Čaj miminku. Dávat, když částečně kojím?

anett2490
11. led 2020

Ahoj holky hledala jsem jestli se to tady řešilo, ale nic jsem nenašla, tak pokud ano nezlobte se že to načnu znovu. Malému jsou 3 měsíce a začala jsem ztrácet mlíčko na kojení se dostane maximálně 3x za den a to mu to vydrží tak na hodinku, tak jsem začala dávat UM. Ale zajímá mě jestli bych mu neměla začít dávat nějaký čajík. A když tak jaký, protože náš prcek nesnese Fenykl. Mockrát děkuji za rady 😊

wxkatuska
11. led 2020

@anett2490 otazka zni, jak jste prisla na to, ze nemate mleko? Okolo 3.mesice je rustovy spurt a mnoho deti je na prsu opravdu casto a rozhodne to neni znamka miziciho mleka.

eeveepokemon456
11. led 2020

V týdle době jsem malej dávala fenyklový a pak ovocný (od 4.m) a bylo mi jedno, že to bylo o něco dříve... Malej chutnal a to bylo hlavní

suromana
11. led 2020

@anett2490
Přesně. To že už prsa nejsou už tak nalitá není známka toho, že dochází mléko, mimochodem já neměla nalitá prsa vůbec, z jedniček jsem se dostala max. na dvojky, nikdy jsem nic neodsála ani neodstříkala, přesto jsem plně kojila do půl roku, kdy měl syn skoro 10kg, a pak do roka a půl. Lahví si to kojení pokazíte úplně. Každopádně pokud má UM a MM, tak bych čaj nedávala.

wxkatuska
11. led 2020

@anett2490 jinak abych odpovedela na otazku, dokud dite neji, tak mu za beznych podminek bohate staci MM ci UM. Kdyz zacnete prikrmovat, muzete nabidnout i vodu ci caj. Ale dokud nenahradite prikrmem porci UM ci MM, tak to neni nutne.

piskoteka
11. led 2020

@anett2490 Hlavní je jestli miminko dostatečně čůrá. Pokud má dost mokrých plen a moč není tmavá a nezapáchá, tak ho asi extra nalejvat nemusíte. Kontrolujte fontanelu, ať není propadlá, to je taky známka dehydratace. U čajů budete muset zkrátka pročíst složení a zkoušet. Pokud přestávate kojit, tak určitě nějaké tekutiny to bude chtít přidat. A taky ať si do léta na to mimčo zvykne, tam to bude potřeba určitě.

lula86
11. led 2020

@anett2490 já tedy také kojím částečně a jinak dávám dokrm umu, ale zatím čaj nedávám. Syn má 2,5m zatím mu mlíko pokryje pitná režim v pohodě až začneme jíst příjem a tak bych potom zařadila nějaký čaj, vodu jinak to není potřeba.

luj89
11. led 2020

čaj určitě ne, když už, tak vodu, ale i s tou bych nespěchala, nejdříve s příkrmy. S kojením pomůze LP.

anett2490
autor
11. led 2020

@wxkatuska no malej mi po prsu nevydrží ani půl hodiny. Po UM vydrží v klidu 3 hodiny. A kolikrát jde na něm vidět že mu z toho moc neteče, tak se rozčiluje, ale snažím se přikládat co nejvíce s kojením nechci přestávat. Děkuji za rady 😊

lula86
11. led 2020

@luj89 tak já LP měla a i tak to nepomohlo a je to pořád stejné s kojením.
@anett2490 mě syn vydrží v pohodě dlouho, ale mliko mu teče hůř i když přikládám hodně nezměnilo se to od porodu vůbec.

wxkatuska
11. led 2020

@anett2490 ve 3 mesicich je rozcilovani celkem bezne i ta pul hodina. Meni se tok i spotreba mleka. Ono MM neni UM, jinak ho dite travi a prso muze chtit i z jineho duvodu. Kojila bych na pozadani, pripadne casto prikladala. UM nedavala a pouze hlidala pocurane pleny atd. Do tydne by si to melo sednout. Kdyby prso odmital, tak zmenit polohu, zkusit kojit pri chuzi...tedy pokud chcete kojit, pripadne zavolat LP

jade85
11. led 2020

@anett2490 pokud chcete kojit, tak se vykašlete na UM i na čaj, přikládejte mimi k prsu na požádání, klidně každou půlhodinu. Tohle je jasný spurt, bude to třeba týden dva náročné, ale zase se to ustálí. Jakmile začnete s UM, sníží se laktace a přijdete postupně o mléko. Hlidejte jen plinky, pokud mimi čůrá dost, je všechno v pořádku. V případě pochybností kontaktujte LP, ideálně certifikovanou z mamila.sk

hanih
11. led 2020

@anett2490 Se starší dcerou jsme měli ve třech měsících něco podobného - o kojení se hlásila velmi často a pak se u toho vztekala, propínala, plakala. Trvalo to něco málo přes dva týdny a pak se to uklidnilo. Pokud prospívá a neubývá na váze, dostatečně čůrá, nechala bych tomu čas, jak tu píší i ostatní. Je dost možné, že to bude ten spurt. Pokud by miminko hladovělo, myslím, že by to šlo rychle poznat - úbytek na váze, viditelná únava apod. Pro Váš klid bych kontaktovala tu laktační poradkyni.

anett2490
autor
12. led 2020

@hanih děkuji za rady opravdu to kojení úplně nevzdávám, dělám co můžu. Tak uvidíme co přinese čas

luj89
12. led 2020

@lula86 ale paní píše, ze se ji mlícko ztraci, coz rozhodne neni neco prirozeneho, ale spis zapricinene necim ,,zvenku,,. co se bude dat resit.

puhelin
12. led 2020

Ve 3 mesicich mel syn take spurt. Doma umele pro jistotu vubec nemam, abych nepolevila. Jedl kazdou hodinu, i pul hodinu. Umele ho zaplacne, je to jak kase apod. Jestli chces kojit, umele vyhod. Ale priprav se, ze se ti bude u prsu vztekat, protoze mas ted mleka opravdu mene, protoze jsi davku materskeho nahrazovala umelym a u tebe v prsou tak nebyla potreba ho vytvorit. A zaroven mu potece pomalu, protoze z flasky tece bez namahy, kdezto z prsu si ho musi vytahnout. Porad se ten problem da zachranit, jen to nesmis vzdat a to umele mu zase udelat. Drzim pesti, at mas pevne nervy.

puhelin
12. led 2020

@luj89 Caste dokrmeni, maly odber z prsu, malo se vytvorilo. To udelalo dojem ztraceni mleka.

lula86
12. led 2020

@anett2490 jak píší ostatní holky buď budeš zkoušet dál co nejvíc přikládat nebo budeš dávat um.
@luj89 napsala jsem jen svou zkušenost nepsala jsem ať se na to paní vykašle takže klid.

luj89
14. led 2020

@lula86 chápu, ale pokud je vaše zkušenost založená na něčem jiném, než ta od tazatelky, tak je to přece uplně jiná situace. U vás mohlo jít o něco uplně jiného. Já jsem v naprostém klidu 🙂.
@puhelin záleží pomocí čeho se dokrmuje, no.

puhelin
14. led 2020

@luj89 Tipuju, ze flaskou.