Čím přikrýt 6měsíční miminko na spaní?

hellcha
10. pro 2016

Prosím o vaše názory a zkušenosti, do teď jsem dávala na spaní rychlozavinovačku, i když dole už otevřenou a přikrývala ještě dekou, ale mám dost živou holčičku a poslední dobou se ze zavinovačky vykope. Řeším tedy co pořídit a jak spaní vyřešit. Klasický spací pytel mě moc neoslovuje, dětskou peřinu se zase bojím, že skope. Jak řešíte, nebo jste řešily spaní od cca 6. měsíce a jak Vám to vyhovovalo?

andysebesta
10. pro 2016

My teda tím spacim pytlem.Na posledního pecka jsem si koupila vymakanejsi než na kluky před nim.A to takový,který mel ze 3\4 zip.Takže noční prebalovani nebyl takový problém a je to nej řešení.Čímkoliv jiným jsme prikryvali,vždycky skopali.

mau9
10. pro 2016

My používáme spací pytel.

soleilll
10. pro 2016

Taky radím spacák. Nevím, čím tě neoslovuje, ale dítě v něm má místo na určitý pohyb a zároveň se neodkope. Dají se pořídit různě silné (teplé), takže je z čeho vybírat. Malé ho dávám, když potřebuju, aby usla v jedné poloze (tedy po krmení) anebo když divočí, aby se neodkopala. Jinak má klasickou přikrývku a když bylo teplo, tak střídám dvě různě silné deky. Ty ale samozřejmě neřeší odkopání.

ivetttaa
10. pro 2016

My dávali taky spacák, malý se neustále odkopával, takže to bylo jediné řešení. Také sem ho původně nechtěla, ale pak jsem za něj byla ráda. Spalo se mu v tom dobře, hýbal se jak mohl, takže mu to nevadilo.

sajul
10. pro 2016

My teda spaci pytel nepouzivame, malej spi se mnou, ma svoji perinku a kdyz se zacne hejbat, nebo se vzbudi, tak vzbudi i me.. takze ho zase prikreju. Ale on se jeste dost casto v noci budi, tak to neni takovej problem. Jinak bych to asi taky resila spacim pytlem.

stanca11
10. pro 2016

Take jsme pouzivaly rychlozavinovacku,ale uz se do ni nevesly a presly jsme na spaci pytel 😊👍

alenka_p
10. pro 2016

My používáme spací pytel, deku si dává hrozně rád přes hlavu (krom toho že by se odkopal do dvou minut), to v noci neriskuju.

kackakastanka
10. pro 2016

nejdrive zavinovacku, od cca ctvrteho mesice spaci pytel, zip uprostred, bez rukavu, naprosta spokojenost a krasne vzdy spinkal

luckapol
10. pro 2016

Spací pytel.

zanri
10. pro 2016

spací pytel bez rukávů - super🙂

hellcha
autor
11. pro 2016

Mně se ten pytel zdá trochu nepraktický kvůli zapínání, ale když ho skoro všechny používáte, asi to bude jen zdání, po nějakém se tedy podívám.

msimankova
11. pro 2016

Rozhodne pytel 🙂

scvrcek
11. pro 2016

Spaci pytel nam vubec nevyhovoval. Prikryla jsem normalni perinkou. Odkopany byl furt, neresila jsem to, nemocny nebyl. Fleecovy overal a je to vyreseny.

soleilll
11. pro 2016

@hellcha A proč to potřebuješ přes noc rozepínat? Večer oblečeš, uložíš dítě a ráno sundáš. Já přes noc nepřebaluju, takže úplně v pohodě. 🙂

ojo
11. pro 2016

taky mám spací pytel, ale třeťákovi byl nějaký protivný, protože rád spí na břiše a často se otáčí a v pytli se pořád budil, takže peřinkou....a nejstarší syn taky nechtěl spací pytel, peřinku skopával, takže jsem na noc oblíkala přes pyžamu tepláky a mikinu 😀

petadu
11. pro 2016

Spací pytel je nejlepší proti odkopávání, a jak už tady maminky psaly, je jich na výběr spousta. Mám jich pro kluky několik. Všechny bez rukávů, některé mají zip od krku k pasu, jiné se rozpínají od podpaží až přes nohy, nebo naopak od nohou po podpaží, takže noční přebalování je naprosto bez problémů.🙂