Celý den a někdy i noc chce být u prsa

klara.t
20. únor 2010

Prosím poradte mi, co dělám špatně. Mám 7 týdenní holčičku a ta chce neustále prso. Spinkat jdeme kolem 19-20hod (víc nevydrží) a spinká tak 4 hodiny. Jenže pak se budí po 2 hodinách, občas i po hodině. Začne se budit prdíkama, jenže i když jí přebalím, vyprdíme se (někdy s použitím trubičky), nakojím, tak nechce spinkat. Pořád chce mít v puse prso a dumlá i když už při tom spí. Jen co jí ho opatrně vytáhnu, hned otevře oči a chce prso znovu. Takže jsme vzhůru klidně 2-3 hodiny. Výjmečně jen hodinu. Dudlíka odmítá. Cucá ho tak 5 minut v kuse jednou za pár dní. Už jsem koupila i jiný tvar. Nevím, jak jí naučit bud na delší intevaly spánku, nebo na to, aby po nakojení usla a nedumlala. Já u toho nedokážu usnout i když jí kojím v posteli (v obýváku v sedě to bylo totéž). Všude možně čtu, že maminkám děti do 3 měsíců spaly skoro celou noc a tak jen tiše závidím.

No a přes den je to skoro to samé. Vzbudí se, trochu nakojím, pak zacvičím Vojtovku a dokojím. U prsa zase usíná, jenže jen co ho vytáhnu, tak je vzhůru. Chvíli kouká, pak začne ječet. Tak to je celý den. Prostě mi příjde, že se ve dne nudí a tak bud chce mít prso nebo brečí. Zatím jí nic jiného nebaví. V leže vydrží koukat tak 5-10 minut, pak chce nosit, houpat a i to jí pak přestane bavit a chce prso. Nevydrží ani hodinu v kuse bez prsa. Já jí ho zkouším nedávat, ale pak už jsem s nervama v koncích a dám jí ho, jinak by se snad udusila pláčem. Mléko mám. Po kojení nebo mezi si stisknu prso a mléko teče. doktorka doporučuje kojit ve dne po 2 hodinách, ale já netuším, jak toho docílit. 😢 😢 😢

rimmel
20. únor 2010

presne toto som mala i ja...nic nenarobis, treba vydrzat a uzivat si to, neskor ti to bude chybat 😀

a je to uplne normalne co popisujes, nic zle natom nevidim.

rimmel
20. únor 2010

hlavne sa nesnaz ju na daco ucit, ty sa musis v tomto obdobi prisposobit jej, ak sa budes snazit o opak, bude to este horsie.

rimmel
20. únor 2010

a ze deti spali celu noc v 3m? no neviem neviem, sak stale potrebuju v noci papat, je to prirodzene ze sa budia! 😉

anicka164
20. únor 2010

Je ještě malinká, nech jí, ví, co potřebuje. Hodně choďte ven, to tak často chtít pít nebude (kamarádka to dobře vystihla: "Já když jsem doma, tak taky pořád otvírám ledničku, venku tak často nejím" 🙂 ). I když jestli se ještě zotavuješ po porodu a jsi nevyspalá, tak na nějaký dlouhý procházky to není, co? Zkus poprosit nějakého hlídače, jestli by ji nevzal na chvíli ven, aby sis odpočala.
Neboj se, bude líp, až objeví hračky, tak se to fakt zlepší.
Jestli jí chceš dávat dudlík, zkus jí na něj naučit - dej jí ho do pusy a pak ho jakoby trochu tahej ven, posílí sí tak dudlací svaly a půjde jí to líp. A jestli fakt už nevíš jak dál, můžeš na něj kápnout kapku Sab simplexu na bolení bříška - je sladkej a duclík se pak cucá dost snadno 😉 Ale to rozvaž sama, pro někoho to je nepřípustný rozmazlování dětí, pro mě to byla jednu dobu záchrana od dlouhotrvajícího pláče našeho synka a tedy i příležitost si na cvíli oddechnout.
Jak dlouho to takhle trvá? Nemá náhodou růstový spurt? To přejde samo, vydrž!
Jo a k tomu spaní celou noc - vykašli se na nějaký řeči, jak to mají ostatní. A jestli ti to pomůže, tak do nějakých diskusí taky napiš, že tvoje holčička spí krásně celou noc 😉
Držím palce!

