Co dáváte pít dvouletým dětem?

andryyysssek
31. črc 2016

Ahoj maminky,co dáváte na pití skoro dvouletým dětem?Synovi musím dávat ředěné 100% džusy,protože mi vodu ani neslazený čaj nepije.A tak si říkám,že je lepší džus bez cukru a těch glukózo-fruktózových sirupů,než slazený čaj.Ale může pít jen ty džusy?Když má džus,vypije tak ten litr,i více,když počítám i mléko.Když má vodu nebo neslazený čaj,nevypije skoro nic ☹

fire85
31. črc 2016

pije vodu a neslazený čaj.ale je naučený odmala.džusy nedávám, přijde mi to vše zbytečně sladký.mlíko už nepje UM, ale normální taky ne.

jbzirafa
31. črc 2016

no u nás je to podobné, vede jablečný mošt (ředěný), případně jiné ovocné, ovocno-zeleninové šťávy, syn pije obecně málo. voda z kohoutku když není nic jiného(ale kdsyž se koupe tak ji chlemtá jak divý z různých nádobek..) čaj dávám neslazený ovocný , příp. roibos, meduňka (v horkách meduňka s citronem chlazená), prostě to, co pijeme my, ale většinou mu to nechutná, jen lízne. denně si vyžaduje kakao (granko v obyčejném kravském mléce, což je tedy taky dost sladké), to na jeden nádech vypije hrnek. přijíma i meltu (bílou kávu). takže já moc neporadím, snažím se o pestrost, aby nebyl jen džus, který je lepší než limonády, slazené nápoje..ale žádná sláva s pitím. snad jen vyzkoušet zajímavý hrnek (vetšinou chce ochutnat od ostatních), napijeme se společně..

terry1512
31. črc 2016

Vodu. Nebo občas domácí sirup. Džusy jsou nejlepší na zkažení zubů akorát. Ty kyseliny to děsně naleptavaji ty zoubky.

patrusa
31. črc 2016

Vodu, obcas ale opravdu velmi zridka jim koupim male krabickove piticko. Ale obs jsou od mala vedeni k piti vody.

andryyysssek
autor
31. črc 2016

No právě,že mi vodu ani neslazený čaj prostě nevypije,a to jsem ho taky učila na toto.A taky si říkám,že nemůže pít jen džusy,tak mě zajímá,co bych mu ještě mohla dávat,aby to pil.

mau9
31. črc 2016

vodu, mléko občas čaj slazený medem

semisovamys
31. črc 2016

Syn pije nejčastěji vodu. K snídani má navíc meltu,kterou miluje a vyžaduje i různě během dne(málo vody,hodně mléka)

olga_
31. črc 2016

Vodu, dětský bylinkový čaj, kefírové mléko neochucené (jako svačinku), občas ovocnou šťávu ředěnou (doma z odšťavňovače).

pt1981
31. črc 2016

Mala pije vodu a vyjmecne fruko, kdyz jsme treba nekde na vylete. Stejne vypije pul krabicky a chce zase svou vodu 🙂

eloise02
31. črc 2016

@andryyysssek Máme to úplně stejně - ředěný jablečný 100% džus, případně jeden jediný druh granulovaného čaje od Bebivity, jinak nepije téměř nic jiného. Já už rezignovala, po té co mi skončil na kapačkách, když přestal pít úplně a nešlo do něj opravdu nic dostat, protože šíleně řval a vše plival, tak jsem ráda, že do něj dostanu vůbec něco. Ostatně v nemocnici ho "rozpili" tím, že do něj rvali neskutečně přeslazený čaj.

andryyysssek
autor
31. črc 2016

@eloise02 Právě.Nic nesladkého mi nevypije,tak mu dávám ty džusy,protože si říkám:lepší neslazený džus,než slazený čaj.Mít doma odšťavňovač,bylo by to to nejlepší.

yellowbanna
31. črc 2016

@andryyysssek džusy jsou zrádné. I "neslazené" džusy obsahují spoustu cukru. Přírodního, z ovoce, ale cukru. A kromě toho je to nejčastější příčina zubního kazu u dětí. Nejstarší syn pil taky ředěné džusy a my si mysleli, jak neděláme dobře. No, kamarád zubař nás velmi rychle vyvedl z omylu. Od té doby, co museli Toníkovi opravit několik kazů, sám rychle přistoupil na to, že se doma pije jen voda. Klidně mírně perlivá, ale voda. Ti dva mladší už jsou na to zvyklí normálně. Dvouletá dcera tak vlastně pije jen vodu a mléko. I to jsme ale výrazně omezili.
Když jsme přecházeli zpátky na vodu, pomohlo, když jsme do ní dávali šťávu z citronu. To děti bavilo a nebylo to sladké.

puresin
31. črc 2016

@andryyysssek Obe deti piji odjakziva jen vodu a co nejdyl pokracovaci UM, nic jineho ani nechteji. Dzus je urcite lepsi nez stavy a slazene caje, ale spousta cukru a kyselin je v nem taky, zkusila bych pritlacit na tu vodu. Treba v nejaky ne horky den nabizet jen vodu nebo nic, snad ma maly pud sebezachovy. 🙂

lajla
31. črc 2016

Vodu a prso

alcar
31. črc 2016

Prevazne vodu, nekdy pridam trochu domaciho sirupu. Obcas na vylete Kubik water, kde je jen trtinovy cukr, zadny glukozofruktozovy sirup, vyjimecne Jupik nebo Fruko. Caje vubec. Na snidani pije kravske mleko a pred spanim UM. V roce a pul mi obycejnou vodu absolutne nepozrela a ve dvou letech jako mavnutim kouzelneho proutku ji zacala pit. Chce to zkouset, vydrzet a jednou za cas nabizet.

