Dvouměsíční miminko a mastné vlasy. Jak o ně pečovat?

anirij332
29. dub 2020

Ahoj, mám dotaz. Náš maličký má mastné vlásky, umýváme vlásky jednou za týden, někdy 2x, koupeme obden takže každé druhé koupání vlásky umyjeme, ale hned druhý den po koupání má vlásky mastné. A navíc vůbec nevoní, spíš naopak. Navíc má seboreu. Tak jak o takové vlásky pečovat? Je možné že je má mastné skrz tu seboreu?

lida9
29. dub 2020

mame to uplne stejne, jen vic vpasu a uuuplne mastnych...myslim, ze prvni vlasy se proste masti a cim vice pece tim horsi.... podle foto to na seboreu vypada, prvnimu synovi jsem davala ondrejovu mast, ale az tak od toho 4.mesice, ono to taky neni dobre necim matlat u tech mrnousku... ale treba nekdo poradi lepe🙂

martiniquest
29. dub 2020

Na muj vkus koupes a myjes vlasy prehnane casto a muze to byt pricina nadbytecneho masteni. Pro priklad. Mam ctyrmesicni dceru a vlasy jsme ji doposud myli 2x. Poprve vodou v sestinedeli, podruhe minuly tyden, kdyz jsme odstranovali seborheu. Vlasky se ji nemasti a nepachnou. Koupeme ji jednou tydne (a po kazde srolici myju vodou v umyvadle). Jak jeji vlasy vypadaly kratce pred druhym mytim muzes videt na me profilovce.
Nasemu 3,5 letemu synovi myjeme vlasy vodou jednou za mesic (v lete kvuli prachu a pisku casteji), samponem tak jednou za tri mesice. Je to na muj vkus malo, ale nenavidi to, takze ho neznasilnuju, kdyz to neni nutne. A ani jemu se vlasy nepachnou a nemasti.
Obe nase deti trpi na seborheu a nevypozorovala jsem zvysene masteni.

surikata131
29. dub 2020

@anirij332 to bude tou seboreou, i ten zápach, na odstranění šupinek jsem používala krém od biodermy (myslím abc baby squam, tak nějak), který se pak musí vymýt šamponem, dělala jsem to tak tak 1-2x týdně, ale prostě ty miminkovské vlásky tak asi bývají mastnější....

vladienka
29. dub 2020

Ja som malej umyvala vlasky normalne kazdy vecer pri kupani a prve tyzdne sme ich dokonca mazali olejcekom, takze ano mala ich mastne.. ale bez problemov, mala ich pak hezke a aj ma doteraz 🙂 teraz v 3 rokoch umyvame cca raz do tyzdna, aj ked ich nemaju mastne tak si predstavim ake spiny a prach sa v nich drzia, ble..

meronym
29. dub 2020

@martiniquest To je tedy silena frekvence myti. Malemu jsem myla vlasky vzydcky pri koupani, tj. kazdy druhy vecer, a ma je krasne zdrave. Rovnez pokozku hlavy.

leilinka1234
29. dub 2020

Moje děti měly hlavičku mytou mýdlem v porodnici. A pak občas vodou doma...Možná jednou za týden opláchnout jen tak. Starší čtyřletá má krásné, dlouhé, vlnité vlasy. A myjeme je v zimě třeba jednou za měsíc a teď v létě jednou za 14 dní, někdy to vyjde po 3 týdnech (pokud jí zrovna nenasype na hlavu kyblík s pískem mladší ségra 😀). A vlasy má nádherné, hlavička jí nesmrdí. Chemie netřeba, já bych zkusila chvíli nechat být. Nic nepoužívat.

krupka3
30. dub 2020

My jsme dceri az do roka myli vlasy jen vodou, cca 2x tydne. Prehnana pece vede prave k masteni vlasu (i u dospelych!). Zkuste vynechat vsechnu kosmetiku a umyvat jen obcas vodou, mozna to zrovna vase miminko nesnasi vubec dobre po tom, co v deloze na nej nikdo nic nepatlal (to si neber nijak spatne, to je jen konstatovani 🙂).

pribylovapetra
30. dub 2020

Moje dcera bude mít 6 a vlasy samponem myjeme párkrát za rok. Buď po zimě v čepici nebo v létě když má písek ve vlasech. Takové to "ble" vycesavam kartáčem. Synovi za 3 roky tak 3x. Malým dětem se vlasy nemastí,to začne až v pubertě, takze je možné že se pokožka maleho brání neustálému vysusovani samponem. Já bych ty vlásky neumyvala. I na seboreu se doporučuje promastit např olejem a pak jen vycesat.

murron21
30. dub 2020

Nejlepší na tohle je úplně nejobycejsnejsi olej Aviril. Z drogerky. Vmastit po koupeli a procesat kartáčkem jemně. Zmizí to.

zelenaesmolda
30. dub 2020

@murron21 olej na seboreu nepomuze,jenom to zhorsi.Na seboreu zabira mocovina,treba excipial

vladienka
1. kvě 2020

@zelenaesmolda naopak olej nam zabral najlepsie.. naolejovat vlasky, dat capicu a nechat par hodin, pak vycesavat, trochu vyskrabkat a umyt. A bolo po seborei

puhelin
1. kvě 2020

Take myjeme pouze ve vode, potom telo promazavam bambuckym. Do vlasu jsem na seboreu davala Cicaplast Baume B5, jinak zustala bez promazani.

zelenaesmolda
1. kvě 2020

@vladienka takhle mi to rekla nase pediatra

elinkav
2. kvě 2020

Umývali jsme dceři vlásky každý den a nikdy se jí nemastily. Když měla lehkou seboreu, tak jsme jí po koupání vyčesávali. Od narození měla husté dlouhé vlásky.
Že je má miminko mastné se nedivím... kdybych je dceři myla jednou týdně, tak je má taky mastné a pokožku nezdravou a nevonící... 😉

takyjedna
2. kvě 2020

Moji holce se taky obcas vraci seborea. A tahle diskuze je plná nesmyslu, to jsem jeste nevidela... 1.cim casteji se vlasy myji, tim se vic masti - to plati mozna pro dospělé, ale urcite urcite ne u miminka se seboreou. V tomhle pripade je naopak žádoucí je myt co nejvice. 2. aviril apod proboha ne - to se tak delalo pred dvaceti lety a to rozhodne vyléčení neprispeje. 3. special michanou mast na seboreu muze napsat pediatr, nebo nejlepsi mast a sampon dela Bioderma. 4. Vymyvat, vysusovat, vycesavat supinky hustym hrebinkem, nic jineho..