Hlídání a režim mimča. Jak je to u vás?

31. led 2021

Dobry den
Chtela bych se zeptat musim k lekari par hodin to jiste bude .
A mimco bude hlidat ma mama , jenze ji uplne tak neverim , protoze mi furt rika ze klidne uz muze jist po 5h a ne furt po 3h. A ze ji nemam furt mit na ruce ,, nemam ji uspavat ,, a ze ji mam dat dudlik

A moje mala 9m ma rezim ji kazde 3h kdyz je vzhuru protoze pak jde treba spat ,, ze je unavena ,,
Takze obed v 11h a vim ze po 12h je uz unavena a chce jit spat ,,
A kdybych poslouchala mamu tak za cely den snad ani nesni,,

Mame “rezim”ktery bych rekla ze ji vyhovuje , - a kdyz to rikam mame kdy ji ma dat obed a jit s ni ven ,- tak mi odsekne ze se postara ze vychovala dve deti a ze si poradi ,,

Tak nevim kdyz davate na hlidani sve deti tak i kdyz mate nejaky rezim nebo na co jsou deti zvykle o hledne jidla spani atd
Rikate to svym rodicum at se toho drzi nebo to nechate na nich a pak to zase doma “urovnate” na to co je mimco zvykle ?
Dekuju

elencze
31. led 2021

Ahoj, informovala jsem o našem režimu, ale počítala jsem s tím, že asi nebude na 100 % dodržen. Už jen proto, že i dítěte se chová jinak, když není s maminkou/tatínkem, na které je zvyklé. Pokud jde o hlídání během jednoho dne, tak se rozhozeným režimem nic nestane. Ale jinak se mi reakce tvé matky nelíbí, svědčí o absenci respektu k tobě.

nita1984
31. led 2021

Moje mamka by si nikdy nic podobného nedovolala, syn má 17 měsíců a pořád se ptá, co a jak. Pravda, že bych na hlídání stejně nedala. U nás se vždycky v době mých doktorů a jiných věcí stará manžel, který perfektně zná režim a taky ví, co znamená, když ho nedodrží. Nebylo by řešení spíš aby se postaral manžel?

malenka3
31. led 2021

Režim dítěte je důležitý, spousta dětí tak funguje a když se mamince povede ho najít, je to super. Ale to jediné, co můžeš udělat, pokud hlídat potřebuješ, je to mámě říct a nechat to na ní. Víc nezmůžeš. Počítej s tím, že bude dítě pak rozhozené a můžeš ho pak "rovnat" pár dnů, třeba dítě mamku vyškolí samo, když jí ukáže, co dovede, když ona režim respektovat nebude.
Na druhou stranu platí, že dítě se v cizím prostředí nebo v jiném diskomfortu (absence maminky) chová jinak.
Tak uvidíš, nějak to dopadne

pexi
31. led 2021

Když k nám přijela tchýně, tak nutně potřebovala povozit malou v kočárku. Taky měla svoji hlavu, když jsem ji řekla, v kolik mají přijít, protože jsem věděla, kdy bude mít malá hlad... přišla o půl hodiny později a půl hodiny jí malá v kočárku řvala jako tur.... myslím, že si to i zapamatovala. Někdy děti proškolí ostatní samy 😉

me_druhe_ja
31. led 2021

Tak moji rodiče jsou hodně daleko, ale když jsem byla v ČR, tak s malým byli sami půl dne, večer.... Když jsem byla za kamarádama. 🙂 A teda oni se přesně řídí podle toho, co řeknu. 😀 někdy až moc. 🙂 My teda úplně žádnej super přísněj režim nemáme, všechno je cca a dost záleží, kdy se ráno vzbudí a tak. 🙂 Ale cca něco jedem. Teď řeším, jak budu rodit, tak půjde malej k sousedům a taky jim rámcově chci napsat, co a jak. Ale úplně je nechci nějak kontrolovat, jestli to přesně zvládnou. 🙂 Už ho měli na hlídání půl dne a zvládli to krásně - syn tam spal, najíst mu dali a všechno. 🙂

jjasmina
31. led 2021

Máma by si to ani nedovolila a popravdě malé bude rok a hlídal max manžel, jinak nikdo.Jinak nebojte nic se určitě nestane ikdyby to udělala máma po svém.

