7měsíční syn se v noci budí co 45 minut s řevem

tercavercaverca
9. pro 2016

Dobrý den,maminky,mám 7 měsíčního kojeného syna. Do 5. měsíce usínal sám,byl spokojený,nikdy ho netrápilo ni,ani bříško. Ale od 5 měsíce se v noci budí co 45min.,s řevem,s řevem se budí i přes den,ale to usne vcelku dobře... Někdy se stane.že spí od tech 9,do 6,ale to je zázrak. Ráno vstáváme o půl 9,v 11 si na hodinku zdřímne,pak od 2 na půl hod a pak ještě chodí v půl 6 do půl 7. V půl 10 spí... Ale pak je to stále dokola,doktorka sama říká,že zuby stále nikde a ani náznak růstu. Vím,že ho můžou bolet,ale ikdyž mažu občas gelem-je to beze změny... Už si nevím rady... příjde mi to jako noční separační úzkost.... spíme spolu. Už mi z toho asi hrábne,je to jen přechodné období? Vždycky v noci přemýšlím,že přestanu s kojením a bude.

lucka662006
9. pro 2016

Ahoj, tohle je normalni a tak malemu ani nevysvetlis, ze se potrebujes vyspat. Pro zajimavost, ja kojim 3 leteho a taky mi nespi celou noc i kdyz vysvetluju a vse mi odsouhlasi. V polospanku na to zapomene... Vetsina kojenych deti se chce proste kojit i v noci. Dudlik na noc by nepomohl?

haaaluska
9. pro 2016

My mame skoro to iste,tiez je kojena ma 6 mesiacov,my uz ideme spat o 19.00 a zvykla sa po polnoci zobudit teraz je to zas uz pred a dnes sa co hodku budila.raz som ju nechala a nebrala hned ako mrnkala a zaspala a za hodku zas.v klude sa napila a od pol stvrtej spala do 6.15.takze tie kojene mimca sa zrejme budit budu.

monikagurthova
9. pro 2016

@tercavercaverca malý s tebou spi od mala? Ptám se proto, ze my museli malou dat do jejího pokojiku protože jsme ji proste v loznici vadili a jak jsme si šli lehnout tak se budila co pul hodiny hrůzným revem. Proto se ptám

myskate
9. pro 2016

Mám teď čtvrté dítě. Vždy kolem pátého, šestého měsíce najednou chtěli pít v noci častěji. Prostě se chtějí tulit. Všichni se mnou spali v posteli a jen jsem přehazovala z prsa na prso, ani jsem nesledovala čas. Uspala jsem je sice v postýlce, ale s prvním kojením šli do postele a tam zůstali zbytek noci. Trvalo to cca do 1 roka, pak najednou začali spát celou noc a při probuzení stačil dudlík, nebo jen chytit za ruku. Teď už spí všichni sami a pouze k té dvouleté musím sem tam vstát.

verusky
9. pro 2016

neboj, bude hur... az se jednou budou budit deti dve 🙂
vydrz. vsechno spatne skonci, vsechno spatne se preklene. usne v noci hned po uklidneni? me jeste ted (mam 11 mesicicniho) pomaha gymnasticky balon. trpi na prdiky, mel tak dva mesice pauzu, a ted zas des. a jak hopsam, do par minut zaspi. a kojim porad co tri hodiny... taky se uklidnuju, ze jednou bude lip a bude spat celou noc 🙂 i ted je lip, ze mu neplacam minuty a minuty do zadecku, aby si rihnul, to jsem vzdy v noci pochodovala po byte... a to uz nemusim 🙂 spi, co muzes a odpocivej, nechtej mit doma vse naklizene...

tercavercaverca
autor
9. pro 2016

Spí se mnou až teď,nebo až od toho nočního buzení. Protože i metr do postýlky už mě stál pár kg :D Nejde uplně tak o to,abych se vyspala,já už sem si zvykla,ale spíše mě mrzí,že nemůžu nic dělat... než něco rozdělám,tak je křik. No nic,aspoň,že je to normální... já sem to věděla,jen jsem to potřebovala slyšet. Dudlík nechce,od té doby,co jsme ho ztratili,asi když mu bylo 2,5 měsíce... A teď do něj stěží dostávám jiné tekutiny. :D Takže taky boj,ale co mě mrzí hodně,je to,že jsem si představovala nějaký režim a ono nic. Nikdo z mého okolí tohle nezná a já si připadám blbě,už když nám jen někdo nabídne ať s miminkem přespíme... Moje sestra syna budila,po 15min pokud po 6. hodině usnul,aby jí pak spal v noci... Další kamarádka chodila 2x do měsíce do kina,protože díte uspala a šla si... Je to teď vše se vším. :(

astyna
9. pro 2016

@tercavercaverca

Matně si vzpomínám, že u nás to bylo podobně. Ale netrvalo to dlouho, orientačně asi týden, pak se to hodilo zase do klidu. Vlastně to tak bylo klasicky každý měsíc vždy k 3., co syn měl další měsíc. Navíc bez v potaz, že z toho nemluvněte se stává zvědavý jedinec, který brzo i začne lézt a zpracovává daleko víc podnětů.

U nás se střídá období klidu, kdy můžeme vyjet ven - jak píšeš s těma návštěvama - a období, kdy spíme v obýváku, protože se to prostě nedá. Nyní máme období, kdy syn spí se mnou, protože má nějaký superzrak v šeru a jakmile mě v posteli vidí, chce za mnou. Takže se tulíme spolu a ze syna je maxitulič 🙂 A to jsem ho kojila asi jen 2 měsíce.

Vydrž, už jste uběhli kus cesty z kojence na batolete, nebude lépe, to ne, budou jiná "zajímavá" období, ALE zvykneš si. Já jsem měla taky období "špinavých ponožek", kdy jsem frkala jen špínu pod gauč nebo prach zametala vysavačem, protože prostě nebyl čas a dítě nechci vyřvat v ohrádce, jak mi radilo okolí, aby si to malé "zvyklo, že mámu pořád nemá u sebe".

sara84
9. pro 2016

U nas takhle vypadaly nocni desy...

karlajasmine
10. pro 2016

@tercavercaverca Nesrovnavej svoje dite s jinymi... a hlavne, kde je psano, ze to, ze to ve tvem okoli nikdo nezna, znamena, ze to jeste nepoznaji :D Pred 3 mesici se mi syn budil co 2 hodiny, kamaradky uspaly a sly si ven.... ted se to dvema kamaradkam otocilo - deti se jim budi co hodinu, me zase zacal syn spat skoro celou noc. Ber to tak, jak to je, a neres to 🙂 Tu situaci se spanim nezmenis, takze mas na vyber bud to neresit a materstvi si uzivat (protoze ono to opravdu hodne rychle utece), anebo to resit a zbytecne se tim unavovat a stresovat 🙂