Ako na to, aby sa bábetko v noci nebudilo 7x?

lady511
14. kvě 2012

ahojte maminy viem že na tuto temu je tu asi vela príspevkov...videla som aj ine temy su tam však stare príspevky aj niekolko rokov a ja by som potrebovala od vás,,radu alebo tip teraz lebo som na pokraji už asi zufalstva 😖 ...malička mi velmi zle spinká sme na UM,,napapa sa večer okolo 22 00 a po dvoch hodinách je stále hore,,davam aj čajík,,cez den nespí vela snažím sa ju unavit robit jej program hráme sa šantíme,,,neviem ako na to,,,uspávame ju kolísaním kedže inak nezaspí,,našla som si že by sa asi nemalo zaspávat kolísaním ale inak neviem či by zaspala inak je dost nervozna,,,rozhadzuje rukami,,,preto ju aj zviažeme niekedy do zavinovačky,,večer davam aj krupičku ale aj taks a budí,,niekedy s plačom inokedy nie,,,neviem si rady lebo je to už na ukor mojho zdravia kedže som prekonala tažku chorobu s klbami,,,a nevispatie mi chorobu len privracia,,,snažíms a byt optimistka,, 😒 len je to tažke,,,nemáte niake tipy ,,rady,,?

neu.sona
14. kvě 2012

@lady511 Ahojky, těžko Ti radit, jak se svým dítětem. Jen Ti můžu říct svoje zkušenosti... Děti potřebují nějaký pevný řežim. Já byla do půl roku taky trošku nešťastná, ale po půl roce jsem se snažila zavést nějaký režim a ten dodržovat. Prostě jsem dávala dopoledne do postýlky, ať buď spí, nebo je chvíli sám a odpočívá, odpoledne jsem vyráželi ven na procházku v kočárku, kde mi usnul, večer pravidelné koupání, poslední mlíčko a tak.
Jediné, v čem Ti můžu poradit je, aby si zavčas zatrhla houpání a uspávání na rukách... Teď je vcelku malá a bude to horší a horší. Nauč jí, že musí v postýlce usnout sama, že ty jí houpat nebudeš. Bude třeba brečet, ale buď u ní, vedle ní. Ujisti jí, že tam jsi, ale prostě houpat a chovat jí nebudeš...
Je malinká, hladem se budit může, ale pokud je neklidná, tak jí zkus uklidnit jinak. Určitě za pár dní přijdete na to, jak jí uklidnit jinak. Musí cítit tu lásku a pohodu. Že ty budeš s ní a nemusíš jí jen nosit.
Hodně štěstí 🙂

hamma
15. kvě 2012

@lady511 Tak já mám úplně opačnou radu 🙂. Náš syn taky hrozně špatně spal, byla jsem z toho nešťastná, četla jsem kdeco, ale nakonec jsem se rozhodla nechat to, tak jak je. Tak do roka to bylo hodně náročný - budil se několikrát za noc, třeba i každou hodinu. Uspávala jsem jak to šlo, klidně houpáním, ale především kojením, protože jsem prostě potřebovala každou minutu spánku a nechat ho plakat by znamenalo, že budu spát ještě míň.
Po roce jsem přestala v noci kojit, ale stále se budil na UM. Postupně se to začalo zlepšovat tak od toho roku. Najednou začal spát přes den třeba i dvě hodiny v kuse (předtím jsem byla šťastná, když to bylo půl hodiny), v noci usne s lahvičkou mlíčka, vzbudí se nad ránem, dostane zase mlíčko a pak ještě dál spinká...Nedělala jsem žádné razantní kroky, žádné vyplakávání v postýlce - řekla jsem si, že se každý jednou naučí spát a to, že podle tabulek to má být nějak jinak mě přestalo trápit.
Takže já radím vydržet, snažit se odpočívat jak to jde, přes den si jít lehnout s ní, i kdyby to mělo být na 10 minut. Jestli je doma tatínek, tak by třeba mohl alespoň někdy vstávat v noci on a dát mlíčko nebo čaj, abys měla aspoň pár hodin v kuse.
Jo, spinká malá s váma posteli? To je taky velká úleva - dát si ji k sobě do postele - nemusíš vstávat a lozit ven z postele a to je fakt poznat. Neboj se, že by ses jí pak nezbavila, každý dítě jednou dospěje k tomu, že už dokáže spát samo🙂.
Tak držím palce a přeju pevný nervy, neboj určitě to bude brzo lepší!

jarkalada
15. kvě 2012

a dudlík jsi nezkoušela? Má opravdu v noci hlad? Třeba jen potřebuje něco dudlat a to by jí uklidnilo..?

schnek
15. kvě 2012

a jak spíte? co zkusit ji odstěhovat? my jsme po několika neprospaných nocích zjistili, že syna prostě rušíme. Začali jsme ho dávat do pokojíčku a najednou prospal celou noc. Dcera zase naopak vyžaduje naši přítomnost, bez nás by nespala.

brusinka30
9. led 2013

Jak staré máš miminko?? Pokud jsou malinké 4. měsíce a víc, tak vyzkoušej kaši, aby byla více zasycená nebo alespoň mléko na noc. Nebránila bych se ani dudlíku. Moje Anetka je na dudlíku od prvního dne a nijak mě to netrápí, že dudlá🙂). Je spokojená a já taky. S uspáváním je to horší. Je to prostě miminko a chce Tě cítit a houpat. Zkus si s ní lehnout do postele a zkusit ji uspat u sebe a pak jí dej do postýlky. Obě děti mi spali jen v postýlce. Anetce je 7,5 měsíce a když se jí začne chtít spát, dám jí do postýlky, odejdu a usne. Obě děti mají na spaní mazlíka, což je u nás malý dětský polštářek a s tím se naučila spávat i Anetka. Zkus třeba i něco takového, hračku, mazlíka, deku.....nebo polštářek a ubrat z něj výplň. My máme už řádně sepraný a Anetka na něm spává, protože spí na bříšku🙂).