Hlídání miminka. Kdy jste nechávaly hlídat?

anna189
20. čer 2020

Ahoj holky. Ráda bych znala vaše zkušenosti, kdy jste nechávali hlídat své miminka? Mám holcicku, bude ji 5 měsíců. A zatím nemám potřebu ji nikomu jinému než manzelovi sverovat a asi ani nechci. Když potřebuji uklidit apod tak samozřejmě ji manžel prihlidne, ale to jsem v domě, vyloženě se vzdálim z dosahu od ní tak 1x týdne na 2hod když jdu cvičit. Dle okolí a hlavně rodiny jsem divná a oni mají velkou potřebu hlídat a já cítím správně že prostě zatím ne. Jak to máte vy? Jinak u mě hormony už jsou relativně v pohodě a nemyslím si že se to v brzké době změní. Úřady si zařídím s malou, stejně jako nákupy, nepřipadám si omezená. Děkuji za Vaše zkušenosti.

veritanas
20. čer 2020

Když cítíš, že je to takhle správně, tak nechápu, co řešíš.. prostě to tak je...
Já jsem jiná, už od šestinedělí jsem dala syna klidně na hodinku do kočárku a poslala někoho vozit... Ale nikdo mě nenutil, chtěla jsem sama, když se rodina nabídla..

anna189
autor
20. čer 2020

@veritanas jak vidíš tak neřeším nic... ptala jsem se především na zkušenosti ostatních 😊

veritanas
20. čer 2020

@anna189 já to nemyslím zle..☺️ ale v podstatě se dozvíš, že někdo je intimnější a potřebuje kontakt s dítětem pořád a někdo chce mít občas čas pro sebe( nemyslím zanedbávat, ale třeba hoďku na procházku nebo si uklidit)❤️ já bych to brala, že to děláš dobře a hotovo..

codal
20. čer 2020

@anna189 u mě občas hlídala mamka nebo tchynka, když jsem potřeboval na ten nákup, cca jednou týdně na dvě hodiny , já nerada nakupuji s dětma, jinak jsem taky neměla potřebu. Babičky hlídají cca od roka na par hodin, cca od dvou let i přes noc. Dokud jsem kojila, tak ne.

kacenka115
20. čer 2020

@anna189 Každý to má jinak a je blbost na někoho koukat blbě, jen proto že má jiné pocity. Já chodila od synových 5m na chvilku do práce (7h týdně),s tím že hlídal manžel. Pak cca od 15m měl kamarádku-chůvu a já chodila i na delší dobu. Někdo na mě koukal jak jetel, někdo neřešil. ;)

emamaira
20. čer 2020

U nás hlídal dědeček cca od roku jedno odpoledne v týdnu, když jsem šla do práce, asi 5 hodin, pak si ho bral manžel než jsem přijela. Dřív jsem neměla potřebu a vlastně ani nikdo nechtěl sám hlídat😀

ai30
20. čer 2020

@anna189 Uprimne, normalne bych to asi neresila, ale v dnesni dobe, kdybych mela tu moznost, tak bych prcka mnohem radeji nechala v kocarku vozit v parku babickou, nez ho s sebou potahala po uradech a supermarketech. Ale celkove si budes muset zvyknout na to, ze co si kdo mysli, je jeho vec a nezabyvat se tim, podle koho jsi divna a podle koho ne. Sto lidi, sto nazoru, delej si veci podle sebe a bude ti dobre.

ariadna12
20. čer 2020

U nas to bylo naopak, nikdo se nenabidl a rodice daleko nebo starsiho veku. Kdyby byla moznost, dala bych dite vozit v kocarku prarodicum, treba na dve hodky, ne dlouhodobe ani pres noc. Kazda to mame jinak.

anna189
autor
20. čer 2020

@ariadna12 jo já tu možnost vlastně mám... od tchýně slychavam ,,tak mi ji přivez, já ti ji povozim" .. to znamená jet 30 min autem tam, pak sedět u nich v bytě protože ona chce jezdit sama a pak jet 30 min autem zpět 😄... mají ji možnost vidět kdykoliv si zamanou, nebráním nikomu v kontaktu, ale návštěvy jsou zatím v mě přítomnosti a nemám potřebu někam jim dceru vozit a odjíždět pryč..což chtějí oni, samotný nikdo nepřijede a nepohraje si s ní, ridicak maji.. sedí doma a jen chtějí prostě hlídat beze mě a u nich... je to složitější... 😔

puhelin
20. čer 2020

Krome manzela do cca 12 mesicu nikdo jiny nehlidal. Pak na max 2 hodiny, kdyz jsem musela k lekari. Ted ma 3 roky a pres noc byla byla hlidana pouze jednou ve 28 mesicich, kdy jsem rodila. Pohlidat prisla segra s moji mamkou a do rana uz byl tatka doma. Na "prazdniny" k babicce nejezdi.

journals
20. čer 2020

Kdyz ti to vyhovuje, proc ne... co bych dala za pravidelne hlidani. Ale miminko je jeste malinkate. Verim, ze casem zmenis nazor 😄

mariegroth
20. čer 2020

Samozrejme nejsi divna. To jsou vzdycky reci, ze to zamrzi. Stejne tak nechapu, ze lide ocekavaji, ze jim to dite privezes, Kdyz se s nim vlastne chteji potesit oni. A kez by si lidi uvedomili, jak je to tezky pro mamu sbalit sebe a takhle male dite.