misicka85
20. únor 2010

Klara - a malá pije nebo prso jenom cumlá? Pokud fakt tak hodně pije tak se může jednat o růstový spurt (ve 3 a 6.týnech a ve 3. a 6 měsících) - děti vyžadují více mlíčka a než se ho mamince vytvoří tak je třeba kojit častěji, my jsme touhle dobou kojili třeba i co hodinu.
Neboj, malá je ještě maličká,časem si nějaký svůj rytmus najde 😉

editah222
20. únor 2010

Moje Editka má už 5 měsíců a o tom, že by spala celou noc si můžu nechat jen zdát 🙂
V noci kojím většinou 2x, ale jsou noci, a není jich málo, kdy kojím 3-4 i víckrát. Nenadělám s tím nic. Malá se probudí a nemůže usnout jinak než u prsa, nošení ani hlazení nepomáhá.
Mlíka málo nemám, protože po kojení ještě odstřikám takže v tom problém není. Prostě ty naše dětičky chtějí být čast v kontaktu s maminkou.
Já už časté kojení nenadávám, beru to jako normální. Mám štěstí v tom, že nakojím a hned vytuhnu. 🙂 Dudel mi taky nikdy nechtěla a jsem ráda, zatím si necucá ani prsty.

klara.t
autor
20. únor 2010

Ona zpočátku pije, ale třeba hned po chvilce ho jen dudá. V noci pije třeba 20min a pak klidně ten zbytek do dvou hodin jen dudá. 😢
Když jdem ven, tak vydrží ty 3 hodiny bez prsa, ale jen co dojdem domů tak to začne . Od 15 hod co se vrátíme do 19 hod než jde spát, tak furt řve a chce prso.

editah222
20. únor 2010

Klárko - dudat jsem malou nikdy nenechalo, to je pak to kojení nekonečné. Jakmile jsem viděla, že už nepije tak jsem ji prso sebrala. Teď už to nedělá, jakmile je napapaná tak se "odpojí" sama.

janca.mareckova
20. únor 2010

Máme to samé a Kubíčkovi jsou 2 měsíce a 10 dní.... Usne jedině u prsa!!! A ještě máme vůbecproblém s usínáním!! Na dnešek byl vzhůru od 5 od odpoledne a usnul mi ve 3 ráno....... Prso jsem už měla úplně bolavý od toho jeho žužlání!! Tak jsem ho prostě dala do postýlky a řval jak tur..... po 40 minutách usnul, ale za 15 minut opět vzhůru hlady..... takže opět prso a koloběh..... dudlíka taky nechce

klara.t
autor
20. únor 2010

mě právě taky už pak pálí prsa, ale dudlíkem jí neošidím. v noci jsou ty 2 hod nekonečný. no asi to budu muset nějak přetrpět. já se jen bojím, že jí tím naučím, že při každém zabrečení dostane prso a že bude usínat jen u prsa. nechávám jí občas brečet, ale jen když je to jen mírný pláč. hysterčák nevydržím a beru jí z postýlky.

janca.mareckova
20. únor 2010

Já jsem taky bezradná......

anicka164
20. únor 2010

Ještě mě teď napadlo - je to rada, která sice nepomůže, ale je spíš provozní. Mažte si prsa Bepanthenem, aspoň občas. Já taky dost často kojím a poslední dobou to prsa dost odnášejí a není to moc příjemný. Tak namažu tak 1 za den a je to v pohodě, doporučuju 😉

momin
20. únor 2010

Holky teda u deti do pul roku bych to brala.. Ale 7 mesicu uz se mi zda dost.... 😅
Musi byt prece jiny zpusob jak ho uklidnit nez u prsa...

iluss
20. únor 2010

klara.t - vždyť je ještě malinkatá, je to normánlí, potřebuje tvoji blízkost. Nedělá to proto, že by byla pořád hladová, ale chce tě jen dudat a být u tebe. Časem z toho vyroste. Zkus jí kdyžtak naučit na dudlíka, aby ti úplně neodrovnala bradavky. Jakmile u prsa usne, tak jí to prso opatrně vyndej a rychle tam strč dudlíka, aby to ani nepoznala.
Moje Lucinka první tři měsíce úplně odmítala dudlíka. Ale pak se to zlomilo a najednou bez něj nedá ani ránu 😉

