave bradavky z toho zuzlani. Ani se mi nestaci poradne zahojit..☹ houpala jsem,skakala na balonu,dudel,prst do pusenky..nic.

baluci
autor
10. kvě 2017

@prostejina Takze je to normalni? To jsem rada..tchyne do me porad huci, ze jsem si ho tak naucila a ze to bude horsi a horsi. Ale jsem rada, ze je to i jinde.🙂

hz
10. kvě 2017

@baluci Ja mam 4,5mesicniho, taky plne kojim, a taky se vecer uspava u prsa. Necham ho, vetsinou se sam pusti nebo kdyz vidim, ze spi a obcas si dudne tak prso koutkem pusinky proste vyndam a necham jej na prsu spat dal. pak az prendavam do postylky..

drakenn
10. kvě 2017

Pro mě uspávání večer byl skvělý relax, jak píše @prostejina knížka, čaj.. Kojení jsem si užívala vždy jako relax, dát nohy hore... Tchýně i moje mamka taky hučely a vnucovaly mi své názory (40 let staré u tchýně 🙂 ) , což mě nahlodávalo. Ale otevřela mi oči má skvělá kamarádka, která mi řekla - ty jsi máma!! Dělej si to tak , jak to tobě i mimču vyhovuje a na ostatní kašli!

baluci
autor
10. kvě 2017

Diky mooc vsem! Hned je mi mnohem lip🙂

normalnimatka
10. kvě 2017

je to úplně normální... spousta matek na to nedá dopustit🙂 jaký horší a horší? na tchýni se vykašli, spíš naopak, třeba to půjde rychlejc..já taky uspávám u prsa dost dlouho a nedovedu si představit, že by to nefungovalo.
a zkoušíš ho prostě opatrně odpojovat? já vždycky to prso jako trošku povytáhnu, když už vidim, že téměř spí, jen občas zadudlá, on to jako cejtí, že s tím hejbeš, tak hnedka začne zas dudat, ale pak si zvykne jakoby na to prso v tom "napětí" nebo jak to popsat a zase nedudá, pak to zas povytáhnu... :D

doporučuju pročíst www.prosimspinkej.cz třeba tam najdeš nějaký tipy..

napadá mě, že můžeš třeba zkusit ještě prodloužit ten rituál, zapojit zpívání jedný ukolébavky, nebo zkusit říkanky nebo tak něco..prostě mluvená/zpívaná rytmika, pak u kojení ho rytmicky ale pomalu hladit po noze, po zádech, po hlavičce.... ten rytmus dělá asi taky svoje, v podstatě i to dudlání je údajně uspokojení tý potřeby po rytmu. jinak houpání funguje fakt na hodně dětí. zkoušela sis ho třeba dát na polštář a houpat na nohách? není to tak namáhavý🙂 (potřeba rytmizace viz. Prekopová - Když dítě nechce spát)

sabreen
10. kvě 2017

já postýlku vůbec nemám, malá spí u nás v posteli. Večer jí nakojím, pokud u toho usne fajn, když ne, tak ať je ještě vzhůru. Zkusím to zase za chvílu, třeba jen nebyla dost unavená. Někdy takhle usne až s náma, kolem 22h...dvě hoďky dudlání v kuse je dost, asi bych to zkusila trošku zkrátit, aspoň než se zahojí prsa...co když jen není unavený? Nepomohlo by zkusit ho uspávat o něco později?

hz
10. kvě 2017

@sabreen a neboli te panev, kdyz s vami spi mimi v posteli?
ja si syna beru rano do postele a lezim na jednom boku, on taky na boku-kojim. ale jak jsme vedle sebe, tak ja se nemuzu narovnat na zada(malo mista v posteli) a z toho nekolikahodinoveho lezeni na boku me boli panev...