andryyysssek
autor
31. črc 2016

Holky děkuji,budu tedy dál zkoušet vodu.Jako žízní neumře že,ale právě že bude pít až bude mít žízeň,což je pozdě,a nevypije za den ani polovinu co teď ☹ Vím,že v džusech jsou taky cukry,ale furt lepší ty přírodní.

sasetkap
31. črc 2016

Pije mi bez problémů vodu. Teď v létě, aby ho to víc "bavilo" mu do ní dávám kousky ovoce - meloun, jahody, maliny, borůvky, citron, prostě to co je k mání. Tak do sebe dostane i vitamíny, trochu to dochutí i tu obyčejnou vodu.

alboo
1. srp 2016

Vodu, rano UM. Ted v tech vedrech obcas do druhyho pití ( ma k dispozici 2lahvve/pitka nebo hrnecek), sem do jednoho dala par kapek stavy. Jinak vodu. Ty slazeny piti hrozne kazi zuby

ajka198
1. srp 2016

@andryyysssek vzhledem k tomu, že ten džus stejně naředíš, tak pomalu snižuj dávky džusu a přidávej vodu. Třeba po týdnu a možná ten rozdíl nepozná, až se postupně naučí na čistou vodu 😉

andryyysssek
autor
1. srp 2016

@ajka198 jj,už jsem si taky říkala,že bych to mohla dělat takhle.Díky 🙂

verka4d
1. srp 2016

Tak já se asi vymykám,děti pijí,co jim chutná. Někdo pije čaj,někdo minerálky(slazené),vodu se šťávou,džusy,jupíky,ledové čaje...prostě co má kdo rád. Čistou vodu z kohoutku mi nevypili nikdy,je prostě bez chuti. Nevadí nám cukr ani jiná sladidla,dvě děti máme odrostlé,dvě menší a nikomu se tím zuby nezkazily. Hlavně,ať pijí,lepší něco než nic.

simca31
1. srp 2016

Mám stejný problém s mladším nic neslazeného nevypije koupila jsem odštavnovač a nebo kvalitní sirup dělala jsem i domací dám kapičku do vody a to mi vypije jinak nic

datela
1. srp 2016

Vodu-ta jednoznačně vede,neslazený čaj nebo maximálně malinko domácího sirupu

andryyysssek
autor
1. srp 2016

@verka4d to jo,u holky jsem taky od roku vůbec nic neřešila,jedla to,co my,pila všechno možné,a je hubená,nemá žádné problémy,zuby poprvé ji vrtali až v 6letech.Ale syn má sklon ke kazivosti nejspíš,jeden se mu už vadný prořezal,navíc u manžela to je v rodině(děda,otec i manžel mají od 30let umělé huby),tak proto to řeším víc.

andryyysssek
autor
1. srp 2016

@verka4d pardon,zuby tam mělo být 😀

verka4d
1. srp 2016

@andryyysssek Tak to jo. (Mimochodem ty huby byly dobré! 😀 ) Nám třeba paní zubařka řekla,že klidně,ať jedí a pijí co chtějí (myslím tím ve vztahu k zubům),ale ať to nemají moc dlouho v puse. Že je třeba lepší sníst čokoládu než pomalu cucat bonbon,že to potom škodí. Teď jsme byli na preventivce a došli jsme nějak k diskuzi,že spoustě lidem se jednu dobu kazily zuby a měli fluorozu,což je způsobeno vysokým obsahem fluoru v pitné vodě!! No a pak babo raď,když ani ta holá voda není stoprocentní...

luj89
1. srp 2016

@andryyysssek Já bych snižovala množství džusu v té vodě. Taky bych začala nabízet jen vodu, a to tak, že prostě celá rodina dostane skleničku s vodou - možná vypije, možná ne a možná třeba za měsíc ano. Co pijete vy dospělí? Vidí vás, že byste pili vodu?

veri0007
1. srp 2016

@andryyysssek u nás musí být různorodost, ale samosřejmě vedou džusy, jupíky a podobné sragoriviny. Kravské mléko odmítá. Vzhledem k tomu, že děti a staří lidé nepociťují a nebo pociťují ale až příliš pozdě pocit žízně, tak je neskutečná kravina nechat dítě vyžíznivět jak jsem se dočetla výše - přece ,,má pud sebezáchovy,, a bude pít samo. Nebude. Až bude, bude to už pozdě. Byla jsem zatvrzelá matka, která dávala od malinka jen vodu a neslazený bylinkový čaj a v roce a půl jsem yto s malou dopracovala až na kapaky a deset dní v nemocnici. Tam dostala poprvé jupíka a jak se rozpila. Když jsem z too byla nešťastná, doktorka mi říkala, že sice sladké nápoje nejsou ideální, ale ať hlavně pije aspoň něco. Takže, jestli ti pije džus, buď ráda😉 Já i teď, po pobytu v nemocnici, mám co dělat, abych ten litr do malé ta den dostala. Jen častěji čisti zobky a myslím, bže to je ok😉

terka_85
1. srp 2016

Synkovi jsem dávala od narození pít vodu. Ještě ve 2,5 letech jsem se radovala, že mi pije čistou vodu. Pak ale nastal zlom a vodu pít nechtěl. Dávám tedy vodu se šťávou. Snažím se kupovat alespoň kvalitní sirupy (Yo sirup apod.). Jsem ráda, že pije alespoň něco. Musím ho do pití nutit. Klidně by vydržel celý den bez pití...
Mladší mi teď vodu pije, tak jsem zvědavá, jak dlouho to vydrží 🙂

p_ch
1. srp 2016

vodu, minerálky / neslazené, slazené jen občas/, jogurtové nápoje, kefír, a bohužel i Kubíka :( ale má ho jen jednou za den... čaje mi ani jeden nechce