beruska24.9.
20. únor 2010

Já jsem mazala Bepanthenem snad první 2m. po každém kojení a pak už jen občas. Prostě podle potřeby.
Jinak u prsa jsem nenechávala spát od začátku, takže nevím, za jak dlouho si na to mimi zvykne. Ale naší naučili na dudlík už v porodnici, což se mi moc nelíbilo, ale pak jsem byla celkem ráda.
Jinak, bude mít 5m. a nikdy nespala celou noc.
Ještě mě napadlo, co ji přes den zkusit zabavit (unavit) dát vždy na chvíli na bříško, stejně to zpočátku moc dlouho nevydrží. Ale v noci fakt nevím 😒
A další věc, pokud pláče a nevezmeš jí z postýlky a pak se pláč stupňuje do řevu a vyndáš ji, tak se naučí, že když bude řvát, tak jí nakonec vezmeš (ale to také asi až v pozdějším věku).
Třeba neřve hlady, jen potřebuje maminku 😉 Zkoušelas třeba jen pochovat, pohladit apod.?

momin
20. únor 2010

😅 tak nevim kde sem prisla na to ze mate 7 mesicu klara.t 🙂
Pardoon...
V 7 tydnech bych to vazne neresila!

schwarzovka
20. únor 2010

klara.t musíš jen vydržet, přejde to...u každého dítěte je to jiné...některé na jiný způsob uklidnění příjdou v 6 měsících, některé v roce a některé i později...

nabízej dudlíka, časem se třeba chytí, malej ho taky přijal až kolem 3.měsíce

schwarzovka
20. únor 2010

netrap se tím, že některé mimča už prospí celou noc, náš malej celou noc prospal až v 21-ti měsících 😉

kackaaaa
20. únor 2010

Klaro, malá bude mít příští týden 6 týdnů a mám stejný problém. U prsa by byla nejradši pořád, dudlíka odmítá - po chvilce "praní" se dudlík chytne, ale tak10 minut ho po chvílích plive, pak chvíli dudá sama, ale pak se opět rozeřve na celý kolo a už dudlíka neberem. Někdy pomůže chování, ale ve většině případů ne, takže vytáhnu prso a malá dudá prso i bez mlíka. Naštěstí v noci spíme, vstáváme jen 1x až 2x, tento maratón máme jen přes den.

rimmel
20. únor 2010

niekedy nechapem ako si to niektore mamicky predstavovali..ze porodia, dieta budu krmit tak ako imto vyhovuje, napr kazde 4 hodiny, potom sa pohrame a ideme na dalsie 4 hodiny spat? ved ale to je uplne inak..dieta v tomto veku mamicku potrebuje nonstop.

momin
20. únor 2010

rimm my to uz asi vidime jinak s odstupem casu..... 😅 jinak to taky nechapu... 😎

rimmel
20. únor 2010

momin mozno ale ja si pamatam ked bol moj takto maly neriesila som nic..vo vsetkom som mu vyhovela bez toho aby som sa nebodaj stazovala ze ooohhh ako casto chce cucat alebo co 😀 😀

rimmel
20. únor 2010

a este chcem dodat aby autorka nemala iluzie - moj syn sa budi v noci dodnes 😀

momin
20. únor 2010

jo to jo,ale taky si pamatuju jak to bylo narocne a unavne.. jenze s tim se musi pocitat. 😉

rimmel
20. únor 2010

tak to ano momin to bolo 😔

beruska24.9.
20. únor 2010

Jasně, že potřebuje maminku a ještě dlouho potřebovat bude 😀
Ano, krmit tak a tak dlouho, jak mimi vyžaduje, ale pokud už nepije???
I maminka si potřebuje alespoň částečně odpočinout. Byla jsem upozorněna, že min. 3 roky se pořádně nevyspím 😝

momin
20. únor 2010

rimm napodobne.. taky sme jeste neprospali celou noc....
😎

rimmel
20. únor 2010

maminka nech spi ked maly spi 😉 ale neviem ci s tym daco narobi, moj syn bol tak slaby ze nevladal sa dostatocne napit a u prsnika zaspaval, nato sa zobudil ze je zase hladny, samozrejme, no tak som ho takto aj 3hodiny mohla "kojit" a spal velakrat na mne 😀

momin
20. únor 2010

Taky bych si proste lehla s malym u kojeni a kdyz by usnul on spala bych taky...
my si to muzeme jeste dovolit kdyz mame jedno mimi.. co az bude druhe? 😅

rimmel
20. únor 2010

no tak to sa potom rovno obesim 😀