Budí se po 1 hodině v 10 měsících

hannafri
11. dub 2016

Maminky prosím o radu. Syn má 10 měsíců. Stále ho kojím. Odstavit ho bude velký problém. Přileze si sám a cpe se mi pod tričko😊Chlap!! Chce usínat pouze u prsou, neustále se budí . Do 22.00 vydrží spat a potom se velmi často budí na kojení. Klidně i 10x za noc. Nejhorší na tom je, že chce zůstat už přisátý a má mě vyloženě za cucek😓 Když se prso snažím oddělat a cucina mu dat do pusky, tak se začne vztekat. Nechcu všechny vzbudit, tak bohužel ležím na boku a nechám ho přisátého. Už mě bolí kyčle.
Stravu přijímá jakoukoli. Není jen kojený, takže hlady se nebudí.
Myslela jsem že zoubky, ale má 8 zubů , a stoličky se zatím neptořezávají.
Nemáte některá stejnou zkušenost? Děkuji za rady. Hanka

panickatlamicka
12. dub 2016

Ahoj,mne se mala taky takto budila,nekdy se zadarilo a spala celkem hezky. Spanek deti se meni v zavislosti na vicero faktorech. Jak dlouho toto obdobi u vas trva? Muze zpracovavat zmeny v pm vxvoji,neuci se ted neco noveho? Mozna ma separacni uzkost. Ono to vyzadovani kontaktu ma svuj duvod. Mozna ti budou nektere maminky radit,at ho nechas vyplakat,at odstavis,ale nedelej to. Moje dcera ted spi skoto celou noc,jen jednou vzhuru a to se sakra casto budila. Proste potrebovala cas. Mas moznost dat maleho treba na tri hodk, manzelovi,aby sis dachla?

panickatlamicka
12. dub 2016

Jo a jinak takov rada: nauc si ho rikat si o prso jinak,nez lezenim pod tricko. Ver mi,ze se to vyplati.

vali1
12. dub 2016

Tak doufám, že nám někdo tady něco poradí. Mám úplně stejný problém s rozdílem, že mě nebolí kyčle, pač dítě spí na mě nebo obkročmo. Kojím ji ráda, je to pohodlné než jít dělat sunar, ale co je moc...

septums
13. dub 2016

Jediné co pomůže, je dát na vecu něco syteho, ja dávam kaši, pak nakojit a prso nedat az např do 3h ( dat napit vodu, misto prsu dudlík) první noci budou tezke,ale miminku dojde, že prso není dudlík 🙂 hlady neumře, jen se musíte odvazit to zkusit, deti se přizpůsobí, za týden zapomene, že nějaký prso měl, takže klidne v noci zapněte telku, ale uspat musíte jakýkoliv jinym způsobem jak kojením až do 3hodin, pak dostane prso až ráno. .
Hodně sil,snad to pomůže 🙂 u nás to funguje

hannafri
autor
13. dub 2016

Děkuji za radu, bude to pěkná dřina, ale zkusit se to musí. 😊👍

septums
13. dub 2016

@hannafri pak dej vědět jak jsi dopadla, u nás to bylo stejné, umirala jsem únavou a nakonec spí od 7 do 2 dám dudlík někdy vodu, pak spí do 5 nakojim a spí do 7 🙂 klidně když bude brečet zapni se film, vytahni hračky ale prso nedej 😀

hannafri
autor
13. dub 2016

Už z toho mám hrůzu. Dceru jsem odstavila okamžitě a malý se dožaduje neustále. 😓😓večer dám kaši, abych ho zasitila , ale aj presto se mě vzbudí. První jsem si řekla, že chce mít kontakt semnou a přišlo mě to krásné. Ale když to dělá celou noc, tak už to taková paráda není. Můj už se musel vysthovat z ložnice, protože byl nevyspaný do práce. Utahaná, vyčerpaná, obdivuji, že jsi to dokázala. Ale jdu do toho. Večer začnu🤕🤕🤕🤕ještě mi poradili, potřít si prso česnekem😅 To nevím, ještě by to vyžadoval i s příchutí😅

kamino
13. dub 2016

U nas nepomohlo nic, prcek byl take v noci stale prisaty, vydrzela jsem to dva roky.. mam hodne velka prsa,tak jsem se mohla.trochu posunout,kycle mr nebolely,ale spat 2 hodiny v kuse byl muj sen. I najedeny k prasknuti si prso vynucoval. Tak jsme udelali radikalni rez,pomaly odstav nepomahal, prcek s pritelem.odjeli na chatu a ja dlabala Dostinex, prijeli,prcek to zvladnul, ja jsem si popatlala prsa genciankou,aby vypadala nemocne a on pochopil,ze mleko neni. Od te doby spi celou noc.

