Dokrmování novorozence. Čím to může být?

adela1399
5. zář 2020

Ahoj holky,od druhého dne po porodu se mi krásně rozjelo mléko,kojila jsem plně do teď,byla jsem 3x v nemocnici skrz ustavičný pláč malé a nevěděla co se děje...hystericky plakala třeba 6h v kuse a vůbec mi nespala. Dnes se to opakovalo malá od 11 dopoledne do 20h vůbec nespala...přes chování,houpání,kojeni,přebalování(při každém kojení se pořádně vykakala a vyprděla),uspávání absolutně nic nepomohlo ani v autě ani v kočárku...byla jsem už zoufalá. V 19h jsem ji chtěla koupat ale řvala tak,že jsem ji dala rychle prso a ona 15min z jednoho a z druhého také 15min pila,pak mi začala prso vyhazovat a pořád řvala,ale prso už nechtěla,přitom pořád hledala...zdůrazňuji,že mléka mám dostatek(v nemocnici mi vypila před lékaři 80ml z prsa a furt neměla dost přitom mléko bylo ale jak kdyby neměla sílu a doktorka ji dala strikackou ještě 15ml Hippu a vycvakla to během vteřiny...Ze zoufalství jsem teď večer udelala 100ml Sunaru a vycvakla to taky hned a teď spí...
Poradíte čím to muže byt? Raději bych kojila,ale asi ji to nestačí...a nedostane se k tomu zadnímu mléku:

squezy
5. zář 2020

@adela1399 Hele, to je fakt divný. Zkusila bych laktacni, jestli chceš kojit. Na laktacniliga.cz si najdi LP ve svém městě a VZP snad proplaci dokonce navstevu.

klokanka31
5. zář 2020

@adela1399 Je možné že jí to fakt nestačí... Ale můžeš kojit, a v nouzi dokrmit sunarem...

llluckaaa
6. zář 2020

A nosíš ji u sebe? Já jen, že jsem měla taky neodložitelné dítě a klidné bylo jen u mě v náručí nebo šátku. Dokrmovat samozřejmě můžeš, ale bohužel to dost často vede k tomu, že se sníží laktace a dítě začne preferovat flašku, takže si odbouráš kojení. Kolik je malé?

jakreb
6. zář 2020

@adela1399 Syna som vylucne dojčila. Pri dcérke som musela dokrmovat od narodenia-1 davka za 24h. Ziadna tragédia. Proste jej nestačilo. Nic sa nepokazilo. Dokonca aj caj aj vodu obe deti pili cca od dvoch týždňov. 😉

krupka3
6. zář 2020

Dite muze mit jiny fyzicky problem, kvuli kteremu je kojeni problematicke. Napr reflux nebo blokace na pateri. Coz dokrm nevyresi.

nazka
6. zář 2020

@adela1399 a zkusila jsi zvážit, kolik vypije?

daasqua
6. zář 2020

Já osobně jsem 16 měsíců krmila jen odstříkaným MM (4m výlučně). Dcera prostě neuměla pořád sát, jen si dudala a usínala, a přitom měla hlad. Jakmile se krmila přes stříkačku (kdy dítě samo saje, my nic nemačkáme), hned to vyzunkla a byla spokojená. Ona konkrétně asi i chtěla větší dávku než "tabulkovou", takže jsem dávala i 1,2 litru v 4 měsících (místo možná tak 0,9), mléko naštěstí dost bylo. Tato metoda ale může mít obtíž, že potom dítě prso odmítá už úplně, což mně osobně nevadilo, hlavně že měla MM a ne UM.
Takže bych to možná viděla jako jednu z alternativ (i když možná zvláštní), pokud máš hodně MM a dítě to z nějakého důvodu nevypije a přitom by chtělo (pokud je to tedy důvod toho řevu, tam může být plno důvodů).

slunea
6. zář 2020

Vazila jsi, jestli neco vypije? Stolice v poradku (nema alergii)? Co KISS syndrom?

adela1399
autor
6. zář 2020

Holky byly jsme s tím několikrát v nemocnici...ABKM nám vyloučily...a vypije z prsa úplně v klidu 80ml a prostě má dál hlad...v nemocnici ji dokrmily ještě k 80ml, 15ml Hippu a byla teprve spokojená...
Už z toho šílím,na kojeni jsem se těšila a byl to takový náš relax s malou ale teď už jsem tak zoufalá,čím je starší,tak je to horší...vše má naprosto v pořádku,budu ji na večer dokrmovat a uvidí se.

adela1399
autor
6. zář 2020

Spokojená maminka= spokojené miminko❤️
Nechci se nervovat kojením a potom to na malou přenášet...musím být v klidu potom bude i ona😊

slunea
7. zář 2020

@adela1399 pokud vyloučili ABKM z krve, tak bych to nebrala moc vážně. V tomto věku prý testy často vycházejí falešně negativně i falešně pozitivně... Hlen, pěnu ve stolici nemá? Nesmrdí kysele? Barva ok?

slunea
7. zář 2020

Ještě mě napadlo nahřát před kojením prso a během kojení stlačovat, mléko bude lépe téct.

modra_zizala
7. zář 2020

@adela1399 Určitě doporučuju si pozvat LP. Já bych to tipla na potřebu vylučovat, jestli nepomáhá kojení ani kontakt a alergii jste vyloučili. Ale těžko říct takhle na dálku 🙂 Můžeš zkusit bezplenkovou komunikační metodu. Jinak to, že po UM vypadá spokojeně - UM je oproti MM hůře stravitelné, takže ty miminka se většinou nadlábnou a pak potřebují vydat veškerou energii na trávení, tak se "vypnou" a usnou. Nemusí to vůbec znamenat (a pravděpodobně neznamená), že by jí tvoje mléko nestačilo, pokud kojení nijak neomezuješ a nepoužíváš separační pomůcky 🙂 Držím pěsti, ať se vám to podaří vyřešit.

puhelin
7. zář 2020

Jeste bych doporucila prohlidku fyzioterapeutem, jestli nema nejakou bolestivou blokadu, popr. zlomeninu.
Dalsi moznosti muze byt neodstatecne odrihnuti. Starsi odrihnout nemusela temer nikdy, zato mladsi rihal i nekolikrat behem kojeni. Proste prestal sat, prohybal se. Tak jsem ho dala odrihnout, to bylo jako kdyz si krkne chlap a zase pil spokojene dal.