5týdenní holčička když nespinká, pláče. Co s tím?

petra57
3. srp 2016

Dobrý den maminky,

naší holčičce bylo včera 5 týdnů. Poslední dobou, když nespinká, tak pláče. Pomůže v podstatě jen chování (někdy ani to ne), na chvíli pomůže i třeba bílý šum. V náručí klidně usne, ale jakmile ji chceme zavinout a dát do postýlky, tak se vzbudí a znovu křičí. Když ji necháme v postýlce nezabalenou, tak vydrží tak 10 minut neplakat. Dudlík používáme, ale ani ten někdy pláč neutiší.
V noci spinká krásně. Chodí spát mezi 8 a 9, potom se na kojení budí mezi 1 a 2 a potom mezi 5 a 6. Poslední dva dny i po té šesté ještě usnula a spala třeba do 8 (i když neklidným spánkem). Dopoledne ji tedy hned po jídle spinkat nedáváme, takže celé dopoledne probíhá výše zmíněné. Už se nám několikrát stalo, ale to spíš odpoledne, že začala strašně plakat, vydrželo jí to třeba hodinu i déle. To byly opravdu obrovské záchvaty pláče, kdy se někdy ani nenadechovala. Dělali jsme všechno možné. Potom to ustalo buď díky kojení, nebo jsme jí dvakrát osprchovali (vodou o teplotě 37 °C), ale to bylo v těch vedrech, tak možná to bylo tím teplem. Teď už ale horka nejsou a přece se nám to stalo. Prdíky by to být neměly. Na ty trpěla donedávna. Ale teď krásně prdí sama průběžně. Posledních cca 14 dní kaká tak jednou za 5 dní, ale to by zřejmě také neměl být problém.

Poradíte prosím, čím by ten pláč mohl být, jestli s tím máte zkušenosti a jak jste to řešily?

Moc děkuji 🙂

xvitko13
3. srp 2016

Ahoj, no jak kdybych četla o nás. Naše eliška byla jako takto malinká to stejné, vůbec sem si to neužívala ☹ Protože pořád jen brečela a brečela, měla bolení bříška ☹ Byly to záchvaty pláče, že se celá prohýbala, rudla, a kolikrát přesně jak píšeš se ani nenadechovala, takže začla najednou fialovět, no bylo to krušné období ☹ Dokonce jsme i jednou vyrazili do dětské nemocnice na pohotovost, protože jsme měli strach, jestli jí není něco vážnějšího, tam se jen prokázalo, že jsou to ty prdíky a musí z toho prostě vyrůst. Jak ale padl druhý měsíc, tak se to o dost zlepšilo. Takže vydrž, bude to lepší a lepší 🙂

hankaros
3. srp 2016

Kdyz rikas ze usne jen v naruci,zkouseli jste satek/nositko? Treba potrebuje jen telesny kontakt...

alkuska
3. srp 2016

@petra57 Ahoj, já nedám dopustit na laktobacily. I když neprdí, můžou to být bolesti bříška, u nás to krásně zabralo, cca po týdnu bylo po problému. A nemusela to být nejdražší biogaia, nám zabraly kapsle od biopronu, kapsli jsem jednou denně vysypala do mléka.

frascati
3. srp 2016

u nás nastoupil pláč po 3 týdnech, byla to kolika, pomohly probiotika Bio Gaia, kapičky Babycalm a hlavně nošení v šátku, doporucuju...

nelushka1
3. srp 2016

Naše mala taky pláče když nespi. Bylo mi řečeno že když brečí tak má bud hlad nebo žízeň a nebo má prdiky. Takže ja třeba kojím přes den klidne i každou hodinu. Když je Dítě napapane tak je spokojene a nebreci.

petra57
autor
3. srp 2016

Děkuji všem, ale u nás se to zdá být ještě něco jiného. BioGaiu kapeme, po té se prdíky zlepšily. Tento pláč, myslím, není kvůli prdíkům, to je jiné. A hlad by to být taky neměl, protože to dělá i hned po jídle... Mluvila jsem o tom s Dr. a ta říkala, že chce být prostě asi schoulená, takže dávat do vajíčka, zabalit ručičky a položit, ale to také moc nefunguje. Na noc a po obědě většinou usíná při kojení. Když ne, dáme jí dudlík a sama usne v ložnici. Ale nevím, zda ji dávat spinkat i ráno po kojení a před nočním spánkem. To jsou místa, kdy sama, nebo při kojení neusne a musíme nosit. Nevím, zda se jí snažit uspat, aby pak spala v noci a ráno je podle mě vyspalá. V noci spí cca 11 hodin, pak tak 2 hoďky po obědě a tak hoďku odpoledne v kočárku. Taky si říkám, jestli to stačí :( v noci je opravdu zlatá. Ale když nespinká... ale jak ji zabavit?