Granulované čaje Sunar. Dáváte někdo?

anetttta123
8. lis 2022

Ahoj maminky,
Co si myslíte o granulovanych čajich od Sunaru? Davate někdo dětem?
Dcera (4mesice) je plne na UM a vodu ani čaj do ni nemuzeme dostat, a tak me napadlo vyzkoušet ještě tyhle, ale bojim se, aby mi pak v budoucnu tu vodu nebo normální čaj prijala.
Nebo me jeste napadlo naredit 100%stavu z jablek s vodou? muze ve 4 měsících? Jinak s prikrmy budeme ted teprve začínat,
Děkuji

zrzinda
8. lis 2022

Tyhle granulovane caje jsou tedy za mě jedno velké ne. Doporucuju přečíst složení, je to v podstatě jenom cukr.
Varovala mě před nimi i dětská doktorka, ze je opravdu nedoporučuje 😊

jjasmina
8. lis 2022

@anetttta123 používala jsem od 5 mes cca, všechny druhy, moje kojena mi nic jiného pít nechtěla. A teda od 1,5r zase chce jen čistou vodu. Jinak já ovoce zavadela až později, takže s tím zkušenost nemám

alice180
8. lis 2022

A ono ji mlíko nestačí ?

anetttta123
autor
8. lis 2022

@alice180
Doted jsme vodu a caj jen zkoušeli ji po troskách davat, ale mala byla ted nemocná, mela horecky a dr nam rekla, at ji davame i víc pit caje atd, ale je tp boj do ni neco dostat.

jjasmina
8. lis 2022

@anetttta123 zkuste ten sunarek, lepší něco než nic, malá ho pila jak dlouho a teď chce jen cistou vodu 😉

hezz17
8. lis 2022

@jjasmina
@anetttta123 sunarek, prvni slozka glukoza. To je teda fakt mnam pro ctyr mesicni mimino. To mu rovnou muzes sladit teplou vodu 🙈

jjasmina
8. lis 2022

@hezz17 to můžu no, ale taky je to každého věc 👌😉

jako_mala_holka
8. lis 2022

V tomhle věku měla dcera jen mléko (od narození UM), to stačí, pak až s prvními příkrmy jsem dávala třeba 10-20ml vody/šípkového čaje HiPP, vždycky jen na zapití po jídle, někdy vypila, někdy ne... Tohle jsem zkusila jednou koupit, když pak moc nepila, jako vypila to, ale byla starší, určitě dýl přes půl roku... Víc u nás měly úspěch šťávy třeba z Alberta (ale opět až později), hroznové víno a jablko, do flašky vody jsem trošku nalila, měla celou tu lahvičku třeba na 3-4 dny a krásně se s tím pak rozpila, že jsem mohla čím dál víc a víc ředit, až pila jen čistou vodu, teď už dlouho pije jen čistou vodu nebo neslazený čaj a úplně v pohodě (jen taková inspirace do budoucna 🙂).
Ten sunarek bych tak malému dítěti nedala asi, to i při té nemoci bych radši dala víc UM třeba, o trochu, pokud je to fakt tak potřeba, dcera nemocná tak malá nebyla a i přes to, že se narodila v červnu, tak to bylo v pohodě a byla jen na tom UM až do skoro 5m

lennus
8. lis 2022

@anetttta123 Co zkusit kvalitní sypaný ovocný čaj? Nebo při horečce ovocné šťávy.

anetttta123
autor
8. lis 2022

Nechci ji tady ty caje davat furt, ty granulované se mi taky moc nelíbí co se tyce složení, jen aby mi neco vypila behem nemoci. Ale bojim se prave, aby mi pak pila dal něco jineho aby to nebylo pak jeste horsi "naucit" na normální caj nebo vodu. A zároveň jsem se chtěla treba i ujiatit, ze ty caje nejsou treba tak špatné.
Ale nejspíš vyzkoušíme asi jeste neco jineho. Koupila jsem jeste ovocný sackovy od hippu, ale neni tam psane odkdy jej miminka můžou.

fouskovi
8. lis 2022

@zrzinda zase bych to tolik nehrotila naši kluci ho pili taky jen jsem dávala menší množství toho čaje

v_anilka
8. lis 2022

@anetttta123 za mě rozhodně ne! Švagrová to dávala někteří, ta nechtěla už pak pít nic jiného a zkazily se jí brutálně zuby, že jí museli všechny přední v trhat, až teď v 7 letech jí konečně narostly nové zuby, byla bez nich snad od tří let....

krisstina93
8. lis 2022

Naše malá pije jen mlíko, ani ten sladký čaj si nevezme. Jako jedovaté to není, ale pak budes mít problém učit na čistou vodu.

