Dcera má často modřiny, škrábance, boule

sunshine125
6. bře 2015

Potřebuju to nekam napsat,protože už se mi o tom i zdá... Mám tříletou dceru,je to celkem živé a zároveň nešikovné dítě. Takže každou chvíly někde spadne a má modřinu,škrábanec,bouli.. Navíc máme kočku,kterou dcera v jednom kuse tahá a i přes veškerou snahu vysvětlit jí,že kočka není hračka,v tom pokračuje. Kočka se občas ožene a další škrábanec na světě.. Jde o to , že když jdeme k našemu dětskému, vždy se ptá odkud že to má. Jednou se dokonce zeptal, jestli nepoužíváme nějaké nepřiměřené tělesné tresty . Což je samozřemně nesmysl , malá dostane max na zadek a to už musí opravdu být. Nemohla bych jí praštit tak,aby měla modřinu. Je mi z toho do breku... Ted marodíme a dcera pro zmenu má modřinu na levé tváři,protože sebou zase flákla a dopadla rovnou na židli. Na kontrole máme být v pondělí. Normálně už se tam bojím jít... Nemáte někdo podobnou zkušenost?

lv
6. bře 2015

modřiny se dělají hodně mě, hlavně na nohou, ty mám jak dalmatin a přišlo se na nižší srážlivost krve, chodím na hematologii na kontroly, a mám brát ascorutin na posílení stěn cév. Vyžádej si u pediatra krevní obraz, či žádanku na hematologii..holky taky padají, modřinky mají, ale spíš sem tam na kolenou, než jinde na těle.

lucieandrlova
6. bře 2015

@sunshine125 Ahoj, my jsme něco podobného řešili loni. 3-letá dcera se učila jezdit na kole a jak byla zvyklá z odrážedla brzdit nohama, tak to dělala i u kola a šlapátka ji bouchala do noh a byla samá modřina. Vypadalo to strašně...
Koupili jsme ponožkové návleky až ke kolenům a další modřiny nebyly. Takže ji zkusit dávat dlouhé rukávy, kalhoty. Na "vyléčení" modřin nám v lékárně doporučili heparinovou mast (Heparoid) - v tenké vrstvě. Do pondělí byste to mohli hodně zmírnit. Je účinná. Jen nejde používat pořád.
Mně pomohla také - měla jsem v obličeji modřinu od zubařky - při zákroku to tam poškrábala...
A je lepší v lékárně vysvětlit o co jde, protože je divné kupovat mast na modřiny pro 3-leté dítě.

sunshine125
autor
7. bře 2015

no právě... když tak ctu na internetu pribehy , kdy bylo dite odebrano z pece na zaklade faktu,ze ma modriny a ruzna zraneni,ktera ale odpovidaji veku, presto deti odeberou,tak je mi z toho na nic... Dcera ma i pricne plochou nohu a spatne chodi,takze si o ty nohy zakopava a proste porad pada.Asi ji navlecu do skafandru,protoze jinak nevim...