6měsíční ujíždí očičko

lee92
17. únor 2018

Silhani u miminka

Maminky, mate nektera zkusenost, kdyz miminku ujizdi trosku ocicko? Vim, ze do roka se to rovna. Ale mame cerstvych 6 mesicu a kdyz mala napriklad koukne do prava, jednu cocku ma uplne v koutku a jednu ma trosku belma a pak cocku. Myslite, ze se to srovna?

maice
17. únor 2018

Ocni sval jeste neni vyvinuty, urcite se to srovna, v tomto veku je to uplne normalni! ;)

almara2
17. únor 2018

Můj nejstarší syn šilhal od dvou měsíců. V 6 měsících byl na očním vyšetření. Dostal okluzory, lepili jsme na dvě hodiny denně jeden den levé a druhý den pravé oko na střídačku. V 18mes měl speciální vyšetření,kde se zjistilo,že má 1,5 a dvě dioptrie,dostal brýle, okluzory pokračují. V červnu jde na operaci svalu,aby přestal šilhal. Takže za mne konzultace s dětskou doktorkou a případně začít s oční léčbou.

almara2
17. únor 2018

Doplním, že je mu nyní 4,5 roku

normalnimatka
17. únor 2018

tam je asi nejzásadnější koukat, jestli to oko opravdu ujíždí, a nebo jedno oko víceméně stojí na místě a to druhý se hejbe, a proto dítě vypadá, jako když šilhá...v prvním případě jde snad o nedovyvinutej sval, v druhým případě je to vada, se kterou bych možná ani do roka nečekala a šla k očařoj dřív.je tam ještě šance, že se to srovná zalepením oka, aby druhý posilovalo, ale případně je to i na operaci v dost malým věku...:(

lee92
autor
18. únor 2018

Dcera kdyz kouka rovne, tak ji zadna cocka neujizdi, je to opravdu jen pri pohledu do stran. A hybou se ji obe cocky rekla bych. Nemyslim, ze jedna by stala a druha se hybala. Jen opravdu pri pohledu do stran nejdou obe uplne v koutku oka.

hanih
18. únor 2018

@lee92 Já bych to pro jistotu konzultovala na očním. Ono je pravděpodobné, že se to srovná, ale taky nemusí a případná včasná léčba by byla lepší, než pak řešit, že se něco zanedbalo. Můj bratr taky od miminka šilhal a nakonec musel na operaci (někdy asi ve třech letech) a pak mu nabízeli ještě jednu po pubertě, protože mu to jedno oko pořád trošku ujíždělo, ale tam už šlo jen o kosmetickou úpravu (na nic to nemělo vliv a navíc to bylo tak neznatelné, že kdo o tom nevěděl, ani si nevšiml), tak to nakonec odmítl.