Dítě mi nechce spát odpoledne ve 21 měsících

lenkymisa
2. pro 2014

Ahojky, mám 21 měsíční holčičku a nechce mi odpoledne spát. Už nevím co mám dělat. Nepomáhá ležet u ní,pohádky, nechat uplakat,... nevím si už rady, je strašně unavená, ale nechce ani ležet.

raduska21
2. pro 2014

Ahojky, a co uspat v kocarku, houpani zabere skoro na kazde ditko 🙂?

hojda
2. pro 2014

Pokud odpolední spaní opravdu potřebuje, tak bych ho maličko posunula na pozdější dobu, to na chvilku většinou zabere ( u nás to tak bylo), změní se ale čas večerního spaní, posune se na později. Nemůže chtít, aby pak dítě šlo spát v 7 hodin večer. Máš malej pak už spát vůbec nechtěl cca ve 2 letech, takže pak chodil spát brzo večer. Záleží na dítěti, jak to zvládá bez toho odpoledního spánku, pokud je protivné a unavené zbytek odpoledne, tak bych na tom odpoledním spaní asi trvala. Někdy spal třeba jen 2x nebo 3x do týdne, to mu stačilo.

jika10
2. pro 2014

Neuklidním tě, moje 22 měsíční taky nespí a dokonce posledních 14 dnů neusne pred 9 večer .... Takže odpůl sedmé ráno je to záhul

lv
2. pro 2014

jo, to tak odpovídá, to už dost dětí nespává po obědě..bohužel i to moje 😒

kalipso
2. pro 2014

Dcerka také od cca 20 měsíců odmítala spát po obědě, od 22 měsíců usnula po obědě tak 1x týdně a teď nespí vůbec (čerstvě 2 roky), maximálně 1x do měsíce, když se fakt hodně unaví venku, jako dnes ve sněhu. Takže mi to nepřijde divné 😉

katyxq
2. pro 2014

Naše malá obvykle ve dne nespí ani ne od dvou let a jede víc jak 12-13 h v kuse. Pokud během dne usne, tak v autě nebo tramvaji a tak, dá si 1/2 až 3/4 hodiny (pak se i tak snažím ji budit) a pak večer usíná obtížně a ješte později.

helenka88
2. pro 2014

Malý (22 měsíců) nám nechce usínat večer, usne až kolem 21hodin, což se mě zdá moc pozdě, nevím, jak ho to odnaučit...Po obědě spí i 3 hodiny v kuse

lorreine
2. pro 2014

Nasa Dianka ma 27 mesiacov. A zacala nam chodit vecer neskoro spat. Chcela som jej odpoledni spani zrusit. Ale je potom uplne dead. Spat proste potrebuje. Ak Tvoje dcerka vydrzi, tak ju spat nedavaj, maximalne polezte a citajte knizky alebo pozerajte rozpravky. A ak nevydrzi, tak skus ulozit neskor a nechat spat iba hodku. To teraz praktikujem ja. To medziobdobie je zlozite. Ked sa jej to menilo z dvoch na jeden spanok, tiez to bol zahul.

pisisvori
2. pro 2014

Dcera nespala od 17m. Teda ona usla po hodině ježdění a pláče v kočárku, ale až okolo 3 hodiny a pak večer šla spát asi v 11☹. Takže jsem ji přestala dávat a asi tak 3-4 měsíce si to kompenzovala 1x za 10-14 najednou vytuhla třeba na zemi v obýváku. Když usla i na 10 minut v autě tak zase šla večer spát v 10. Synovec přestal sát už asi okolo 14m. A to , že přestávájí spát okolo 2 let je zcela normální. Vím jak je to náročné mít nespavce, také jsem kolikrát záviděla, když mi maminky říkaly jak děti spí v roce 14-15hodin a moje od narození tak maximálně 10🙂...ano jsou děti, které spí i v 5 letech, ale čím dřív se smíříte s tím, že vaše to není a nebude to "hrotit" tím líp🙂. A trochu povzbuzení: říká se, že málo spící děti jsou chytřejší🙂(já vím asi jen útěcha pro maminky , které mají o x hodin méně "volna")

