Co na teplotu u 7týdenního mimi?

jitukka
19. únor 2015

Ahoj holky. Prosim Vas co davate miminkum na teplotku?? A od jak vysoke teploty jiz neco davate?? Ja se ptala v lekarne a pry pro male miminka jsou jen paralen cipky...lekarnice nebyla velice neochotna kdyz jsem se ptala na nejaky sirup. Pry nic neni. A do jine lekarny jsem se jeste nedostala. A davate lek uz kdyz ma treba 37,2 nebo cekate na vyssi teplotu?? Moc dekuji za odpovedi.

xcere100
19. únor 2015

Ahojda,
tak když jsem toto řešila já, tak mi Dr. řekla, že mám rozpůlit čípek. Vezmi čípek, rozpůl jej podélně a dej mimčku do zadečku. Možná se Ti během chvilky pokaká, ale to nevadí. Jo a čípek dávej až od teplotky 38,5 v zadečku. Do té doby se to tolik nedoporučuje.
Jo a nám určo nejlépe zabraly čípky Nurofen. Ten Panadol mi moc nesrážel rychle teplotku ani u jednoho z dětí. Navíc, pokud teplota do 4 hodin opět stoupne, tak může po 4 hodinách střídat čípek nurofenu s čípkem panadolu ;)
Jo a sirup je až od tří měsíců tuším ;)
TAk ať jste brzy zdravíí 🙂

veronikaka
19. únor 2015

S tak malým miminkem bych to řešila pouze s lékařem .... Já srážím od 38 C. Ta teplotka je pro tělíčko do určitého stupně prospěšná. Paralen čípky jsme v celém miminkovské období používali. Je nutné hlídat váhu miminka a podání (myslím po 6 hodinách a ze začátku jsem dávala jen půlku-záleží na váze). Ale jak říkám u takhle malého mimi bych vše konzultovala. Pokud má 37,2 C, tak tu bych určitě nesrážela.

sinorina
19. únor 2015

U dětí do jednoho roku je teplota do 37,5 normální. Něco na teplotu se dává až nad 38°C. Pokud měříte teplotu v zadečku, tak tam se ještě 0,5 stupně odečítá. Jinak co se týká čípkůa sirupu, to už píše xcere100 nademnou

jitukka
autor
19. únor 2015

Dekuji. Ja si prave myslela ze teplota 37,2 je malo na srazeni. My teplotu zatim nemame ale malej zacina nejak chroptit tak se ptam dopredu kdyby neco nastalo o vikendu. Snad budeme zdraviprotoze mame jit pristi tyden na operaci tak at se to nemusi odkladat. Takze jeste jednou dekuji za odpovedi 🙂

bajana
19. únor 2015

@jitukka teplotu treba riešiť až keď je 38,5 pred odpočítanim...a radim radšej zbytočne nemerať, také malé mimi nemá byť z čoho choré, teda pokiaľ nie je doma nejaký pacient..
Aj chroptenie je normálne.

polaks
19. únor 2015

Polovica paralenového čípku,áno teplotu treba síce riešiť až od 38,ale ak je dieťa mrzuté,môže ho z tej teploty bolieť hlava a tak je lepšie radšej čípok dať,než aby sa trápilo bolesťou,ono vám to nepovie,že ho bolí hlavička,ale práve pri teplote od 37 do 38 sú často bolesti hlavy aj môj syn to tak má,dve deti sú v pohode,ľahnú si a spia,keď sa im zvyšuje teplota.ale prostredný syn má bolesti hlavičky,hneď ako mu stúpne teplota nad 37,ak by som mala čakať kým mu stúpne na 38 a až potom dať liek,tak by sa mi uplakal a to by mu veľmi nepomohlo...Takže pozorujte svoje dieťatko a ak bude pri zvýšenej teplote plačlivé,radšej dajte čípok!