6měsíční dcera vůbec nechce k prsu. Jsem zoufalá

ally8
14. led 2015

Prosím o rady. 6 měsíční holčička, dosud pouze kojená už podruhé bojkotuje kojení. Prvně to trvalo tak 4 dny, pak to bylo zase uplně v pohodě. A teď znova. Je možné, že je to kvůli zoubkům. Právě se jí klube druhý. Když se jí pokouším opakovně dát k prsu, tak i po 4 až 5 hodinách od posledního kojení se vzteká a vůbec se nechce ke mě natočit, natož přisát. Jsem už zoufalá. Teď už chtěla spát a na spaní si bere dudlíčka, tak jsem jí ho nechtěla dát, aby usla u mě u prsa a trochu se napila, chodila jsem s ní po bytě, tělo na tělo, houpala na míči, zpívala, ale vydržela plakat 20 minut. Už to byl hodně zoufalí pláč, tak jsem nevydržela a dala jsem jí dudlík. Hned se uklidnila a když napůl spala, vyndala jsem jí dudlík a rychle dala prso. Chytla se a normálně pila, takže mlíčko jí teče, to už se pak nevzteká, když se chytne a hezky pije a usne u prsa. Kontakt máme hodně, nosím v šátku, nechám jí spát u sebe na hrudníku, když dopije, mazlíme se. Tak věřím, že to jsou fakt ty zoubky a zase to přejde. Prosím uklidněte mě, už jsem fakt zoufalá. Chci kojit alespoň do roka, ale tohle mě vysiluje. Je mi do breku, když se jí snažím uklidnit a ona se ode me odtahuje. ☹ Teď je z krásného kojení docela boj. Tohle trvá asi třetí den, tak snad zítra už to bude zase lepší.

apacheee
AMBASADORKA
14. led 2015

@ally8 Ahojky, úplně vím, o čem mluvíš. Elimu je 23 týdnů a prožíváme první bojkot, který trvá cca už 10 dní - jednou to dokonce došlo tak daleko, že musel dostat už i UM. Chvilkama je to lepší, chvilkama horší - každý radí něco jiného - jiná poloha, jiná místnost, rozespalé dítě, atd. Ale žádné rady nejsou pro všechny děti, musíš zkoušet. Jediné, v čem se všechny rady shodují, je mít trpělivost. Držím pěsti, ať se to zlepší🙂

ally8
autor
14. led 2015

@apacheee Kéž bych zažila první bojkot až ve 23 měsíci 🙂 Tohle je fakt brzo 😢 Chci aby byla spokojená a štastná, ale teď mi přijde, že jí fakt trápim, když jí dávám k prsu.....chjo 😢

apacheee
AMBASADORKA
14. led 2015

@ally8 23 týdnů🙂

ally8
autor
14. led 2015

@apacheee aha 🙂 tak to je skoro stejně starý jako Anežka. Proč nás zlobí ty potvůrky?

seb
14. led 2015

@ally8 mě jen napadá, nemůže už být moc unavená a proto nechce pít, ale hned spinkat? nemyješ se třeba novým sprcháčem nebo nevoníš novou vůní, nepereš v novým prášku či aviváži? jestli ji něco třeba na tobě nevoní nebo nemáš MS?

ally8
autor
14. led 2015

@seb v tom to asi nebude. Nic nového nepoužívám a unavená může být, ale ne pokaždé před kojením už třetí den. 😒 Zkouším jí dávat prso pořád, ikdyž se zrovna probudí a má dobrou náladu...nic. Nějakým způsobem se teda nakonec vždy napije, ale je to až třeba po 3 až 4 hodinách a musím jí mít nahatou, chodit po bytě nebo houpat na míči. Už jsem vyndala radši moje mlíčko z mrazáku a přinejhorším dokrmím.

ladie
14. led 2015

@ally8 vydrž. Za pár dní zase bude dobře. Úplně si vzpomínám, jak tohle dělal syn. Byla jsem úplně zoufalá, brečela, dokonce to konzultovala s dětskou doktorkou... A za pár dní bylo všechno při starém.
Však hlady neumře 😉

A taky nebyly žádné změny - MS, jiný parfém, prací prášek, nic.

apacheee
AMBASADORKA
14. led 2015

@ally8 Teď jsem četla, že ti obvykle pije tak 7 minut, můžu se zeptat, kolikrát kojíš za 24 hodin (samozřejmě průměrně). Mně syn sosá tak většinou 20 - 25 minut.

ally8
autor
14. led 2015

@apacheee Pije 7x za den. Většinou 5x přes den a 2x v noci. Asi záleží, jak pije aktivně. Možná u toho trošku odpočívá ne? Dříve taky pila dýl, ale tak dva měsíce už to za těch 7 max 10 minut zvládne. A to je pěkný buclánek, takže si asi vypije dost. Nevím kolik, nikdy jsem nevážila. Jak to zvládáte? Anežka se teď večer napila docela v pohodě, jen jsem jí houpala na míči. Ani se moc nevztekala, jen asi 5 minut váhala, jestli jo nebo ne.

ally8
autor
14. led 2015

@ladie díky, pokusím se. Dnes už jsem ale skoro slzu neudržela. Dnes fakt hodně bojkotovala. Ale byla jsem zrovna u rodičů, tak možná i tím, že nebyla doma. Doma se napije vždy víc v pohodě.

ally8
autor
18. led 2015

@apacheee Ahoj, tak už je to u vás lepší? u nás už naštěstí zase dobrý. 🙂 Ale snad už to nikdy nezažijeme, dvakrát mi to fakt stačilo.