4měsíční se po půl hodině vzbudí a je s námi 2 h vzhůru

monullinkka
5. led 2018

Ahoj maminky.
Mám 4 měsíční dcerku. Mám problém s tím, že když ji dám večer spát tak ona se někdy po půl hodině někdy po hodině a půl prostě vzbudí a je s námi vzhůru cca 2 hoďky než se unaví a jde spát na dýl. Co udělat aby prostě např od 19:30 nebo 20:00 spala aspoň 4 hodiny vkuse? Předem děkuji za rady.

kvmatonka
5. led 2018

Ahoj, jak ti spinká přes den? Je unavená, když ji dáváš spinkat?

ajja87
5. led 2018

Ahoj,nechci tě strašit,ale nám se to nepodařilo ještě ani ve 14 měsících.Chodi spát cca 20 az 20:30 a když se hooodne zadari,tak vydrží spat max do 23hod.Pak se klidně budí po pul hodin.Ono kazde ditko je jiné.Mam kamaradky, které večer uspí a třeba do dvou o dětech neví.Ja bych to přes koleno nelamala,jen třeba prostě s ní vydržet ty dvě hoďky v posteli a nehrala bych si,aby pochopila, že je večer a že se má ležet v postylce, ale chápu, že to může být problem.Ja treba v ložnici nesvitila,ani když se vzbudila v noci(pokud jsem tedy neprebalovala).

ajja87
5. led 2018

Teď koukám, že mi tam naskočil smajlik, mělo to byt 20:30.

mariva30
5. led 2018

Naše malá taky skoro nespala, když jí byly čtyři měsíce. A vydrželo jí to do teď (11m). Spí jednou denně po obědě cca hodinku a pak je vzhůru třeba do 21h. Když nedejbože usne ještě třeba v 16h, tak je jasný že bude mejdan do aleluja.. Když usne v devět, tak se do půlnoci, než jdu spát já vzbudí ještě třikrát. Někdy ji musím dát prso, aby zabrala, někdy stačí dudlík. Dřív jsem se jí snažila uspávat o půl osmé a byly jsme nešťastné obě. Jdu jí uspat, když je unavená a mám klid. Trochu možná pomohl čajík na klidné spaní, tak ho třeba můžeš zkusit, každopádně neuškodí.

chocolady
5. led 2018

To me zajima co kdo poradi, bo ja jsem zatim ma zadnou fintu neprisla. Nas v roce spi po obede ca 20 minut, nekdy ani to ne a vecer usina kolem 10-11, at delame ten den cokoli. A pak se prubezne budi na mliko, bez revu, jenom tak heka. Spis si myslim, ze na to neni zadny algoritmus, ze proste si miminka do niceho kecat nenechaji. :D

khpeta
5. led 2018

Asi tě zklamu, taky jsem tohle dlouhé měsíce řešila, ale na nic nepřišla. Zlomilo se to až teď, v 10 měsících, kdy už chodí spát večer celkem pravidelně kolem 8 (i tak jsou někdy dny, kdy jde spát pozdě jako dřív). Po té půl-třičtvrtě hodině se vzbudí, ale stačí dudlík, pohladit a spí dál. Po obědě už mi taky nespí třičtvrtě hodiny, ale minimálně hodinku a čtvrt, i víc. Stalo se to ale asi tak nějak samo, řekla bych... Možná tím, že se začal víc hýbat, je unavenější, nevím. Pořád jsem všude četla, že pomáhá vydržet, teď asi stejnou radu musím dát i já... :-/ Pokud není za ten den přespalá (což u nás nehrozilo), tak s tím asi nic moc neuděláš.

viridie
5. led 2018

Bohužel nijak.Respektive takto malá miminka a malé děti obecně, mají úplně jiné spánkové cykly,budí se ,páč zpracovávají dojmy z celého dne, budí se,aby se ujistily,že nejsou samy a nebo prostě se budí i jen tak,abychom si náhodou nemyslely,že mateřství je jen samá sranda. Ano, je to pro nás rodiče vyčerpávající ,znám to moc dobře, nicméně nejlepší cesta je to prostě přijmout jako dané stadium,nehrotit to a holt doufat ve světlé zítřky. Přijdou,neboj 🙂

monullinkka
autor
5. led 2018

Měla jsem to stejně i u první dcerky. U ní se to srovnalo samo kolem 6.měsíce a chodila spát mezi 20-20:30. Jsem si říkala, zda mi tu někdo neporadí nějakou fintu.
Přes den spí dobře. Jen ty večery jsou naprd. Nemůžu jí nechat v postýlce protože v ložnici spí starší dcerka a ta mladší se večer pak chce dost nosit jinak brečí. Nemůžu ji nechat břečet skrz starší ať ji nevzbudí ☹ Ale nechci ať si zvykne.

kvmatonka
5. led 2018

Pokud přes den spinká dobře, tak asi bude sovička. No zkusit se může všechno - bílý šum, zavinutí, zkoušet dát spinkat později, dudlíka. Nenechávat tolik spinkat přes den?

ariadna12
5. led 2018

Nase ditko ma polovinu 4. mesice, nejdriv se celkem budilo po nekolika hodinach, ve dne, v noci. Byli jsme dost v haji. Pomohlo hodne si hrat, povidat mu, nosit v nositku, zpivat (tatinek, byt falesne, zpival zoufaly i statni hymnu😊), bily sum (ocean, potok), plus dite si casem zvyklo ci udelalo svuj rezim, od 21/22 hod. cca do 5/6hod. spinka, ovsem pres den skoro vubec.

stuplakova
5. led 2018

Možná bych ji dávala třeba spinkat později o půl hodinku nebo tak a pak postupně dříve, tak si alespoň uvědomí že se jde spinkat. Mě malá usíná kolem 20h a spinká až skoro do rána. A taky máme rituál při usínání, takže prostě už ví že se jde spinkat 🙂