hannafri
autor
13. dub 2016

Ježiš 😓😓 to je hrozné. Do 2 let??? Snad mě to nepotká. Já mám malé prsa, takže ležím tak blbě, že kyčle ráno necítím. Opravdu odstavit, aby spal a já konečně taky. Holky ...Mám z toho obavy.

hannafri
autor
13. dub 2016

@vali1 tak to je ještě horší jak ležet na boku. Když prcek spí na tobě. 😓 Nervy moje!!!!

hannafri
autor
13. dub 2016

@panickatlamicka má 10 měsíců, začíná chodit a trvá to od 3 tího měsíce, takže už 7 měsíců..... No jo. Ale jak takového prcka naučit, aby si o prso říkal jinak???

septums
13. dub 2016

@hannafri nevím no, u nás to buzení bylo stejný az ted poslední 2 týdny spím aspoň 6 hodin vkuse (bude mit za 2 týdny 10 měsíců) no aspoň to zkusis a uvidíš, když bude k neutiseni tak dej prso treba ve 12, druhy den prodluž o půl hodiny nebo o hodinu, uvidíš jak to bude zvládat 🙂

hannafri
autor
13. dub 2016

@panickatlamicka . Ahoj. Vyplakat ho nenechám, na to nemám srdce ani nervy. O odstavení uvažuji, ale pokud nebude večer neustále chtít prso, jsem ochotná max 1,5 roku kojit. Malý se učí chodit, ale trvá to už velmi dlouho ten náš problém. Samozřejmě si za to můžu sama, naučila jsem si ho tak, protože dobře usnul a já si tak odpočinula. 🤕 Přítel i dcera hlídají. Ale jak mám chvíli volno, tak jdu místo odpočívání dodělávat resty doma. Když to vezmu kolem a kolem, jak jsem si ho naučila, tak to mám.

hannafri
autor
13. dub 2016

@septums zkusím všechno, snad se mi podaří to co tobě. 😊 Pořád si říkám, kde na to beru sílu. A přes den ti spi??

septums
13. dub 2016

@hannafri přes den spí 2x 40min až 60min. Snad jo ;) možná budeš překvapena, že to půjde celkem dobře, hlavně když už se rozhodneš tak už jdi do toho a neustupuj, pač uz ted jsou ty deti vycurany a vedi jak na nás 😀

dennj
13. dub 2016

@hannafri Také řešíme ten stejný problém, u dcerky jsem to měla v noci co 2 hodiny a to od usnutí, tj. od osmi hodin večer až do rána, už jsem málem usínala ve stoje ☹ na 10. měsíční prohlídce jsem se s dr. domluvila, že jí budu pomalu odstavovat, v noci jsem jí místo prsa strčila lahev s UM a malá změna tam je. Od 20 hod spí cca do 24 hodin v kuse, pak se stejně budí po 3 hodinách :-/Zkouším kde co, ubírám dávku UM, přidávám, ať vypije kolik vypije, stejně se za tři hodiny probudí. Máme malý být a přes zeď vedle spí 6. letý syn, nemohu si tedy dovolit jí nechat vyřvat, abych vyzkoušela jestli má hlad či ne ... je to prostě začarovaný kruh a já doufám, že by se to třeba v roce mohlo zlomit. Včera nám bylo 11. měsíců.

panickatlamicka
13. dub 2016

@hannafri resty nedodelavej,odpocivej. Ale jo,znam to😀. Kdyz se ti sape do vystrihi,vem rucicku a dej mu ji stranou a rekni NE,Ale ukaz mu nejaky signal,zpusob,co ti bude vyhovovat a co je schopen se naucit. Me mala jemne poplaca po hrudi a poprosi. Kdyz jsme doma,jde do loznice,lehne si a vola:hajaaam,hajaaam. Do vystrihu mi vleze jen kdyz je uz fakt hodne unavena,hladova a pod. Ale to vlezeni spis vypada tak ,ze me vztekle zataha za fligr,ale hlavu do nej nestrka.