normalnimatka
10. kvě 2017

jojo to je fakt, nad tím časem bych se taky zamyslela.... obecně lidi maj docela očekávání a chtěj, aby jejich děti spaly dýl, než je jejich reálná potřeba.... v jiný knize zabývající se spánkem (kterou sem teda jinak jako celek úplně neodsouhlasila) psali, že kojenci by měli spát v noci 10 hodin (ideálně 20-6 ráno) a 2 hodiny přes den s tím, že když maj větší potřebu, tak to dospěj přes den, ale chtít po dítěti, aby spalo třeba 12 hodin už jako nic moc...🙂

kackacka37
10. kvě 2017

Uspavam taky u prsa 2,5 mesicniho (jak jinak nejlip že? 🙂)naštěstí si malej pak rád prevezme dudlik a nebo dudla jen tak něžně, takze prsa nebolí. Asi zkousej dal nenapadne dat dudlik misto prsa kdyz uz usina a uz nepije a dal u nej ležet jako kdyz kojis jen misto bradavky bude mit ten dudlik? To by neproslo? A ja kdyz vstanu necham mu u nosu jeste moje tricko😀hlavne u takhle maličkých se to meni pořád urcite se to zlepsi😉

lilulilu
10. kvě 2017

Ja vecer u prsa uspavam 13ti mesicni dceru... Jinak neusne, pres den jenom v kocarku a vecer jenom u prsa. Priznavam, ze uz bych chtela prestat, protoze si hlavne dudla, ale zatim na to nemam silu. Usina podle spani ve dne, nekdy 20 minut, nekdy hodinu. Pokud to nevadi Tobe, nenech se zviklat. U nas je to podobne, dle mamky a tchyne diteti na noc dat pořádnou kasi z lahvicky, položit do postýlky, at klidne breci, vsak si zvykne. Navic bych mela dceru "ucit chodit" (rozuměj vodit za ruce) a koupit poradne boticky s pevnou patou. Dikybohu bydli daleko, tak to parkrat do roka preziju 😀

verca156
10. kvě 2017

taky uspáváme u kojení ale tak dlouho jak autor píše bych to nevydržela, znám ten pocit vyžužlanejch bradavek, až jsem nebyla ani schopná kojit. Takže jsem prostě když byla najezená prso nedala.... ano krkavčí matka a dítě nespokojený asi čtyři dny to bylo dost psychicky i fyzicky náročný. Ale zabralo to, teď se napije a pustí dám dudlík a můžu jí bdící přenést a spinká už v klidu. Těžko říct co vám zabere, držím palce.

lilulilu
10. kvě 2017

@hz
Mala se mnou taky spi v posteli a jak celou noc lezim na boku, tak mě neboli panev, ale strasne zada a kycel 😒

sabreen
10. kvě 2017

@hz Pánev ne, ale rameno - ležím na boku a ruku mám pod hlavou. No a občas když ten proces trvá trochu dýl už to není až tak moc pohodlný. Ale což, vyměníme strany a jedeme dál 🙂 No a v noci se po odpojení přetočím na druhý bok.

sabreen
10. kvě 2017

@lilulilu No, s tou kaší, chozením a botičkama to sedí. Někdy si říkám, jak jsme tu jejich péči proboha mohli přežít 😀 Ale co my víme, co zase bude trendy, až budeme babičky my.

gry
10. kvě 2017

@baluci Ahoj,cetla jsem jen tvoji uvodni zpravu. Urcite to prejde,otazka je kdy. Dcera usinala jen u kojeni,kojila jsem 2 a ctvrt toku. A postupne to proste prejde na jiny ritual. Ted uz cteme pohadky ☺ Dokonce u prsa usinala i pres den, zadny usnuti v kocarku ap. Drzim palce a vydrz. Vzdyt je to pekny,je to pro ne,podle me, to nejlepsi.

drzticka81
10. kvě 2017

uspavala jsem tak obe deti (az dodvou let) a treti budu taky-ze me nejpohodlnejsi a nejrychlejsi typ uspavani 🙂)))

cradus
11. kvě 2017

@baluci taky tak uspavam malého od narození. Teď je malému půl roku a jinak než u prsa mi neusne 😊

swetlusska
11. kvě 2017

mně rodina taky prudí. Nejdříve mi kecaly do kojení, teď zas proč kojím tak dlouho....Malej se postupně naučil usínat sám, sice se nakojí, ale dám ho do postýlky a povídám, nechám klidně párkrát kňourat, ale vyprávím něco a on pozorně poslouchá a normálně začíná usínat. Jinak při usínání u kojení jsem zkusila vyměnit prso za dudlík a párkrát to vyšlo!

