Denní řežim miminka s refluxem a hypertonem

bastamama
28. únor 2017

Ahoj maminky,

potřebuji poradit, už jsem zoufalá. Mám Tomáška (3 měsíce, ale je narozen 36+3) trpí na silný reflux a hypertonus (svalové napětí). Teď je ve fázi, kdy už nechce přes den moc spát a potřebuje vše zkoumat. Jenže...na zádech pláče a nevydrží nebo blinká a pak se dusí i když má pod zády klínek, takže hrazdička a hrací deka jsou prostě mimo a já nevím co s ním. Nosit na tygříka je fajn, ale už ho neudržím jednou rukou a v šátku se pořád mele a vydrží jen chvíli. V lehátku je to fajn, ale nechci ho tam moc nechávat kvůli zádíčkům. Absolutně nevím co s ním přes den dělat a domácnost stojí. On je celkově dost náročný. Přebaluji každé cvrknutí, takže tak 15x denně klidně u ničeho nevydrží a pořád pláče :(
Někdo nějaké zkušenosti, rady nebo zbývá jen vydržet vydržet jak mi s oblibou říká moje Dr?

kristynahell
28. únor 2017

Ahoj, mám jenom takovou miniradu. Já dávám syna pod hrazdičku z IKEA (LENA). Hračky jsou zavěšené docela vysoko, takže je potřeba pod ní trošku vystlat. To jsem využila a má pod ní podestláno tak, aby měl hlavu trošku výš než nožičky. Na hrací dečce taky ze začátku nevydržel. V postýlce spí na klínku a v kočátku má taky podestláno pod hlavou. Samozřejmě jenom trošku.
Nutriton jsi zkoušela? To nám taky trošku pomohlo. Držím palce, domácnost čert vem, nejhorší je hlad 🙂

jitka_zowie
8. bře 2017

@bastamama u nas to bylo a porad je podobny. Maly hypertonicky, drazdivy, na zadech rve, na brisku bleje. Podkladani v poloze na zadech nam je k nicemu, protoze kdyz je podlozeny, snazi se zvedat do sedu, takze zatina brisko a pak samozrejme zvraci. Ted je mu pul roku, na brisko se obraci sam a zacina to vypadat, ze co chvili zacne lezt, ale proste bleje porad. Nutriton do mlika davam, je to po nem lepsi, ale ne nejak vyrazne. Zvraci mi i po kasi, takze nejake zahustovani je vlastne taky k prdu.
Nekdo nejake rady?