wendulka01
13. dub 2016

Ahoj, já to měla úplně stejně jako ty, akorát že malému už bylo 14 měsíců. A tak jsem se rozhodla že ho pomalu odstavíme od kojení. Nakojina jsem jen ráno a večer, on sám potom ráno už nechtěl a no za týden jsem sebrala i večerní kojení. Sice dvě noci byly veselé ale nechal si vysvětlit že mlicko už není. Do teď má úchylku že mi vyhrnuje tričko a lehne si na břicho 🙂 ale to jen když je unavený nebo když nemůže usnout. Jinak ve skupině zarijovek zabralo potírat si bradavky octem 🙂 dětem to smrdí a nechcou to. Držím palce.

hannafri
autor
13. dub 2016

@dennj ahoj. On mě bohužel UM nechce. Koupila jsem už 4. Každé jiné a pokaždé se mě s ním veer začne dávit. A zvedá se mu žaludek. Zkoušela jsem taky místo prsa a 0 bodů. Hsem na tom s bytem podobně, nechci jich večer budit🤕🤕. V roku už jsou děti prece jen rozumější tak snad uspějeme.je to někdy otročina.

dennj
13. dub 2016

@hannafri Já jsem začínala mlékem z Dr. Max - Amilk, bylo mi doporučeno lékárnicí, že prý ho děti velice dobře přijímají - mám doma nerozbalené 1 balení, mohu poslat za poštovné na vyzkoušení, než abys kupovala celé balení 🙂 Opravdu ho Anička přijala hned na poprvé a vymlaskla celou lahev. Jinak cca do 9. měsíce odmítala jakékoliv lahve, uspěli jsme až u Avent. 14 dní zpátky jsem jí odstavila zcela a je pouze na UM a vůbec nestrádá.

hannafri
autor
13. dub 2016

Tak jsem to dnes zkusila..... Ráno prso, snídaně, atd vše bez mléka až večer trochu po večeři, protože prsa jsem měla jak nadupané silikonem. A Usínat bez prsa. No neexistuje......řve řve , cucky jen lítají, tak nevím nevím, jestli to dám.🤕 Je to nářez holky

panickatlamicka
13. dub 2016

@hannafri ja bych na to teda nemela,kor kdyz je videt,ze dite je velmi kontaktni.zkus se podi at na stranky mamila.sk ,tam je o spanku kojenych deti clanek,ktery bx ti mohl pomociv pochopeni toho,proc se deti v noci budi a co nocnim kojenim kompenzuji.

rousse
13. dub 2016

My tohle měli v říjnu jen s tím rozdílem, že malá se budila už po půl hodině, i když jsem ji měla v posteli, tak jsem byla absolutně nevyspaná a totálně v p....i a do toho ještě moje diagnoza epilepsie a nařízené přísné dodržování spánkového režimu - haha. Ale už jsem to prostě nedala a za minutu 12 jsme to prostě museli pořešit, protože to už bylo neúnosné a smrdělo to průserem. Základ byl opět naučit usínat v postýlce a ne u prsa (což byla tak do 5. měsíce zvyklá - nikdy jsem nijak neuspávala dokud si nezvykla na prso na usnutí). Pak jsem to 2 noci zkoušela sama prostě nedat, no co vám budu povídat, byl to fakt cirkus, ale já neměla moc na výběr. 3. noc jsem se odstěhovala na gauč, zůstal s ní v ložnici jen manžel, necítila mě tam, necítila mléko a vzbudila se mu JEDNOU JEDINKRÁT!!! Ponosil, utěšil, uspal a chrněla až do rána... tak jsem ještě 2 noci gaučovala a pak už se spalo celou noc (pokud zrovna nelezou zuby🙂 Ale je fakt, že každé dítko je unikát, takže co platilo u nás, nemusí platit u nikoho dalšího 😎

