Dcera si z nudy škrábe pupínky

krucis
14. črc 2014

Ahoj všem. Mám veliký problém. Naše dcerka si škrábe pupínky v obličeji. Je jí dva a půl roku a už to trvá dlouho (asi půl roku). Byly jsme už párkrát na kožním i u obvodní lékařky, ale je to prostě asi její zlozvyk. Nejvíce si je rozškrábe před usnutím (asi se nejvíc nudí či co). Nevím co s tím mám dělat, mám strach, že bude mít zjizvenou tvářičku a už se jí to nikdy nezahojí. Sebenepatrnější pupínek rozdrápe do pěkného boláku. Jen co se jí jeden, dva zahojí - a že to trvá - rozdrápe si další. Mažeme různými antibakteriálními mastičkami co jsme dostali od doktorů, teď nejvíce antiseptickým bepantenem a vazelínou. Asi jí svážu ruce, nebo nasadím svěrací kazajku nebo už nevim - bude nosit kuklu.

littlejane
14. črc 2014

@krucis podivej se do meho fotoblogu na kratke zpravy ze zari 2013. Jsou tam fotky, co si dcera je schopna udelat. Je to uplne stejne jako u vas. Nejvic se drape pred usnutim. Nemyslim si , ze z nudy, spis se tim nejak uklidnuje ci co. Trva to dodnes. Obcas ve vetsi obcas v mensi mire. Jeden cas jsem ji musela na spani zavazovat rukavy. Mazeme hemogelem. Ten vyborne hoji ranky. Rada na to asi nenj jina. Doufam, ze to prejde vekem. Ted uz vidim, ze to dela mene casto. Ale pred tim rokem to byl fakt masakr.

krucis
autor
14. črc 2014

Jo jo, máme to to samý. Přesně takhle to vypadá když vyleze z postýlky (pokud si to nestihne utřít do polštáře).Já jsem jí našila na pyžamo rukavice ze starých ponožek - to bylo efektivní do té doby, než se naučila sundavat si triko... Pořád jí vysvětluju, jak je to ošklivý, že jí to zůstane, vyhrožuju, ale není to nic platné...Asi opravdu budu muset počkat, až dostane rozum. Nebo možná až půjde do školky, tak si na to dá větší pozor jak vypadá, doufám...

ivular
14. črc 2014

@krucis Přidávám se do klubu se svým tři a půl letým synem. Ten se nejradši škrábe v ouškách a po stranách nosánku - až se nás lidé ptají, kde havaroval 😠 Nejvíc se škrábe po probuzení a běda, když mu v tom začnu bránit, to se umí pěkně zlobit. Pediatrička říkala, že je to pro něj taková nutkavá potřeba, která by měla přejít s tím, jak se mu bude rozvíjet nervová soustava.