Proste si to delej podle sebe. Na tlak okoli nedej

me_druhe_ja
20. čer 2020

@journals Přesně!!!!!! Já jsem s malým přes 7 měsíců 24h denně. Miluju ho, ale je to šílený. Bohužel nemám absolutně možnost. Jen jednou jsem byla sama u kadeřnice a párkrát sama nakoupit. Strašně bych si přála, kdybycb mohla strávit celej jeden den sama. 😀 Kojim už jen ráno a večer, takže by to i šlo, ale prostě nemám možnost. Tak si holt musím počkat, snad někdy.

anna189
autor
20. čer 2020

@mariegroth no, přesně... necítím v tom ani trošku pomoc pro mě, ani ulehčení a na věty typu že mi chtějí pomoci ať si odpocinu jsem docela alergicka, ale nekomentuji... chtějí hlídat ale u nich, návštěvy také u nich...sami nikdy nepřijdou a pak jen vyctou že miminko nevidí... možná i proto, nemám potřebu dítě sverovat

journals
20. čer 2020

@me_druhe_ja tak ja si matne vzpominam, ze par takovych dni bylo. Ucila jsem se na statnice. Takze tech par dni jsem opravdu byla sama 😂
Me se obcas i podari odejit, manzel ted pracuje doma, ale kdybych nekomu mohla naseho 1,5 r draka nechat na den, dva v tydnu, tak mu za to libam ruce. Tchyne bydli sice kousek, ale moc hlidat nechce. Rada ho vidi, ale vyzaduje aby tam byl nekdo s ni. Takze se pak o odpocinku mluvit neda 😏

mzacikova
20. čer 2020

Malého hlídal necelý první rok jen přítel, když jsem jela do obchodu (pak změnil práci a už nedělá na směny). Teď bude mít 3 a nechávám ho s někým jiným asi od jeho 2 let. Prostě jsem nechtěla, a to mám tchýni pod náma a naše 500m od nás. A podotýkám, že doteď jsou s malým všichni jen u sebe doma, prostě ani já ani přítel nechceme, aby s malým někdo někam trajdal. Max samozřejmě na procházku po vesnici.

jjasmina
20. čer 2020

Teď to právě budu řešit taky, potřebuju hlídání pro malou 4 měsíce, babičky nefungují, tak to asi vypadá, že zase můj ..

kacenka115
20. čer 2020

@anna189 tak, že ti to za ty cesty a tak nestojí je jasný. Bych se jim na to vybodla. 😂 U nás nemá nikdo problém dojet k nám,takže to mám celkem fajn. Akorát to vždycky nějak naplánovat, prarodiče ještě pracují (mamce je 52).

leymea
20. čer 2020

Moji rodice hlidali uz v sestinedeli (jak starsiho tak mladsiho). Cca od toho pul roku nekdy hlidali i vecer u nas doma kdyz syn uz spal a my se sli bavit. Ale zase starsimu za chvili budou tri roky a nikdy mimo domov (nebo bez nas) nespal. Ne ze bych ja nechtela, ale nasi nejevi zajem (bydli vedle nas, tak nevidi duvod) 😀 a ja je samozrejme nenutim. 🙂 ale jsem strasne rada, ze at jdu k doktoru, ke kadernici,na kosmetiku, nakoupit nebo cokoliv jineho tak nasi (hlavne moje mama) pohlidaji. Neumim si predstavit kdybych nemela takovou moznost.

veruuu_kubesovic
20. čer 2020

@anna189
Dítě patří rodičům, je malé, takže rozhodně nejsi divná...
A na chytré kecy si doporučím hodně rychle zvyknout, cizí lidi ač příbuzní by tvé dítě vychovali samozřejmě mnohem líp než ty s partnerem...ono to tak bohužel je, jakmile porodíš, vyslechneš si spoustu nevyžádaných rad...
A jak to máme my s hlídáním? moje mamka hlídá podle potřeby, tchánovci již zemřeli, takže jsme s hlídáním na štíru...

mariegroth
20. čer 2020

@anna189 Ja jsem si proste uvedomila, ze moji povinnosti neni udelat moji tchyni stastnou na ukor meho psychickeho zdravi a pohody ditete.