mamkazvysociny
13. dub 2016

Ahojky,my to měli úplně stejně. Mám kluka 15měsíců a až teď se trochu vyspím.Malej spí v posteli vedle naší manželské,protože svoho času se budil třeba 12krát za noc a já už byla odrovnaná.Takhle sem se mohla přitulit,strčit prso a zase odtulit.Vyplakávat sem ho nenechávala už kvůli manželovi který vstává ve 4 do práce.
Nakonec jsme v roce vyměnili prso za pitíčko.Když se vzbudil,zkusila jsem mu dát cucnout z hrnečku,my jsme ještě unikát protože plast v puse nesnese-dudlík,lahev atd. chovat utěšovat s tím že prso dostal až nad ránem.vzala jsem si pyžamo ke krku a vysvětlovala mu že prsíčka nejsou že spinkají.A on je nomoh najít a napil se z hrnku.a ani nějak extra neprotestoval.Usíná u prsa jinak neusne ale to ještě neřeším,kojit jsem ještě chtěla a chci.Akorát nám to dycky nabouraly zoubky.Horečky přes 39 a nic než prso ho neuklidnilo,hlavně aspoň něco pil chudák.Teď v 15ti měsících má 16zubů,usíná u prsa,pak se 2x vzbudí během noci,přitulím se,nebo pochovám a zase usne.Pak kojím nad ránem tak v 5.vstáváme v sedum.snad se to bude lepšit a časem vyměním prso za pohádku.Ale neboj,kamarádce se budí stejně stará holčička po hodinách a vyžaduje vodu,je z ní na nervy protože když jí nevyhoví řve do fialova což už je extrém a dítko ví jak na ni.

mamkazvysociny
13. dub 2016

za um bych nevyměňovala.A zasytit na noc nepomáhá.Nám od půl roku papkal kaši zadělávanou mateřským odstříkaným a exekt byl nula.Teď večeří normálně třeba chlebík nebo kaši a bez prsa se neobejde.

panickatlamicka
14. dub 2016

@hannafri ted davaly v kojici skupince radu,ze stran nocniho kojiciho maratonu jim pomohlo vic kojit pres den. To je lepsi zkusit,nez um,kase,,plac..

jana1378
14. dub 2016

My máme opačný problém. V 10 měsících v noci kojím jen 1-2x. To je na pohodu. Je pravda, že taky usíná u prsu, ale vždy ho dávám zpátky do postýlky a pokud se vzbudí dřív než za 2,5 hod.,žádné prso v noci nedostane, jen pochovám a šup do jeho pelíšku. Ale přes den po mně pořád lozí a chce ucucávat. Jen párkrát natáhne a zase si "jde" hrát. Zkouším ho zabavit hračkama, povídáním, zabere na chvilku a pak zase hledá. Nejlépe když si cucne z obou. Ale proti nočním ucucávačům si nemůžu naříkat. Dámy, máte můj obdiv, že vůbec fungujete při takovém nevyspání!

werunqa
14. dub 2016

Ahoj,já měla se synem to samé.Budil se jen ze zvyku,že prostě usnul u prsa a já ho pak dala do postýlky,ale za hodinu byl zase vzhůru a tak to šlo po hodině až do rána.
Věděla jsem,že je to tím,že usíná u prsa,ale nějak jsem to nedokázala stopnout.
Až když jsme jeli na dovolenou,tak syn večer usínal v kočárku před chatou a pak se jen přenesl do postýlky a bylo to.Naučil se usínat sám a od té doby spal krásně bez buzení 😉
Tak přeji hodně zdaru v odnaučovánií😎

werunqa
14. dub 2016

Ahoj,já měla se synem to samé.Budil se jen ze zvyku,že prostě usnul u prsa a já ho pak dala do postýlky,ale za hodinu byl zase vzhůru a tak to šlo po hodině až do rána.
Věděla jsem,že je to tím,že usíná u prsa,ale nějak jsem to nedokázala stopnout.
Až když jsme jeli na dovolenou,tak syn večer usínal v kočárku před chatou a pak se jen přenesl do postýlky a bylo to.Naučil se usínat sám a od té doby spal krásně bez buzení 😉
Tak přeji hodně zdaru v odnaučování 😎

hannafri
autor
14. dub 2016

@panickatlamicka um mě nejí, takže to už ani nezkouším dávat