5 měsíční zkouší sedět, může už do sporťáku?

mamca123
9. kvě 2012

mam 5mesicniho kloucka a z pololehu se zvedne a jakoby sedne-zadicka ma kulata a hlavicku oprenou o bradu(muze se pokouset o sedeni???)
a jeste to kdy muze do sportaku protoze se mi do hluboke korby skoro nevejde-je dlouhej.dekuji

jarkalada
9. kvě 2012

pokoušet se může, ale tak jak to popisuješ, by si sedat neměl a nejspíš se mu to ani takhle nepovede - to si sedá sám nebo mu "pomáháš"?
Děti si sedají,až když jsou na čtyřech a zádíčka mají mít rovná, hlavičku nahoru, jak jsou zvědavé. Možná jsi měla spíš založit diskuzi 😎
My jsme taky už dávno ve sporťáku, a pořádně nesedíme - mám ho ale do úplného lehu a na tom ještě deku, aby měli rovnější povrch..

mayem
9. kvě 2012

záleží jaký máš sporťák, pokud má kvalitní zádovou opěrku a jde dát do lehu, tak si myslím proč ne. Malou jsem dala taky v 5 měsících do sporťáku, v korbě se ji nelíbilo, takhle byla spokojená, přeci jen lépe viděla.

schnek
9. kvě 2012

do sporťáku může, pokud má víc poloh než sed. Nemusí být ve 100% lehu, ale sedět by neměl. Sed, jak ho popisuješ, je špatně. Měl by si sedat z pozice na 4 a ne se přitahovat z lehu.

pejtho
10. kvě 2012

Do sporťáku může, takto sedat by si opravdu ještě neměl. Takže bych ho ve sporťáku nedávala do polohy v sedě. Max. lehce přizvednuté.

slundo
10. kvě 2012

Taky se nám prcek začal " posazovat " takhle brzy, ale jen z polosedu. Takže jsem ho vždy chvíli nechala, protože jakmile jsem ho položila, byl hnedka zpátky, ale sama od sebe jsem ho neposazovala. Dítě by mělo sedět až když to umí úplně samo-buď z úplného lehu a nebo z polohy na čtyrech. Do sporťáku ho klidně dej, ale ať leží a nebo ho mírně zvedni 🙂

amallie
10. kvě 2012

to, co popisuješ není pokus o sed, nicméně do sporťáku ho dát můžeš, pokud bude v lehu či v pololehu, samozřejmě by to měl být kvalitní odpružený sporťák a ne třeba golfky

mafianka
11. kvě 2012

nám bylo doporučeno nechávat sedět nejdřív od jenoho roku 😕

andy80
11. kvě 2012

nechávat sedět od jednoho roku? to je co za blbost? Dítě může sedět od doby, kdy se samo posadí.

Jinak sporťák bych volila po šestém měsíci. I když jde sporťák do úplného lehu, tak není tak pěkně rovný, jako hluboký kočárek. Ač jsem měla děti velké, v hlubokém kočáru moc místa nebylo, vydrželi jsme tam šest měsíců u obou.

petruskaaa
11. kvě 2012

sedět by ještě neměl,ale ve sporťáku nevidím problém,jestli ti jde dát úplně do lehu...my v něm jezdili od 4,5 měsíce 🙂

saronka
11. kvě 2012

Já dala Sofi do sporťáku v 5 měsících ještě ani náznak sezení..řešila jsem to s rehabilitační kam jsem s ní chodila - cvičili jsme i vojtovku a říkala že sporták ano, ale do lehu nebo na chvilku mírně zvednout a hlavně musí ýt přivázané a nesmí zvedat hlavičku dopředu.. jinak dítě by mělo sedět ve chvíli, kdy si samo sedne ne ho posazovat.. jinak ještě správně dítě sedá z kleku, kdy se rukou opře do strany.. to mám od rehabilitační.. takže jen tlumočím a u nás to tak bylo..protože dítě si nikdy samo o sobě nesedne z lehu..prostě si sedne až z kleku