Bezpečnost v kuchyni - jak zabezpečit hlavně troubu?

kozaci
25. dub 2019

Ahoj holky, kde koupit bezpečnostní pomůcky do kuchyně? Primárně mi jde o nějaké "udělátko " aby nešla otevřít trouba.
A druhá otázka :co dál z bezpečnostních prvků se vám v kuchyni osvědčilo?
Díky!

blahoska
25. dub 2019
Uživatel blahoska je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od blahoska.

Přiznám se, že v kuchyni jsem nepoužívala vůbec nic. Ale co se mi osvědčilo v obýváku byly ty zarážky na rohy stolů, to určitě doporučuji.

adelka951
25. dub 2019

Jako úplný základ beru ohradku kolem sporáku, aby dítko na sebe nemohlo zvrhnout hrnec. Objednala jsem to v den, kdy se takto opařila vnučka kamarádky mají mamky. Potom je ještě důležité mít čistící prostředky někde nahoře a stejně tak nože.

lucie_1986
25. dub 2019

Taky nic. Obcas by se mozna hodily zarazky, aby nesly otevirat supliky, ale ono se se vsim aspon ditko lepe seznami.

pavelkamat
25. dub 2019

V kuchyni jsem použila pouze 1 pojistku na skříňku se saponáty (aby nešla otevřít). Ostatní je volně přístupné. Na horkou troubu si sáhl a poznal, že to pálí a od té doby ví co se v ní děje s vůbec ho to neláká. To samé si sáhl na teplý hrnec na vaříči. Musel si to zkusit a zabralo to líp jak milion vysvětlování. Samozřejmě to nebylo rozpálené 1OO % (zas takový střelec nejsem 😉), byl to korigovaný pokus.

eldrag
25. dub 2019

zadnou pomucku jsme nikdy nepotrebovali, jen noze mame v zadu na kuch. lince. Tím chci říct, že mi přijde, že to kam se deti nemuzou dostat je víc láká...

lida9
25. dub 2019

nic, staci vysvetlit a prip. hlidat kdyz clovek vari, a naopak vse ukazat a dite pak ztrati zajem, neni to pro nej nove..... za me jsou vsechny udelatka na ,,bezpecnost deti,, akorat tahak z lidi na penize...

kittyy17
25. dub 2019

Nic. Akorát jsem nenechala v dosahu žádné čistící prostředky. V koupelně jsem dala na skříňku pod umyvadlem zámek koupený v DM. Spíš doporučuji branku do dveří, aby tam dítě nelezlo když jsi na záchodě, jinak se to dá uhlídat...

bayt
25. dub 2019

@kozaci Já mám troubu ve výšce, tak tu jsem nezabezpečila, ale máme koupenou "ohrádku" okolo plotny, aby na sebe dítě nemohlo strhnout vařící kastroly. A na šuplíky třeba s noži máme uvnitř zámek, který se dá zvenku "odemknout" magnetickým nástavcem. Koupili jsme to v dětských potřebách. Dále máme vymontované kliky od oken a u rodičů na bazénu dětský alarm proti pádu do vody.

@lida9 No, já už bohužel zažila nějaký ty děti, co jim to vysvětlovali, a pak stačila vteřina, dítě pijalo nápad, a bylo neštěstí. Podle mě je nejlepší prevence.

anna0306
25. dub 2019

Dat ostré věci z dosahu dítěte. Saponáty a chemii také pryč. U nás jsem dala na jeden šuplík pojistku aby nešla otevřít a "ohrádku" okolo vařičů, jinak když vařím tak si hraje s miskama které si vyndá ze skříňky.

konidana
25. dub 2019

Akorát jsem přeskládala sklenice a porcelán ke stropu a nože dozadu na linku.

zuzineckah
25. dub 2019

v kuchyni vůbec nic, akorát jsem vyklidila jeden spodní šuplík a nechala děti, ať ho mají na průzkum. Jinak vysvětlovat, nechat jakože "popálit", vyklidit nože a ostré předměty z dosahu. Spotřebiče mám ve výšce kam nedosáhly v tom nejblbším věku, dvířka trouby se nezahřívají a jinak na všem mám dětskou pojistku.

normalnimatka
25. dub 2019

nic. záleží, jak to u vás vypadá.
máme jen záslepky na zásuvkách, jinak žádný jiný opatření v celým obydlí. leda přestěhovávání nebezpečnejch věcí (věci na praní apod) do vejšky. ale teď už dítěti docela důvěřuju, k lecčemu se dostane, když bude chtět úplně bez problému, prostě si přistaví židli a je to (ostrý nože a další kuchyňský věci, no koneckonců vlastně i ty věci na praní třeba, kdyby moc chtěl), ale tak nějak předpokládám, že to prostě neudělá. když ho něco zajímá, nemám problém mu to pučit, nebo ukázat, aby neměl choutky, když u toho zrovna nebudu.

jeanny13
26. dub 2019

@kozaci tak u nas zase byly pojistky na zasuvky potreba. Dokud to nebylo zabezpecene tak tam furt lezl i kdyz se mu to ukazalo. Po zabezpeceni ( mam to asi dva mesice) ztratil zajem a neresi to i kdyz je to otevrene;) Kazde dete je jine;) Mame z ikea nalepovaci. Skrinky co maji otevirani u sebe mam zavazane provazkem, tam mi pripadalo zbytecne kupovat udelatka ktera jsou na stejnem principu.

dora13
26. dub 2019

Varit na zadnich plotynkach, pokud je toho vic, tak u toho nonstop stat. Noze z dosahu deti. Chemii v supliku s detskou pojistkou a pak mame pojistku na supliku, kde jsoy brambory, cibule, atd — to ne z bezpecnostnich duvodu, ale protoze me rozcilovalo, ze to kluci porad tahali a byl z toho binec.

cherris
26. dub 2019

@blahoska haha, já s tím mám teď s odstupem času už vtipnou vzpomínku, syn růžek odlepil a málem se tím zadusil. Prej že bezpečnostní..

netopejr
26. dub 2019

Vůbec nic. Naučit dítě se v tom prostředí pohybovat. Na troubu s označením au/pálí nechat sáhnout pod dozorem, kdy je pro dítě horká, ale nepopálí.

netopejr
26. dub 2019

@jeanny13 No, moje roční dítě pojistky neznalo, a na návštěvě je otvíralo na první pokus. Paní domácí si myslela, že to zapomíná zavírat.

jeanny13
26. dub 2019

@netopejr jak jsem psala, kazde dite je jine a kazda matka tak musi najit fintu ktera sedne na to jeji. U nas pojistky zabraly, bez nich to byla hruza. Ted bych je mohla s klidem oddelat, ale vzhledem k brzkemu prichodu druhatka je tam asi zatim necham ;)

m.e.l
27. dub 2019

Mam jen ve vysce saponaty, pojistku na troube (ale tu mam uz od koupe spotrebice a kvuli starsimu postizenemu). Noze jsou na lince. A konvici stale rikam,ze je to au a uz 15 ti mesicni ukaze, ze chce sahnout a udela aaaa a zaklepe rucickou, ze ne. . .

ver_novak
11. kvě 2019

@pavelkamat přesně dokonce jsem malého měla na ruce, když si chtěl sáhnout na hrnec na sporáku..tak jsem řekla au-hais pozor ...sáhl, zjistil, že to pálí a dává si bacha...

Trouby jsoi dnes horké z venku jen lehce tím si neublíží...

Nemám žádné ochranné pomůcky...syna varuji a holt občas spadl, praštil se o něco, ale taky si fakt dává pozor, když někam leze