Dopolední/odpolední spánek 21měsíčního dítěte

dennj
24. led 2017

Holky prosím o radu, dceři je 21. měsíců, vstáváme po půl sedmé ( vozíme syna do školy ). Dcerka je zvyklá spát 1 - 1,5 hod. dopoledne a pak si zdřímne na stejnou dobu ještě kolem 15 hodiny odpoledne. V noci se nám ale stále budí, každou noc ještě přes noc vypije cca 400 ml mléka na 2 x. Moje otázka je, myslíte, že je třeba přespalá a proto se v noci budí ? Mám být tvrdá a udržet jí až do odpoledního spánku, že by šla spát až po obědě ?? Bohužel jsem to několikrát zkoušela, dcera pak spí jen hodinu a půl a třeba od půl 2 je zase vzhůru a pak mám co dělat, abych jí udržela do té 19 - 20 hodiny, kdy je zvyklá chodit spinkat :-/

netopejr
24. led 2017

Zachovala bych stávají. rezim, zda se, ze vám vyhovuje a funguje - skoda měnit. V tomto veku je normalno, ze se deti budi. Někdy vic, někdy min, jak který, ale podle me zkušenosti deti spi lepe, když akorát, když jsou někdy vzhůr vic, jsou pak pretazene a spi spis hůr, a spánek ji rozhozeny, nez se to zase srovná do jejich normalu.

zuzazidkova
24. led 2017

Malá má 17 měsíců a už přes den nespí vůbec jen výjimečně , a v noci se stejně budí pořád dvakrát na mliko ...Takže já bych neměnila a byla.rada že ještě spí přes den dvakrát😀

dudlajdada
24. led 2017

Tak podle me je rozhodne prespala, zkusila bych dopoledne zabavit, udrzet a ukladat až po obede..A uvidite, zda pomuze. Syn spal v tomhle veku 2-3 hodky odpoledne a pak krasne celou noc. Ted bohuzel uz nechce spat pres den vubec, ale zato spi krasne od 20-7:30.

dennj
autor
24. led 2017

To ja jsem rada, ze s ni aspon neco udelam, kdyz si to takhle rozlozi na 2 x 😁 jen uz se chytam vseho, kdyz se skoro ve 2. letech porad budi 😬 od narozeni jsme se jeste nevyspali, tak uz nas to dost zmaha.

dennj
autor
24. led 2017

@dudlajdada Tak já fakt nevím, mohu to samozřejmě vyzkoušet, nedávat spát, ale otázka jak dlouho to zkoušet ??? :-/ Malou jsme už přestěhovali do svého pokoje, spí ve větší posteli a stále stejné. Budí se třeba i 6 x za noc, z toho někdy zabere dudlík na chvíli a pak 2 x UM.

jipe
24. led 2017

@dennj u nás už někdy před rokem začal prcek spavat jen po obědě. Ze začátku byl problém udržet ho vzhůru, kolikrát usnul u jídla, ale skončil boj s uspavanim. V noci se budi stále. Má 18m. Od 13m nekojim a dostane napít jen vody v noci. Počet buzeni závisí momentálně asi na růstu zubu. Zkuste odbourat to um. Dat třeba větší večeři. V tomhle veku podle mě v noci jist nepotřebuje.

netopejr
24. led 2017

@dennj Potřeba spánku u deti je dost individuální. Třeba rok a pul, vstává ve 4, spat jde kol 20. pres den nespi vůbec nebo.jednou 15-20 minut, prespany teda asi fakt nebude. Par noci se budi porad, pak zas max jednou. Zuby, zážitky, vývoj, spousta faktoru. Druhy dítě ma tri a pul, muze usnout po obede třeba ve dve, spat do pěti, v 19 usne a spi do rana. Ale je tulivy, tak se sice ne uplne budi, pkud někoho najde, když ne, tak se vbudk uplne. Další spi od dvou et jak dudek s