spiny
20. čer 2020

@mariegroth Toto uvedomeni zni jako slibny zacatek 🙂 dulezita jsi ty a miminko! Delas to dobre a delej to i dal jak to citis. Nejhorsi je, kdyz delame neco na ukor naseho vlastního presvedceni.

iris92
20. čer 2020

My jsme byli s manzelem zatim jednou na veceri a hlidaly babicky u nas doma, ale az kdyz jsem maleho uspala a to mu byl necely rok. Jinak "hlida" pouze manzel, max par hodin. Maly ma ted 16 mesicu a nikomu, ani babickam, bych ho zatim na hlidani nedala.

jaja01k
20. čer 2020

Já jsem od narození nechávala babičky jezdit s kočárem. Když mimčo spalo, byly s ním pryč klidně dvě hodiny, já jsem s tím neměla problém. Od necelého roku už byli u babičky i přes noc beze mě.

veronikav31
20. čer 2020

upřímně,já nechávala starší dcerku hlídat když jí bylo 1,5 roku-musela jsem na pohřeb souseda. Je jí 4,5 roku a vždy spí doma, jednou za týden-až dva si jí vyzvednou prarodiče ze školky nebo od nás a navečer přivezou. Syna(budou mu teď 2,5 roku) ještě nikdo kromě táty a mé kamarádky(to s ním byla i starší ségra) nikdo ještě nehlídal.učila jsem ho od plín a to jsem si ho chtěla naučit sama,babičky to brali jinak a já nechtěla,aby mi do toho mluvily...a jelikož učím teď od plín v noci, tak to opravdu nehrozí.jelikož oba byli přes den nespavci,tak babičky kočárek vozili jen když jsme byli u nich na návštěvě na uspání, jinak ne.A syn byl hodně blicí jako miminko.A já jsem ráda, že spí doma,občas mívají noční můry a to si fakt chci ohlídat sama.ne vždy to s nimi je lehké a já nemám potřebu,aby mi někdo do výchovy kecal(byť to může myslet dobře)

olga_
20. čer 2020

@anna189 Mám to podobně.

klokanka31
20. čer 2020

@anna189 Já tě chápu, já taky nikomu malou nepůjčuju. U nás lidi chtěli hlídat už v jejích dvou týdnech, jako nepředstavitelný. Bude jí pět týdnů, a rozhodně se od ní nehnu na krok, jak říkáš sama, úřady i obchody se dají oběhat i s ní.

amazonkajanik
20. čer 2020

Synovi je rok a byl nejdéle hlídaný 5h v 10měsících ,což nebylo ani původně v plánu (ségra mi dělala vlasy). Jinak max 2h od mamky,tchýně nebo muže,abych objela nákup,nebo doktory. Nedávno jsme si byli s mužem posedět ,máme hospůdku hned vedle,hlídala tchýně.Ale malého jsem slyšela z okna na zahrádku ,takže jsem byla okamžitě zpět,prostě beze mě neusne. Ale jinak bych docela brala,kdyby si ho vzali na procházku. V kočárku je hodný,prospí se a já bych si konečně doma odpočinula. Obzvlášť teď,když jsem nemocná,tak by to bodlo ...

penny87
20. čer 2020

Nejlepsi je to delat tak, jak to maminka citi a povazuje za spravne 😊 nevyzadanych rad a chytrych reci prijde jeste bambilion.. maleho hlidala poprve tchyne, kdyz mu bylo 10 dni a my museli jet resit auto. Mama prijela v sestinedeli a jezdila taky vozit. Maly v kocarku hezky spal, tak jsem nemela problemy ho rodine pujcovat (samozrejme dle jeho rezimu, po krmeni atd). Krome kocarkovani ho mama pak mela odpo/vecer v 5 mesicich, kdy jsme jeli na koncert. Pak se z miminka stalo batole, ktere neposedelo, tak najednou vsichni zacali ztracet chut hlidat 😅 ted jsou mu 3, jednou me manzel poslal na 2 noci na wellness a byl s nim on, jinak beze me pres noc nebyl. Byla bych hrozne vdecna, kdyby ho nekdo vzal aspon na 2hod prochazku, ale vsichni uz preferuji navstevy a abych byla po ruce 😏

miba10
21. čer 2020

@anna189 já děti také nikomu nenechávám. Ano děti občas nechám u mamky a sjedu třeba na velký nákup, ale to většinou počkám až děti na poledne usnou a pak teprve jedu a jsem zpět dřív než se vzbudí, takže vlastně hlídá jejich spaní 😂 jinak nevidím jediný důvod, proč bych je měla k někomu dávat hlídat.
Pokud někdo má potřebu si nějak odpočinout nebo zrelaxovat a tak dá hlídat jako proč ne. Je to každého věc a každá to máme jinak.
Takze pokud tu potřebu nemáš, tak také dobře. Ty jsi maminka a ty víš co je pro prcka dobré 😊