lussi
11. kvě 2017

Zdravím 🙂 Já uspávala u cecku obě děti a já sama jsem si u toho teda taky dost odpočinula, častokrát jsem usnula dřív já než oni nebo jsem si dala sluchátka do noťase a pustila jsem si film 😀 Já se tak nějak vždy řídila jejich potřebami, kdybych to chtěla po mým, tak bych stejně byla akorát tak nervní a nepomohlo by to nikomu 🙂 Následky to na dětech nenechalo, odstavit se taky nechali bez problému, usínají taky sami....🙂 Tak ať to klape!

panickatlamicka
11. kvě 2017

Ja uspavam u prsa tez. Uz se ale nejapis polehounku odstavuje, pred spanim chce sice prso vzdy, ale ne vzdy u nej usne-pak chvilku blbne s brachou a usne si sama.

bekyc
11. kvě 2017

Není možný, že třeba ještě není unavenej? Dvě hodiny se mi zdá dost, to chápu, že už je to nepříjemný.

baluci
autor
11. kvě 2017

Skusim to dnes s tim dudlikem jak holky psali, ze mu ho pak skusim jakoze podstrcit😀 no ja nevim, me prijde,ze je unaveny...ziva. Je ale pravda,ze minuly tyden jsem ho ukladala pozdeji a nebylo to tak dlouhy. Me nevadi kojeni naopak jsem rada,ze kojim a doufam ze dlouho budu. Ale kdyz mu prso seberu az prestane pit,tak treba 10 minut spinka a pak spusti jekot a ja mu ho zas musim dat. Proto to trva i 2 hodiny. Takze sice okoupu v 7 ale dite mi usina klidne az v 11 o pul 11.

baluci
autor
11. kvě 2017

@normalnimatka Ta stranka vypada dobre. Skusim to dnes jak pises, snad to zabere. Vetsinou jsem pak tak vyrizena,ze usnu a muj me ani nevidi.

texetka
11. kvě 2017

@baluci a proč vlastně nechceš aby usínal u prsa ? Je to miminko a potřebuje mámu, ne dudlík, ne postýlku.
Já mám 6,5 měsíční holčičku, spí s náma v posteli od narození a usíná jen u prsa. Usne během chvíle, je spokojená a my taky.
Postýlku máme na odkládání oblečení 😀

texetka
11. kvě 2017

jinak přes den dcera spí taky s prsem v puse a klidně si dudá i hodinu, dvě . Bradavky mě nebolí. Základem je správné přisátí.

baluci
autor
11. kvě 2017

@texetka Me nevadi, ze usina u prsa, me dela starosti, ze mi to uspavani trva dlouho. Fakt od 20 do 22:30 to je denne. Kdyby treba bumbal pul hodiny...ale on fakt tu bradavku zmoula a hraje si s ni,ze uz to opravdu boli.
Proto se ptam, jestli to prejde nebo jestli to tak budu delat az bude mit zoubky to mi asi prsa upadnou.

drzticka81
11. kvě 2017

@baluci tonebude furt tak dlouhe 🙂))jak bude dite rust,bude imin spat pres den, takze to vecerni usnuti bude rychlejsi,neboj......i se zubama to jde 🙂))) ted asi neni tak unaveny.....nejlepsi je se s tim tak nejak smirit a nechtit v myslenkach delat neco jineho 🙂)) to me vzdycky tak akorat nas....lo🙂)) u prvniho-kdyz dlouho usinal a jamelavhlave,ze chci do vany,umyt si vlasy nebo neco udelat v kuchyni-pak jsem se smirila a sla spat s nim a hned mibylolip-navic jsem byla odpocinuta 🙂))