klokanka31
31. led 2021

Já bych svoje dítě k rodičům na hlídání nedala, protože prostě nevěřím. Když už bych někam musela, tak prostě pohlídá manžel.

barussska1
31. led 2021

Já měla stejný problém. Malej chodí k mamce 1x za tyden se mnou na odpo, ale obcas si potrebuju udelat neco do prace nebo odfrknout (uz je mu 2 a pul) a absolutne me nerespektuje. Jen s mlikem poslechla 🙂 ale kdyz jsem ve 13 mesicich rekla ze mel malej poprve sunku, tak se zacala smat ze co silim, ze u nich ji ma pokazde. A to ho hlidala max 3x hodinu do te doby... no vubec me nerespektuje, prej vychovala dve decka a navod nepotrebuje. A ted jsem ho vyzvedavala, ze chtel spat u babi a v jednu hodinu jeste ani neobedval!!! Damozrejme uz byl unavenej, takze se vztekal, nesnedl nic, usnul, ale podle ni moc nadelam. Ale nerespektovala me ani jako dite, je to hroznej manipulator, ale chci aby mel malej babicku ...

madbetka
31. led 2021

Moje mamka vždy respektovala režim dětí, sama se na něj ptala. Ale ne vždy děti s ní fungovaly tak, jako normálně, takže prostě pružně reagovala podle toho, jak bylo potřeba. Nikdy jim to nic nijak nenarušilo, se mnou pak fungovaly zase normálně, jak jsme byli zvyklí.

Nicméně svojí mamce absolutně věřím a naše děti ji od narození milují, jinak bych se hlídání taky bála.

lucifux
31. led 2021

U nás hlídá občas tchýně, a taky moc dobře ví, že u nás se jede podle režimu. Už jen kvůli tomu, že mám 3 kluky a nejstarší chodí už do školky. A je pravda, že když jí předávám kluky(ty dva starší) tak se ptá, kdy dát jíst, koupat, spát, kdy jít ven, kdy dát mléko před spaním. Moc dobře ví, že když se nejede podle režimu, tak kluci zlobí, jsou protivný, mrzutý a nedá se to s nima vydržet. Já sama bych si nedovolila vykolejit, protože bych se v tom sama pak plácala, mám 4r, 1,5r a 4m rošťaky.

ovecky
31. led 2021

Mně děti nikdo nehlídá, ale stačí návštěva a režim je v čudu. Věřím, že jednou se nic nestane a srovná se to, bohužel nevím jak na to, aby nás naši rodiče respektovali.

malinkaelinka
1. únor 2021

Hlídá jen manžel, mamku mám daleko, tchýně nemá zájem. Ale třeba návštěvy atd, koriguju právě podle režimu dítěte. Třeba tchán s tím měl problém, proč jako nemůžeme přijet přesně ve 12 na oběd. No asi protože dítě spí.... když byl manžel v praci, brala jsem a beru dceru všude s sebou. Nedokázala bych ji nechat s někým, komu nevěřím. Ale dcera je zlatá, málokdy byl někde problém.

serafinovicova
1. únor 2021

Přesně jak píše elencze, každé dítě se chová trošku jinak, když je s někým jiným něž s mámou, předvádí se, dělá hlouposti a věci, které běžně dělá najednou nedělá a naopak. Moje máma hlídá cca 1x za měsíc na pár hodin. Vždy se zeptá co a jak, co jí, kolik toho jí, jak spí, všem a jak, ale potom mi říká, že to nejedla, že snědla něco jiného a i to spaní bylo úplně jiné. Holt je dítě u babičky 😀. Jeden den změny režimu a stravy si myslím, že dítěti neuškodí. Když jedu s malou na nákupy nebo k lékaři, tak ji to taky rozhodím a nic se neděje. Ale chápu tvůj strach, tchyni bych taky malou na víc než 1 hodinu nesvěřila, protože i když vychovala 3 děti, tak za celou dobu co je malá (18m) ji ani jednou nepřebalila ani nenakrmila a to je tu téměř každý den za ní na návštěvě (bydlí o 2 domy vedle), tak holt zkus druhou babičku, třeba s ní bude lepší domluva a nebo sousedku v důchodě na kterou je malá zvyklá. Občas "náhradní" babičky jsou lepší 😉.

lula86
4. únor 2021

Tchýně mi režim u hlídání syna dodržovala vzdycky. Určitě bych se snažila domluvit s babičkou ať to drží.