konidana
2. pro 2014

@pisisvori že málo spící děti jsou chytřejší 😀 jo mají víc času na lumpárny!!! teda na učení se nových věcí, že 😀 Ach jak je toto téma dnes u nás aktuální.... chrchlají, takže jsme doma, neunaví se, a ani večer nespí. Včera usnuly v 22h 😠 o spánku přes den nemluvím... Synek spí tedy ve školce a to je taky pro zlost. Usíná poo mezi prvními, spí jak špalek a večer žije do 22h. 😝 Sice trošku mimo téma, ale prostě jsem to musela ventilovat!

pisisvori
2. pro 2014

@konidana 🙂 úplně chápu🙂. ta dcera co už v 17m nespala najednou ve 4,5 začala usínat ve školce (před tím tam usla jen když na ní lezla nemoc) ale naopak mezi posledníma takže spala 10-15 minut a večer šla v 11🙂 já jsem byla těhotná chodila do práce, takže bych spala v 7, ale ona s manželem usínat nechtěla...no prostě nadšená jsem byla🙂

konidana
2. pro 2014

@pisisvori jo, jasně, mě doma děti taky neusnuly cca od 18m vůbec. Jedině někdy v kočáru nebo v autě.. Ve školce pak zase jo, ale dcerka už jako předškolák neusnula, ani když musela ležet. Zato kluk... ve 3 letech to ještě potřeboval (vstávali jsme v půl šestý), ale teď v pěti už fakt ne. Já ráno vstávám "až " v 6, takže 22. večerní je pro mě akorát. A kdy jako mám mít čas sama pro sebe??? Nevím jak ty skoro dva roky přežiju (než půjde synek taky do školy)

romantika
2. pro 2014

Tak ji nedavejte, mne holcicka nespala přes den do tri let. Prilis moc energie. Třeba vam aspoň bude chodit vecer dřív jestli je aspoň vecerni spac. Od roka do tri -4 let maj nektere deti hlavu plnou práce a proste se tezko kroti. Pokud vam uspavani trva hodinu ci vice tak na to kašlete. Ja byla pak vždycky akorát nastvana ze se vse toci porad jen kolem uspavani. Pak se to postupne zacalo menit kolem 2,5, to jsem přes obed jezdila zamerne nekam autem a jak nemohla uniknout usla v sedačce. Ve trech letech pak lepsi. No a nektere od tri uz nechtej vůbec.

barinkas
2. pro 2014

malá má 28 měsíců a dostat ji po obědě do pelechu, to je taky děs 😀 vždy hrozný jekot... pak usne, ale ten řev předtím... spaní jsem ji posunula, chodí až kolem půl 2, ale efekt moc není, max že pak rychleji usne, ovšem řve stejně... večer tak po 9 chodí se koupat, to už nechce do koupelny, nechce do vaničky, ječí jak čert, bo ví, že půjde spát... takže 2x denně začít neskutečný řev a slzy, že spát fakt ještě ne 😀 moje nervy no...když byla menší, tak se šupla do postýlky a jak nechtěla spát, nechala jsem trochu vyřvat, teď postýlku přeleze, takže toto už nejde... musí se uklidnit, abych ji mohla dát spát...
Už jen čekám, kdy neusne po obědě 😠
V kočáře nespala nikdy moc, jen jako mimino, pak větší už ne.

marecekavendulka
2. pro 2014

@katyxq Katy,já myslela,že u vás jezdí šaliny 😀

marecekavendulka
2. pro 2014

@lenkymisa zkus jí nabídnout aktivní odpočinek. vemte si spolu do postele třeba leporelo,nějakou hračku,povídej jí něco,ukazujte si.. mužeš i zkusit třeba nějakou formu hry,ve které se objevuje hajání,do toho ji zapoj. když ji dáváš spát na povel,tak to vycítí a logicky protestuje.

