Dítě začalo lozit a je stále unavené

revmelin
28. říj 2020

Mám 9m dítě. Je velmi šikovné, dva týdny si stoupá u nábytku, začíná pomalu obcházet. Asi 6 den lozí po 4 (do té doby se plazila), sama se posadí týden. Běžně mi spala 2x denně, občas dopoledne neusnula tak spala jen odpoledne. Od doby kdy se zvedá, sedá a lozí je pořád malá unavená. Vzbudí se a do 20 min si mne oči. Spí teď 3-4 denně. Je opravdu za chvíli hodně unavená a protivná. Je to mé první dítě a tak bych chtěla vědět, zda to vaše děti taky tak měly? Myslím si, že to za chvíli přejde, jak si tělo zvykne na větší zátěž. Ale i přesto mě zaráží, že po krásně prospané noci nebo 2h spánku si po chvíli pohybu mne oči a zývá 🤷 ještě bych dodala, že večer usíná mezi 19- 20h a ráno vstává mezi 6-7h. Ještě mě napadlo, že největší únava přišla po změně času. Může to být tím? Děkuji za rady 🙂

jana_zofie
28. říj 2020

A usina ti pres ten den bez problemu? Protoze my jsme v podobne situaci, ale klidne bude fnukat, ryt nosem v kobeeci, ale ke spani ji nepresvedcim, obvykle spi jen jednou, maximalne dvakrat a v tom pripade tak po pul hodinach. Takze je k tomu jeste protivna. Sice si ta ocka mne po hodine az dvou, ale trva dlouho nez konecne usne. V noci bez problemu, vetsinou se sice 2x vzbudi, ale jinak spi od 7 do 5 (coz teda doufam se casem spravi, vstavani v 5 na veky by me asi zabilo). Nedovedu ti rict, jak moc je to normalni, ale aspon mas srovnani.

jana_zofie
28. říj 2020

Jo a zmenou casu to podle me nebude. Nevim jak u vas, ale u nas se jede furt podle letniho. Sice se snazim pomalu posouvat, ale miminu to proste nevysvetlis. Ta ma hodiny vlastni.

martt
28. říj 2020

@revmelin Určitě to může být i změnou času. U synů nám vždy trvalo cca týden až 14 dni po změně času než si to sedlo. I když jsem se snažila jim ten spankovy režim nechat tak jak byli zvyklí před změnou času.

honzinenka
28. říj 2020

Jak jste na tom s příkrmy? Třeba má dcerka málo energie.. Syn to má naopak - dáváme s partnerem příkrm 2x denně plus jablečné pyré dopoledne, kojení tak 4x přes den plus minimálně 2x v noci.A synek se v 8. měsících plazí, teď hodně zrychlil a je celkem mrštný. Začali jsme mu v pondělí dávat rýžove chlebíky pro děti od 7.měsíce, aby cvičil dávání si jídla do pusinky a kousání a polykání a po jednom malém chlebíku denně je z něj hotová "duracelka" třeba do dvanácti, do jedné v noci řádí- nechce vůbec spát . Tak přemýšlíme, zda je to těmi chlebíky nebo změnou času - přes den spí 2-3x, teď po změně času jeden den více, další den málo a časově úplně jinak než před změnou času.

revmelin
autor
29. říj 2020

@honzinenka nekojím, malá je přes den plně na příkrmech, UM pouze v noci, protože v bdělém stavu mi ho už dva měsíce striktně odmítá. Je pravda, že posledních 10 dní jí méně, opět nás trápí zuby... Přes den má jídla relativně dost - pečivo, ovoce, přesnídávka, oběd, jogurt, křupka atd. Podle toho na co má chuť