Dcera (v dubnu 2 roky) nechce do auta

zajdulka91
20. led 2018

Dobrý den maminky,
mám problém dceru dostat do auta. Když byla miminko tak jsem jí prostě doma dala do vajíčka, šla s ní do auta a po chvilce jízdy (někdy i už před) usnula. Přibližně když jí byl rok tak se to zlomilo a do auta jí nedostanu ani párem volů...auto pozná, ukazuje na ně, ale jakmile řeknu že pojedeme autem, nedejbože ho otevřu tak řve že NE! a to nejenom že NE do autosedačky, ale i NE do jakýkoli části auta. Nic špatnýho se jí v autě nestalo, nebo si toho nejsem vědomá.
Ptám se jestli nemá některá z vás stejnou zkušenost, nebo nějakou radu jak jí přemluvit, aby jezdila autem? Nebo mám prostě čekat dokud z toho nějakým způsobem nevyroste?
Děkuji za reakce.

lida9
21. led 2018

nas prcek zatim auto miluje... ale zkusila bych ji do auta vzit a udelat z nej ,hracku, prece jen je tam spousta cudliku na palubce, prolejzacka dopredu a dozadu, sklopit sedacky atp. - proste parkrat nikam nejezdit a jen si tam hrat.... drzim pace at se to zlepsi

priefi
21. led 2018

@zajdulka91 A nezacala ta nechut zaroven s chozenim? Nas prcek pokud ho neseme, tak ho obvykle bez vetsich problemu dame do sedacky, do nakuoniho voziku atd. Jakmile jde po svych, tak je to mensi horor, protoze on chce tapkat a my ho davame do neceho, do ceho ted zrovna nechce.

guinea
21. led 2018

Nezměnili jste auto? To se nám stalo taky, po prodeji jednoho, na které byl zvyklý, do toho druhého prostě nikdy nenastoupil. A v názoru byl opravdu vytrvalý, několik měsíců. Pak jsme koupili nové auto a tam už to problém nebyl.

popelka1984
21. led 2018

Nedělá se jí třeba v autě špatně? Dokud syn nechodil tak to bylo bez problémů, pak ale nechtěl být v sedačce protože ho omezovala v pohybu, někdy to byl docela boj, ale přibližně po roce začal v autě zvracet takže raději s ním jezdím vlakem pokud to jde.

mikkim
22. led 2018

Pokud má dítě oblíbené písničky nebo mluvené pohádky,tak pustit než do něj nastoupí, mělo by se to časem zlomit.

verunkach
23. led 2018

ahoj, starší dcera jako malá v autě jezdila často a v pohodě, te´d poslední půl rok láče a nechce do auta, zjistila jsem , že se jí začalo dělat za jízdy špatně, doporučuji před jízdou hodně najíst, dáváme jí 1/4 kynedrilu, a zkusit v autě zabavit, třeba i zkusit nalákat na bonbony, u nás to zabírá