katyxq
2. pro 2014

@marecekavendulka no, Šárka to tvrdí taky 😀 - ale já nejsem původem z Brna 😉

sarka11
2. pro 2014

Oba kluci mi nespali po obědě od cca 1,5 roku , u prvního jsem to taky řešila a byla z toho špatná, u druhého už jsem to neřešila, oba chodí spát kolem 20h a mně to tak vyhovuje nejvíc, po perném dnu klidný večer 🙂

veeeraf
2. pro 2014

Moje dítko ve 21m spí stále 2x denně..je to náš spáč :D

lucifereeek
2. pro 2014

Některé děti to prostě nepotřebují, malá mi už nějakou dobu nespí vůbec po o a s tím se bohužel nedá nic dělat, furt skáče, dovádí, má tolik energie, že nechápu, kde se to v ní bere a spát chodí i tak v 22-23hodin. Ale byla nespavec už od narození, jiné miminka spala třeba 2-3hodiny v kuse a to já vůbec neznám.

lucifereeek
2. pro 2014

@helenka88 ty jo, co bych za to dala 😀 o tom se mi může jen leda zdát 🙂

melodygirl
2. pro 2014

@lenkymisa řekla bych, že v tomto věku už to může nastoupit. Mě dcera přestala pravidelně spát od roka a půl, maximálně jednou za tři dny. Od dvou a čtvrt už vůbec, přestalo zabírat i uspávání v autě 😕 Bez spaní přes den nám to takto vyhovuje, s poledním spaním, byly spíš nakonec problémy ohledně probouzení i s hodinovým pláčem. Spí pak kolem dvanácti hodin na jeden zátah s krátkým buzením.

lenkymisa
autor
3. pro 2014

@raduska21
Ahojky,je nemocná a v kočárku už zmačkaná.do toho se mi nechce kvůli zádům

lenkymisa
autor
3. pro 2014

@hojda
dneska po 2a pul h. usnula ve 2 a spala do pul 4 a ani se nehnula,ale večer usnula až v půl 12 a to mi příjde špatně.

lenkymisa
autor
3. pro 2014

Holky děkuju,ale musí spát, protože je uplně hotová, pomalu ani nevidí a od 2 h je k nesnesení,protivná,neposlouchá,pořád brečí,odmlouvá,vzteká se a usíná za pochodu kolem 5-6h.Když spí ve dne má klidnější spaní i večer, jinak večer spí tak nebo tak cca 12-14h.Ona je spáč po mě, kolikrát leží v postýlce a snaží si i zavírat oči a nic, tak začne pak skákat v postýlce.Už nevím, když nespí tak tak od 1h nechce jíst krom dobrot a to nechci zas já.Asi je složitá po tatínkovi.trápí mě to, jsem na ní sama a chci aby byla spokojená a já na ni nemusela křičet zbytečně (jinak neposlechne, jen po zlém, když nespí).Tak zítra jdu zkoušet zas.

hojda
3. pro 2014

@lenkymisa U nás to byly ty večery pak taky hodně dlouhé, takže jsem raději zrušila odpolední spaní.

hojda
3. pro 2014

@lenkymisa V kolik stává ráno? Taky to jde budit ráno dříve, aby byla v poledne dříve unavená, nebo fakt ten kočárek, to většinou udrndá i když mě už pak malá nespala ani na kočáře, ale zvládala to odpoledne dobře, takže nám odpolední spaní nechybí. Nebo zkusit po obědě pustit pohádku, malej mi tak občas usnul, v posteli ne, ale jak byl u tv v klidu, tak usnul.

benetka
3. pro 2014

Malá nám přestala spát ve dne ve 23 měsících, vstane v sedm a jede do 20:45, je to síla. Už jsem si zvykla prostě ve dne spánek nepotřebuje. Je hodně živé dítě.