jjasmina
8. lis 2022

@krisstina93 U nás problém nikdy nebyl teda, ale samozřejmě každé dítě je jiné a stát se to asi může

alice180
8. lis 2022

@v_anilka cože ?! A čistila jim.zuby od malička ?

jjasmina
8. lis 2022

@v_anilka silně pochybuju, že to bylo zrovna čajem, spíše špatnou ustní hygienou.. a kolikrát i genetika může sehrát roli

lennus
8. lis 2022

@anetttta123 Já čtu skoro u všeho složení, tím nešlápneš vedle, za mě je základ jíst základní potraviny a z nich vařit.

zrzinda
8. lis 2022

@fouskovi Píšu to, co mi rekla dětská doktorka.
Mimochodem, znám maminku, která “taky dávala jenom trochu,” protože “malymu to strašně chutná.”
Malej má shnily zuby a teď řeší, co s tím 🤷‍♀️

pampeliska1313
8. lis 2022

Zkusila bych třeba mrkvovou “stavu”… syn začal na vodě, ale odmítal a teprve až tohle a redenou stavu z jablek. Čaje dětský přijal až po roce a kousek.) a bohužel vodu doteď minimálně.

mdch91
8. lis 2022

@jjasmina tak pokud si sladkej caj cedila z lahve pres zuby, tak bych to vubec nezpochybnovala...

ekou
8. lis 2022

@anetttta123 já jsem malé dávala trošku právě granulovaného Sunárku na spaní (myslím, že je to čaj s hruškou a meduňkou?) cca od 5 měsíců a za mě nevidím v tom problém + fenyklový čaj taky není špatný. Každý si to dělá po svém ;)

v_anilka
8. lis 2022

@alice180
@jjasmina holky, mně opravdu nikdo nevymluví, že to bylo tím čajem, ona opravdu nic jiného nepila a měla ho i jakoby na uklidnění ve dne v noci furt s flaškou v ruce a v ní ten čaj... Víte jak to s tou hygienou u malých dětí je, málo které nechá pusinku otevřenou 2 minuty na precizní vyčištění a když se k tomu přidá tento čaj, tak je z toho průšvih... Kdyby to nebylo v rodině, tak tomu nevěřím...

v_anilka
8. lis 2022

@mdch91 ano, přesně tak, sladkej čaj z flašky a dudlala to místo dudlíku...

alice180
8. lis 2022

@v_anilka no jo tak možný je všechno ještě když je to plný glukózy

petramana
8. lis 2022

maly 4 roky na techto cajech "vyrostl" a zuby ma krasne... delala jsem mu ho i slabsi a pil i cistou vodu.. takze zadna hruza jak tady nektere strasi 👍

prejeta_zaba
8. lis 2022

Mně přijde trošku zvláštní, že řešíš přesné měsíce, od kolika jakej čaj je, ale že je to cukr s protihrudkující látkou, to už je vedlejší. Normálně uvař čaj - fenyklový, heřmánkový, nějaký dětský Leros. Jestli tam přihodíš lžičku cukru nebo ne, to už je na tobě. Jako, stovky dětí na tom vyrostly, úplně na to neumře. Ale kazí to zuby a návyky, to tušíš sama. Jestli toho využiješ u nemoci, do budoucna co nejvíc řeď vodou, až prakticky budete na vodě.

te_reza
8. lis 2022

Normálně jsem ji dávala ten meduňkový nebo fenyklový. Žije, zkažený zuby nemá, bude ji 7 a nepozoruju žádné vážné následky.

mdch91
8. lis 2022

Jen takovy filozoficka, co nema byt rypava - co vas vede k tomu detem misto uvareni "normalniho" caje dat instantni, doslazovanej? Casova uspora to tezko bude, kdyz stejne musite uvarit vodu a neco zalit... Vim, ze se mi to keca, protoze mam kojeny dite a nemam strach z nedostatku tekutin. Davate to teda ciste proto, aby dite aspon neco vypilo nebo to ma tak dobrou propagaci nebo jak? Me by asi nikdy nenapadlo to koupit, proto se ptam..

veruuu_kubesovic
8. lis 2022

@anetttta123 a dětský fenyklovy je out? Granulovany je nálož cukru, ale proti gustu...🤷‍♀️

merope
8. lis 2022

@v_anilka Moc doporučuji elektrický kartáček - bliká, dětem se líbí - a jak to odměřuje čas, tak jsou i ochotní to "přežít".

Jinak já čaj sem-tam koupím, ale poprvé snad někdy v roce - roce a půl. A za další 2 roky jsme vypotřebovali asi 4 krabičky - malý jak objeví, že to tu je, má sklony to jíst lžičkou, tak kupuji minimálně a tak trošku za odměnu jako sladkost.