dudlajdada
24. led 2017

Tak pro mě zase lepší vyspat se v noci, i když přes den je to záhul, ale klidné spaní v noci je pro mě prostě nutnost, zvlášť, když čekáme druhé.. Zkuste a uvidíte, nebude to hned, jak psala jipe, my s přechodem ze 2 spánků na jeden taky bojovali, ale u nás ten přechod byl už v roce.. Syn měl právě co dělat, aby vydržel do oběda, bylo potřeba ho zabavit, ideálně s ním jít ven, pak doma oběd a šup spinkat, trvalo to možná 14 dní, než si zvykl a vydržel bez problému. U nás to bylo proto, že už nebyl odpoledne k uspání a večer byl pak nemožný, tak jsem mu to z cca 10:30 posouvala to spaní na 12:30 po obědě.. Mléko v noci bych se taky snažila odbourat, ale podle mě pomůže už to, že nebude vychrapovat celý den 🙂

netopejr
24. led 2017

@dennj ...jak dudek samo, od tech 19-20 do 8, nepotřebuje nikoho a nic.

Ja bych to násilím nelamala, dite, který není ani unaveny ani není jeho cas uspat nejde, pres den nutne nepotřebuje spat nikdo, kdo je unavenej, usne. Jedno mam sovu, druhy skrivana.... Skrivan nikdy nespi dlouho, i když je se starší sovou na fyzicky narocnym vylete a dlouho a nemá svůj - tehdy úplné obvyklý -3 hodinovy spánek. Oni maji svoje biorytmy, samozrejme se trochu prizpusobi provozu, ale cp maji v sobe, přeprogramovat nejde. Za 14 dni muze Vase dcerka spát jak dudek.

misule55
24. led 2017

Mam taky 21 mesicniho a od 18 mesicu spi jen jednou, od 12-14:30, jak kdy, nekdy dele nekdy mene. A co zkusit dat driv obed a hned spinkat, at neni pretazena. My jsme pri prechodu na spani jednou denne davali obed uz kolem 11 a pak spat, postupne to natahujem, uz jsme na pul 12 😀. No co to znamena, ze se v noi budi, jako ze chce mliko? Nebo krici? Nas se taky porad budi na um, ale uz jen jednou, vyjimecne dvakrat, vubec to neresim, delam uz to automaticky a nijak zvlast me to neprobere.

lilulilu
24. led 2017

Ja bych dcerku taky nechala spat jak je zvykla. Syn zacal spat celou noc az po 3. roce, spis skoro ve 3,5 letech. Mleko jsem v noci davala az do 3 let 😔, ale uz jenom symbolicky, 60, max. 90 ml.

simi68
1. bře 2017

Ahoj vsichni tady 🙂 Mam 13 mesicni ditko a taky ted resim spaci rezim. Mala byla doted zvykla spat od 10-12h cca, plus odpolko si jeste kolem treti dachla na pul hodky v kocarku. Ted ale prestala odpoledne spat a tak chci zacit ji davat spat po obede, aby nebyla od 12 do 19h vzhuru, prijde mi to takhle v kuse dlouhej interval, lepsi jit spat v pulce dne, jak se deti davaj i ve skolkach. Ale prijde mi, ze kolem te pul 11 uz je ospala a nevim, jestli ji nechat spat podle jeji potreby a nebo ji ten rezim "nasilne" prenastavovat. Mate nekdo podobnou zkusenost?

jipe
1. bře 2017

@simi68 jjá bych jí to posunula. Taky jsem posouvali někdy kolem 11 měsíce a skončilo peklo s uspáváním. Zezačátku jsem dávala oběd co nejdřív a někdy usnul u jídla, ale ted už je krásně navyklý chrupat po obědě.

netopejr
1. bře 2017

@simi68 Ja mam nerežimový děti, takže jsem se mohla stavět na hlavu, spi, když jsou unaveny, jinak ne. I první proste mělo svá období a své časy, žádné nastavování nemělo efekt.
Ty další se zas musí přizpůsobovat tomu, ze se někam musí jet, někoho odvézt, vyzvednout, takže holt je někdy musím vzbudit a usínají různě cestou mezitím..... Nebo by doma spaly, ale bud nechtějí samy usnout, aby jim něco neuteklo, nebo je sourozenci nenechají usnout... Tak hlavně když spi v noci rozumně...
A někdo ma režimový děti, který zas velmi špatně snáší jakékoli vybočení z rytmu...