6mesačná dcerka spí v zavinovačke, narúša to motoriku?

dzanet
3. čer 2014

Dcerka bude mat sest mesiacov a stale spi v zavinovacke. Hrozne hadze rukami neviem si predstavit ju nechat spat bez toho..no niekde som citala clanok ze uz nezavinovat ze to narusa motoriku a inde citam kde poradkyna pres psychomotoricky vyvoj odporuca, teda pokial bude dieta chciet zavinovat.
Co myslite? dakujem za rady..

speedygon
3. čer 2014

Pokud jí to pomáhá, ještě zavinuj. O narušení motoriky v souvislosti se zavinováním sem tedy neslyšela. Snad se to ale brzy srovná, aby zvládla spinkat sama 🙂

ivular
3. čer 2014

@dzanet Během spánku dítě motoriku netrénuje, takže klidně zavinuj 😉 Přes den ovšem už v tomto věku patří na zem, na bříško. Tam už by opravdu to zavinování mohlo napáchat škody.

sarkad2856
3. čer 2014

@dzanet Při usínání bych jí nechala v zavinovačce a až by usla as bych jí jen rozbalila,at si pomalu takle zvyká.No taky jsem neslyšela o narušení motoriky

miri511
14. čer 2014

Měli jsme úplně stejný problém. Malá šermovala ručičkama tolik, že nebylo možno jí bez zavinovačky v noci vůbec nechat. Dokonce jsme jí museli stahovat tak poctivě, aby neměla šanci se ze zavinovačky v noci "vykopat". Hned bylo po spaní. Ale rozhodně pro nás bylo důležitější, aby se pořádně vyspala. Vydržela to taky do půli roku. Pak jsme začali taky zkoušet bez zavinovačky, ale bez úspěchu. Nakonec jsme ji vždycky znovu zavinuli a byl klid. Pak jsme narazili na Estivillovu metodu a zkusili jsme ji, protože kvůli nepokojným ručičkám nemohla malá sama absolutně usnout. A zírali jsme, jaký to byl úspěch. Pak se to najednou zlomilo samo a dneska nám chrní jen pod dekou, ruce rozhozený kolem a spokojeně spinká. Možná nám trochu pomohlo i to, že jsme malou přesunuli do svého pokojíčku a zjistili jsme, že se jí najednou strašně dobře spí, protože tam má svůj klid. Ale rozhodně se tím nestresuj, nemyslím si, že to nějak narušuje motoriku, dcerka rozhodně nemá nějaké následky, a to jsme jí museli zavinovat opravdu pevně. Navíc si myslím, že si dítě samo "řekne", kdy se mu líp spí v zavince a kdy už jí nechce. My jsme z toho měli zbytečné nervy a nestálo to za to. A jak říká manžel - jestli se jí v zavinovačce dobře spí, tak jí budu klidně zavinovat do patnácti, pak jí to snad přejde 😀 😀 .