Dávali jste malá mimča spát přes noc na bříško?

veronika67
25. srp 2014

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli jste málé mimča dávali spát přes noc na bříško. Malé je měsíc a půl a už asi týden jí dávám přes noc spát jen na bříško. Vím, že by měla spát na boku nebo na zádech, ale na boku sebou hrozně mele a v noci jí dát po jídle hned na záda si netroufnu kdyby zvrcela. Sice jsem min. půl hodinky vždy ještě zvhůru ale pořád mám větší jistotu na tom bříšku, že když ublinkne tak se mi tím nezadusí. Navíc od doby co spí na bříšku mi spí skoro celou noc, takže jde vidět, že ji to opravdu vyhovuje. (Přes den se mi taky uklidní jen na bříšku). Četla jsem také pár diskuzí na tohle téma, kde maminky zminují větší riziko SIDS ( náhlého úmrtí kojenců) ale upřímně další rizika jsou třeba nízký věk matky (16-17) , neúplná rodina, základní vzdělání matky, nízká porodní váha, ale také spánek s rodiči nebo umělá výživa. Takže okruh těch příčin je opravdu velký. Přijde mi tedy líto, malou trápit na boku, když nikdo asi ani pořádně neví proč se to děje. I když strach samozřejmě mám jako každá máma a proto chci větět, jestli s tím alespoň pár z vás má nějakou zkušenost. Díky 🙂

mysonek
25. srp 2014

Ahoj, moje malá spala vždy na zádech, ale ona by na bříšku neusnula, vždy se na něm hrozně vztekala. Teď je jí 10 měsíců a spí různě - na boku, na zádech, na bříšku....Kamarádky kluci spali od narození na bříšku, protože tak spali líp než na zádech. Moje malá dokud se neuměla otočit, tak na zádech spala celou noc v kuse. Teď se pořád přetáčí nebo se posazuje a pořád se budí. Pokud máš strach ze SIDS, tak si pořiď monitor dechu a budete spát spokojeně obě dvě 🙂

berenika39
25. srp 2014

Obě děti spaly na bříšku od narození a stále. A rádi. První v roce 1989 , protože se to MUSELO, všechny děti v té době musely spát na bříšku od narození, kvůli páteři 😵 . Druhý v roce 2008, protože chtěl, protože jsem vnímala jeho potřeby a viděla jsem, jak spokojený na bříšku je a jak je mu to příjemné. Přesto, že se na bříško dávat děti podle něčeho zase NESMÍ.
Tak si vyber .....

isabule1
27. srp 2014

@veronika67 Ahojky,Nelinka taky jinak neusne. Spíme tak od druhého měsíce. Na bříšku se ji líbí. 😉 Doktorce se to moc nelíbilo,ale to mi je jedno. Dělám to podle malé a ne podle nějakých tabulek. Důležitý je ,aby ji bylo dobře.

basice
11. kvě 2016

Ahoj holky, chtěla bych obnovit diskuzi. Malému je 6 týdnů a posledních pár dní si oblíbil spát na bříšku. Je daleko klidnější, nemrská sebou a spí déle. Jak to máte vy? Dříve se spalo jedině na bříšku a teď to zakazují.

andy80
11. kvě 2016

Když měly děti problémy s bříškem, dávala jsem je na bříško, to je jim ulevilo, ale dávala jsem je vždycky jen se zapnutým monitorem dechu.

rousse
11. kvě 2016

@basice já bych to až tak nehrotila - mě i bráchu máma dávala na bříško od narození (měla panický strach z toho, že bysme měli sleženou hlavičku jako náš táta) - oba jsme narození v 36. týdnu (takže dnes prakticky předčasňátka) a nebyl jediný problém - tehdy to nikdo neřešil. Teď to všichni zakazují, hrozi SIDS a já nevím čím - kamarádka tak dávala obě děti od narození a žádný problém. Pokud vy vidíte, že mu to vyhovuje líp, tak bych to pojistila zapnutým monitorem dechu a klidně ho tak dávala.

tulikiss
11. kvě 2016

poridila jsem si monitor dechu a mala spala na brisku uz v sestinedeli.. doktorka vzdycky brblala a mela blby kecy ze je to nebezpecny a co jako chci slyset, tak sem ji rekla ze mala tak krasne spi a nebudi se co 10 minut a nerve celou noc tak tak proste spat bude. dodnes rada spi na brisku, a ja vlastne taky, ne uplne na brichu ale v takovym polo nabrichu polo na boku, takze v tehotenstvim sem se nevyspala 😀

anetka1701
11. kvě 2016

Obě dcery, první tak od dvou týdnů - chvíli mi trvalo než mně to napadlo, druhou od příchodu z porodnice. Doktorka řekla že to je OK, ale musí mít monitor dechu. Měli ho a spaly obě skvěle! Krásně celu noc a měli minimum prblémů s prdíky 🙂

japona
11. kvě 2016

Jj, jedno dítě spavalo téměř od narození tak, že melo nožičky skrcene pod bříškem..
Mela jsem ho na monitoru..

sarriku
11. kvě 2016

V porodnici mi radili dávat na bok, aby mohli odtéct zvratky. Polohovala jsem malého po každém kojení střídavě na oba boky, pak se začal sám stáčet na bříško, na zádech nechtěl vůbec.
Na bříšku spal krásně, budil se minimálně a brzo pásl koníčky. Měla jsem zapnutý monitor, jinak bych se nevyspala.

luciebx
11. kvě 2016

malej mi nespal jinak nez na brisku..

drakenn
11. kvě 2016

Moji kluci oba na brisku a spokojenost..

terinda
11. kvě 2016

Ne, zpočátku na boku, pak na zádech. Na bříško, až kdy se sami překulí a chtějí tak.

monikagurthova
11. kvě 2016

Malou dávám na boj nebo zada na bříško jen v případě ze leží na me jinak se ji to nelíbí. Když spi na zadech s ublinkne tak automaticky otočí hlavičku a hlavne mam pro jistotu monitor dechu.

micaella23
11. kvě 2016

V porodnici rikali, ze takto se drive nejvice nachazeli deti v poloze pri NU. Proto se od toho opustilo a stav se snizil. Prijde mi, ze Novorozenec nema silu pohnout s tou mega tezkou hlavou a aby se udusilo o matraci, skrz kterou nelze dychat, hrozna predstava. Davala jsem ji na bok, ale vice do lehu, kdyby nahodou potrebovala mliko vyvratit, tak aby to vyteklo a neudusila se tim. Sama od 4tyho mesice si lezi na zadech, boku, jak chce ona.

blanche1206
11. kvě 2016

Mladší spal na bříšku asi už po týdnu z porodnice, jinak se mi pořád budil a mrskal sebou. Měli jsme monitor dechu...

meta123456789
12. kvě 2016

Já jsem dávala spát na bok, vždy jsem boky měnila. Starší dcera byla taky hodně blicí, ale když si ublinkla, vždycky jí to vyteklo koutkem pusy, nikdy nebyl problém. Na bříško jsem se bála dávat právě kvůli SIDS, ale je fakt, že mám kamarádky, které to neřešily, děti jim spokojeně spaly na břiše...ale já se prostě bála.

klara2606
7. čer 2016

Našemu mimču jsou 2 měsíce a od příchodu z porodnice spí na břiše. Máme monitor dechu. Ale na zádech neusne a když ho nechám vybrečet stejně nespí na zádech dlouho. Hrozně sebou šije.
A když spí přes den v postýlce tak opět na břiše. Hlavičku si obrací úplně v pohodě už od začátku.