Čekám dvouvaječná dvojčata a už jedno dítě mám

martina291116
26. lis 2018

Dnes jsem byla na kontrole u paní doktorky. Vše probíhalo normálně než mi oznámila ,že mám v děloze dva vačky. Tedy dvojčata dvouvaječna. Byla jsem v šoku. Doma už mám jedno dítě dvouleté. Nevím co teď!😑 Máte někdo zkušenost mít doma ;už jedno dítě a přinést si další dvě?😀

flabelina
26. lis 2018

no stává se to,máš několik měsíců se s tím vyrovnat a připravit se👍

hafika
26. lis 2018

To bude dobré, dvojčata se nám narodila, když staršímu byly 2r 4m, a šlo to. Záleží, jaké bude těhotenství, u mě v pohodě, až do konce jsem byla aktivní (víc jsem odpočívala, ale chodili jsme denně na procházky, dítě i domácnost jsem zvládla), rodila jsem v 38+0tt plánovaným císařem kvůli poloze a předchozímu císaři. Dala jsem se rychle do kupy, dvojčata se brzy sladila s jídlem a z větší části i spaním. Neříkám, že to nebylo náročné, ale v řadě věcí lepší než s jedním hodně náročným miminkem, kdy jsem neměla zkušenosti a byla nejistá. Rozhodně jsem to čekala o dost horší.

olga_
26. lis 2018

Je tu skupinka Dvojčata 😉. Jojo, mám doma čtyřleťáka a půlroční dvojčata. Čtyřleťák je s námi doma, do školky nechodí. Je to paráda, neboj, je to úplně jiný level. Asi ten první půlrok největší záhul (úspěch, když řve jen jeden), ale fakt super, neměnila bych nikdy, nikdy, nikdy!!! To dáš, je to dar ❤❤❤❤

michaela19911991
26. lis 2018

Já jsem 32tt s dvojčaty a doma 18měsíční prcek 😅😅😅 .

vitezove
26. lis 2018

Je to dvojité požehnání 🙂). Bude to masakr, ale určitě to zvládnete. Možná by nebylo od věci si domluvit více pomoci. Ať už od babiček, kamarádek, nebo nějakých chův. Starší už snad půjde brzy do školky, tak pak to bude trochu lepší.

olga_
26. lis 2018

@vitezove @martina291116 Souhlas s tím, že bodne určitě někdo na pravidelný úklid, manžel dělá dva dny v týdnu home office, to je taky úleva, a pokud máš možnost vyzvedávat si někde obědy, taky využij. Já už s nima teda zvládám každý den i uvařit, ale ze začátku jsem to musela mít nachystané dopředu. No, chce to prostě promýšlet dopředu a dost pečlivě organizovat, aby člověk nepanikařil, že něco... A pokud k vám zaváží nějaký on-line supermarket, tak objednávat nákupy takto (já sjedu jednou týdně kosik.cz, případně tesco). Do obchodu malého tak na rohlíky při procházce. Když budeš chtít, ptej se, a přidej se určitě do skupiny, je tu i skupina Bazárek pro dvojčata.

martina291116
autor
27. lis 2018

Děkuji všem ta podporu. S manželem a rodinou sme to probrali a jsem odhodlána jít do toho. Bude to asi mazec😁😁😁, ale je to zázrak čekat přirozeně dvojčata.

boodie
29. lis 2018

Moc pěkná nadílka 🙂 přeji hodně štěstí a sil 🙂 🍀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru