Částečně kojené dítě. Kdy začít s příkrmy?

lidiab
14. pro 2010

Od kdy se začínaji dokrmovat částečně kojené dětí? Jedna pediatrička mi řekla že od 5. měsice, druha mezi 4. a 5. měsícem. Já jsme měla za to, že začnu až od toho půlroku, jenže to se zjevně týka jen plně kojených děti. Jak to bylo u Vás? Kojím asi tak z 50%, dokrmují Nutrilonem. Díky za odpovědí 🙂

kjajule
14. pro 2010

Myslím že to záleží na tobě, ale co mi říkala kojící poradkyně i dr. tak mimčo je připravené pevnejší stravu přijmout kolem toho 6-tého měsíce + - 2 týdny...já bych s tim nespěchala podle mě je ve 4 měsících brzo. Ale každé dítě je na to jinak vyzrálé. Já bych počkala 😉 Pokud dítě prospívá žačala bych klidně "až" v půl roce 😉

andelka
14. pro 2010

My jsme kojili plně, ale podle mně, v ukončeném 5. měsíci stačí, když začnete. Jinak nevím jaký je rozdíl mezi částečně kojeným a nekojeným, taková kategorie asi ani nebude. Začni kdy budeš chtít, mezi tím 5. a 6. měsícem, někdy maminky začnou přikrmovat i kojené dítě dříve, záleží na mnoha faktorech. My jsme třeba začali o 5 dní dříve, protože byl zrovna manžel doma a chtěli jsme u první mrkvičky být oba. 🙂

jasekd
14. pro 2010

Ahoj, byli jsme na tom podobne, plne kojeny cca 5 tydnu, nepribiral, takze dokrm Nutrilonem, ze zac. asi tretina UM, pak pulka a postupne to pribyvalo. Nakonec jsem aspon trochu kojila 4 mesice (otehot. jsem a mliko definit. zmizelo). No a mne rikali od ukonceneho 4. mesice. To byl akorat cerstve plne na UM. Mne se do toho moc nechtelo, UM mu chutnala, stacila, pribejval primerene, myslim, ze ta UM cislo 1 je plnohodnotne jidlo, uz jsem slysela i nazor, ze do pul roka staci. Takze ja jsem zacla pomalinku asi na 4,5 mesicich, poradne na ukoncenem 5. Klasicky tou mrkvi, pak s bramborem atd. Me brzdil i fakt, ze malej odmita cokoli pit krome mlika, je to boj do nej neco dostat, tak jsem byla rada za ten plnej pocet davek UM denne. Ja zavadim prikrmy asi tak s 2tydennim az mesicnim zpozdenim nez mi doporucili, nenasilne, pomalu, a dobry, papa vsechno. Podle me se nic nestane, kdyz to zacnes zkouset pomalu na tom 4,5 mesici a nelamala bych to pres koleno. Uz to, ze ruzni Dr maji ruzny nazor, svedci o tom, ze to tak nehori a jestli zacnes o tyden pozdeji... Navic tvuj kluk ma skoro 4 mesice a stale aspon napul kojis, tak to bychto vubec nehrotila, dej na svuj pocit.

hojda
14. pro 2010

Pokud přibírá, tak bych počkala. Minimálně na ten 5. měsíc, klidně i do toho šestého.

sunea
14. pro 2010

U nas to bolo rovnako, pomer kojenie:dokrm bol cca 50:50 (niekedy prevazovalo kojenie o par percent). Dokrmovat som zacala, az ked mal maly ukoncenych 6 mesiacov. Zacat skor nebol dovod, priberal, rastol, bol spokojny atd.

nika
14. pro 2010

ahojki u nás to bylo obdobné a začala jsem se zeleninkou v 5,5 měsících a to proto že nás pohledem málem snědla. bohůžel to vedlo k tomu že po cca 2 týdnech se odstavila od kojení.
pokud je spokojený není důvod začínat brzo.

pucik
15. pro 2010

ahojky, tak my od 4 měsíce částečně kojíme a částečně dáváme nutrilon a mudra nám řekla od konce 4. měsíce tedy v 5. začít se zeleninkou, pak jsme v půlce 6. začali dávat i přesnídávky a teďje nám 6 měsíců a dáváme ráno UM, pak oběd zeleninku, pak přesnídávku, večer kaši a mlíko, mezitím teda kojíme, nechceme pít nic jinýho než mlíko, tak statečně dokojujeme, já si myslím, že pokud by dítě ještě příkrm nechtělo, tak bys to poznala a můžeš to zkusit za týden - 14 dní znova, hodně štěstí, ať vám chutná 🙂)

veruska007
15. pro 2010

My přikrmovali od začátku, tak 50:50. S příkrmy jsme začali v 5 měsících (asi bez 10 dní), malý je už začal vyžadovat, a doktorka potvrdila, že už je potřebuje. Byl a je pořád dost hubený, jí hodně, ale je velmi aktivní. V těch 5 měsících začal chodit 😅 . Kojila+přikrmovala jsem potom do 11 měsíců, pak už nechtěl kojit. Mléko ráno a večer pije pořád, má 20 měsíců.

zuzau2
16. pro 2010

Ahoj, mám holky dvojčata, od začátku dokrmované a s příkrmy jsme začínaly v 5,5 m. Začala jsem proto, že mlíko vyžadovaly dost často a měly pořád hlad. Jinak bych začala až v těch šesti měsících. A doktor nám říkal, že je to dané i váhou...když má miminko víc než 6 kg...nekojené... mělo by začít jíst příkrmy, protože hrozí nedostatek železa.

meo
16. pro 2010

já jsem začala skoro v pátém měsíci, protože už jsem skoro nekojila a malá málo přibírala. Ale musí se začít pomaloučku, jenom pár lžiček a postupně zvyšovat. Já počítám, že velkou porci, která nahrazuje mlíko je dobrý dávat až tak po měsíci dvou, aby si ty střívka na to zvykli.

weri1
18. pro 2010

Každý říká něco jiného. Já teda plně kojím, takže začnu až tak po 6 měsíci, ale myslím si že i u částečně kojených stačí až mezi 5-6 měsíci, jestli přibírá, tak není kam spěchat.
Někde jsem i četla, že plně kojený v7 měsíci a nekojený v 6, tak si vyber 😅