Dcera v 7 měsících se umí jen otočit na bříško

atomovekotatko
19. bře 2019

Holky prosim, uklidnete me, ze jenom plasim.
Moje dcera (7mesicu a 2tydny) se dokaze jenom otocit na brisko a to jenom pres pravou stranu. Levou uz dva mesice trenujeme a zvladne to jen s pomoci. Kdyz je na brisku tak si po hracce sahne, ale jak ma tu hracku dal tak se nedoplazi. Nema ani snahu. Nejaky plazeni,kolinka to jde uplne mimo nas.
U dr jsme byly v 6mesicich a to pry byla vyvojove dobre. Ted jdeme az v dubnu na osmimesicni. Ja mam strach, ze je proste vyvojove opozdena. Celkove se bojim, aby nebyla nejaka postizena.
Je to normalni? ☹ mam strach. Ja uz se z toho psychicky hroutim

katherinka33
19. bře 2019

@atomovekotatko Já mám šestiměsíční dcerku a taky se umí otočit na jednu stranu na brisko, přes tu druhou to nějak vazne. Maximálně se točí na bříšku za hračkou. Moje první dcera už toho v tomhle věku uměla mnohem víc. A zatím mě to nějak neznepokojuje. Tvoje dcerka je určitě v pořádku. Neplas, každé dítě je jiné a dělá pokroky jiným tempem. Postižení by doktor určitě už odhalil na kontrolách. Dej ji čas a pro klid duše se zeptej doktora. Je možné, že Ti doporučí nějaké motivační cvičení.

lucifux
19. bře 2019

Syn byl v tomhle období taky pomalejší, ale pak to všecko dohnal. Taky jsem nad tím přemýšlela, ale pak se to zlomilo a šlo to skoro samo. Týden co týden zvládal víc a víc. Neboj, nestresuj se. Mudr. by už něco poznala kdyby nebylo vše ok.

lucifux
19. bře 2019

@lucifux taky jsem slíchávala od tchýně že manžel se v 7 měsících postavil, a že už uměl tohle a tamhle to, nenech se vystresovat. Každé dítě je jiné, má své tempo, nechej to na dceři, jediné co můžeš tak jí trochu pomoc, věnovat se jí, hrát si s ní...

atomovekotatko
autor
19. bře 2019

Prave ze moje starsi dcera v tomhle veku uz stala u nabytku. Ja vim, ze nemam, srovnavat, ale fakt me toto znepokojuje. Kdyz jsem to rekla v tom pulroce doktorce, ze jestli je to v poradku tak mi jen rekla, ze to vypada ze je lina. Ona vubec nema snahu. Je ji dobre na zadech,pro hracku si jen sahne a nic ☹

muhehehe
19. bře 2019

Místo psychického hroucení by bylo dobrý jít někam na vzduch a pak mezi maminy se stejně starýma dětma... a uklidnit se pohledem na jejich děti, které budou v mnoha případech v tomto věku úplně stejné.... bez urážky... tohle opravdu není nic co by nějak vybočovalo. Doktorce se nedivím, že to neřeší, není co... kdyby se neuměla přetočit vůbec, tak to jo, to už by bylo v tomto věku nic moc... ale třeba na kolínka má v sedmi měsících času až až... a nějaké plazení ani není třeba, když na to přijde.

kittyy17
19. bře 2019

@atomovekotatko kliiid, oba kluci se začali točit na bříško druhým směrem až mnohem později, až když lezli. A z břicha na záda až když chodili. Dej jí čas

atomovekotatko
autor
19. bře 2019

@muhehehe no prave ze mam kamaradky se stejne staryma detma a jim ty deti uz lezou.

pengli
19. bře 2019

@atomovekotatko Ahoj, buď v klidu, malá se co nevidět určitě rozhýbe ☺️ Moje holčička má teď 9 měsíců a plazit začala přesně po ukončení 8. měsíce. Předtím jen otáčení na břicho a zpět. Teď po měsíci plazení čím dál častěji podsouvá kolínka, tak čekáme, kdy bude lézt. Sama si ještě ani nesedne. Náš Dr. s tím nemá problém a chce nás vidět až v roce. Jinak je úžasně bystrá a veselá, takže to nehrotím a čekám, až na to všechno sama dozraje. Ale chápu, že věčné otázky a připomínky okolí ti lezou na nervy. Mě taky ☺️ - např. můj manžel taky údajně už v 8 měsících málem recitoval Erbena a chodil a všechno uměl - holt babičky, no ☺️ Tak držím palce!

atomovekotatko
autor
19. bře 2019

@pengli dekuju. Budu doufat, ze k tomu brzo take dospejea.

cinam
20. bře 2019

@atomovekotatko určitě bude v pořádku, kamarádky malej byl to samé a je to nejsikovnejsi dítě co znám (má teď 5 let). Ale přidám mou zkušenost - co třeba zkusit návštěvu fyzioterapeutky? My teď byli s malým (4,5 měsíce) na kontrole psychomotorickeho vyvoje. Pár věcí se mi nezdálo no a naše doktorka pořád, že vše ok a že ho moc pozoruji. fyzioterapeutka mi říkala, že je dobře, že jsme přišli. Sice to nebylo vůbec nic tragického, ale dala nám pár cviku formou hry. Malymu se to líbí a za týden udělal neuvěřitelné pokroky 😊