Bílý šum - jak odnaučit dítě spát jen při něm?

maj_da
2. bře 2019

Ahoj maminky. Je tu některá, která má miminko, co spí víceméně jen při bílém šumu? Máťa je už od narození hrozný uplakánek a nespavec. Asi od 2 měsíců jsme zkoušeli bílý šum. Spával fakt bídně a když mu něco šumělo, tak to bylo mnohem lepší a on byl díky tomu, že se vyspal veselejší miminko. Vypracoval se tak, že už spinká klidně i dvě hodiny v kuse a nemusíme už ani celou dobu jezdit kočárem. Ovšem, nesmí se mu to vypnout. Jakmile hučení vypnu, probudí se (jen v noci vypínám a to je v pohodě). Teď jsem uspávala hodinu a nešlo to, pustím šum a spí. Takže má otázka : kdy se to asi tak naučí bez toho a lze to vůbec pak odbourat?A je to vůbec dobře mu to pouštět? Máme šumícího medvídka a nebo na starém telefonu staženou mp3. Musela jsem na začátku i zavinovat, ale to ve 3 měsících přestal chtít sám od sebe.

ariadna12
2. bře 2019

My jsme bily sum pouzivali dlouho (zvuk oceanu, popr. potucku). Zejmena ocean fungoval dobre. Zkuste postupne zeslabovat hlasitost.

leymea
2. bře 2019

Meli jsme sumiciho medvidka, ale musela jsem mu ho vzdycky opakovane poustet a pak v noci kdyz se vypnul a bylo ticho tak normalne spinkal dal. Pouzivali jsme od narozeni asi do 10 mesicu. On ho pak vyhazoval z postylky (vyhazoval uplne vsechno) a nejak zacal blbnout tak jsem mu ho sebrala a usinal uplne v pohode i bez neho 🙂 ze zacatku ho uspaval, ale pak jsem mu ho spis poustela, aby ho nic nerusilo (napr.televize z obyvaku atd.) 🙂

23363
2. bře 2019

Já ho používala taky a fakt dlouho. Řekla bych, že tak do 10 měsíců určitě. Pak jen na uspávání... kolem roku jsem začala číst pohádky a pak už bílý šum nebyl potřeba...

maj_da
autor
3. bře 2019

@23363 mě usne i bez šumu, ale nevydrží bez něj spát déle než půl hodiny.

cilkat
3. bře 2019

Spánkový návyky dětí se mění často co měsíc. Pokud vám u šumu přes den spí, nechala bych mu ho, dokud mu pomáhá. V noci by mě asi štval, ale píšete, že v noci se vypnout dá. Ono to přes den dost pravděpodobně i kreje zvuky kolem, které ho jinak budí.

megi89
3. bře 2019

Malej bude Mít rok a šum mu taky pouštím když jde spát ,ale my to máme hlavně kvůli tomu ze to tlumí zvuky ☺

lu91
Odpověď byla odstraněná
Zobraz