Den s ročním dítkem

janager
27. kvě 2018

Maminy ročních prcků, pochlubte se, jak vypadá váš den s vaším drobkem? Vím, že každé dítě je individuál a že se to nedá srovnávat, ale jen tak pro zajímavost a trocha inspirace. 🙂 Co provádíte, jak často spinká přes den a jak v noci. Jak baští. Co umí a na co teprve čekáte.? 🙂

radecka1
27. kvě 2018

Vstáváme průměrně v 7:00. Posledních pár dní se kojí až po probuzení, předtím to bylo spíš v 5 nebo 6 hodin a pak ještě do 7 spala. Cca do 8:30 se stihneme najíst, pak do 10:30 většinou program doma (hrajeme si, nebo ona si hraje a já se snažím něco udělat). V 10:30 - 11:30 jdeme ven a snažím se v kočárku uspat (spí 30 min. - 1,5 hod). Někdy svačí před spánkem a někdy vydrží bez svačiny až do oběda. Oběd mezi 12:00 - 13:00. Odpoledne si většinou hraje s bráškama, někdy asistuju a někdy se snažím něco udělat. Odpolední svačina mezi 15:00 a 16:00. Podle počasí jdeme ven (na zahradu, hřiště) již před svačinou nebo až po svačině. Návrat po 18:00. V 19:00 večeře, pak koupání a do 20:30 při kojení usíná. Přes noc se cca 2x vzbudí, poslední týden se snažím už nekojit a jen ji uspat. A pak zase znova. Průběžně upravuji program dle potřeb a koordinuji ještě s 4letými dvojčaty.

Jídlo:
snídaně - většinou pečivo s lučinou/máslem a někdy 1/2 plátku sýra nebo šunky a nějaká zelenina
svačina (když je) - ovoce nebo ovocná kapsička, křupinky
oběd - běžný, snažím se vařit spíš zdravá zeleninová jídla + kousek masíčka
svačina - většinou jogurt, ovoce
večeře - jako snídaně, nebo polévka, nebo co zbyde od oběda, zase zelenina
Snědla by vše co je. K pití má přes den čaj (bylinkový, roibos, ovocný) nebo vodu.

Začíná chodit, mluvit (spíš jen pár slov - máma, táta, nána, haf, mňau, vše je ten). Když chce, rozumí všemu, co chci já. Chce jíst sama a sama se dokáže najíst (nenechávám ji zatím jíst samotnou věci tekuté a ty co moc barví). Nebojí se dětí. Když něco chce, tak si to ubrání i před ostatními dětmi. Pořád by chtěla chodit ven. Vyleze na skluzavku cca do 1,2m. Ráda si hraje na písku a má ráda Lego Duplo, auta a knížky. Je vzteklá, když není po jejím.