Hlídání na noc pro 4měsíční dítě. Jak jste ho řešily?

21. lis 2019

Dobrý den,
nevím, jestli to tady už zaznělo, ale zajímalo by mě, jak jste řešily hlídání na noc u dítěte, které je 4 měsíce staré. Mám totiž schůzku se třídou, která je večer, kdy by dítě mělo být v postýlce a nejsem si jistá jestli to vůbec je či není možné a z jakých důvodu.

julien9
21. lis 2019

Me hlidala maleho mamka pres noc kdyz mel 4 mesice , abych si odpocinula, kojim doted, dala mu sunar z flasky dvakrat se vzbudil s brekem ale uhoupala a dobry... da se to zvladnout jen ten clovek musi vedet jak na to

jituli84
21. lis 2019

@julien9 Myslim, že to je trolling opět, ale zajímalo by mě, kdybych si 4 měsíce po porodu odskočila na flám, jak by na to manžel reagoval 😀

aurelie34
21. lis 2019

Nikdy by mě nenapadlo odejit někam za zábavou od 4 měsíčního kojeného dítěte. V tu dobu se syn kojil co hodinu a opravdu by ho nikdo nezvládl pohlídat. Samozřejmě je to na každém ale já byxh na vašem místě nějaký sraz oželela. Pro mě je na prvním místě dítě. Synovi je 25 měsícu a na noc ještě nikdy nebyl hlídaný a asi ještě dlouho nebude.

jituli84
21. lis 2019

@aurelie34 Tak s tím člověk tak nějak počítá, když je malinký dítě 🙂

radecka1
21. lis 2019

Pokud nejedeš na sraz přes celou republiku, tak bych před odchodem nakojila, nechala dítě s tatínkem nebo babičkou a buďto bych nechala doma odsáté mléko a nebo bych se po cca 3 hodinách vrátila na kojení a potom třeba zase odešla. Nevidím na tom nic špatného občas si od dítěte odpočinout a rozhodně ho tím nějak nepoškodíš.

lennus
21. lis 2019

To jsou zase užitečné komentáře 😆
Jakmile se něco dělá jinak, je to troll 😂
Od obou dětí jsem odcházela relativně brzy, měla jsem prostě potřebu si občas vidět kamarády a exkolegy. A tatínek je taky rodič. Nejdřív krmil on stříkačkou přes prst mým mlékem, časem už to nešlo, malý vyžadoval jen mě a odcházela jsem až po nakojení a uspání. Vždy po ruce telefon a na pár hodin do dalšího kojení. U dcery to bylo vše v pohodě, ta je od mala jiná, navíc zvyklá i na bráchu, ta si dala v pohodě i výjimečně UM. Syna jsem kojila 22 měsíců a dceru stále brzy 18 měsíční kojím.
Jsme i partnerky, přítelkyně a kamarádky, ne jen matky, netřeba se stydět zato, že se na chvíli vzdálíme 😉

j.a.n.i
22. lis 2019

@radecka1 presne tak, nevim proc z toho delat kovbojku, ja se na srazu stavila 10 dni po porodu a svete div se, byla tam i spolužačka, se kterou jsme se potkala v porodnici. Pravdou je, ze jsem se zdrzela asi 2 hodiny a zas jela.

astyna88
22. lis 2019

Ja jsem nekolikrat odesla od kojence - ke kadernici, na koncert. V mrazaku byly prebytky,manzel rozmrazil,dal strikackou a hotovo. Vzdy jsem byla stejne do cca 4h doma,takze jsem pak nakojila,akorat to vyslo.

krista25
22. lis 2019

Nevidím v tom problém, jestli se ty na to cítíš. 😊Taky jsem chodila, člověk aspoň trošku dobije baterie. 😊

lolam10
22. lis 2019

Ja jsem odchazela jednou tydne vecer na 3h na kurz jazyka.dite aspon bylo zvykle ze neni jen se mnou a mne nehrablo z matersky.nevidim na tom nic spatneho😉

tynatyna89
22. lis 2019

Úplně v pohode, odsate mlicko nechat doma nebo dat UM. Akorát bych nejdřív vyzkoušela jestli bude pít z flašky pokud kojis 🙂 jsme taky jen lidi, a mě osobně by švihlo kdybych jednou za čas nemohla jít večer ven 🙂

codal
22. lis 2019

Ja jsem měla sraz s lidmi z tábora po deseti letech, malé bylo pět měsíců vzala jsem si ji s sebou do šátku a celou dobu mi v něm spinkala..

pink_unicorn
22. lis 2019

jak jste řešily hlídání na noc u dítěte, které je 4 měsíce staré - moje děti mají otce, takže asi tak.

která je večer, kdy by dítě mělo být v postýlce - ano, to je celkem žádoucí u mimin, pít stejně ještě nemůže, tak proč ho brát sebou

nejsem si jistá jestli to vůbec je či není možné a z jakých důvodu - možné to je, předáš dítě zodpovědné osobě, oblíkneš se, vyjdeš dveřmi a je to, dokázala jsi to. Jen se prosím nezapomeň vrátit, evidentně jsi dost zmatená 🙂

zelenaesmolda
22. lis 2019

@aurelie34
ona ale nikde nepise,ze koji...

barulina
22. lis 2019

@jituli84 a co je na tom? Ja teda nevidim ic spatneho na tom, ze si zajde. Nastrsti nevidel ani otec.male, neb ve 4 mesicich jsem.byla prvnw venku i ja

martaskaaa
Autor odpověď smazal
Zobraz
martaskaaa
22. lis 2019

To jsou komentáře 😀 nevidím na tom nic jako troll.
Ona je sice matka, ale to neznamená, že si nemůže odjet na pár hodin na sraz, dítě má snad i otce, který pár hodin může matku nahradit. Navíc nepíše nic o tom, že je kojené. To jen jste si automaticky vydedukovaly.
Když bylo malému pár měsíců, nechávali jsme ho občas u mamky na hlídání a na 3h odjeli třeba do kina, na nákupy atd. Před odjezdem jsem ho nakojila. Malý byl a je do teď spokojený, pohraje si s babičkou a ani si na nás nevzpomene.
Teď je malému skoro 14 měsíců a tchýně by si ho ráda vzala na noc, ani bych nebyla proti, ale pořád kojim i přes noc. Zase moc nechápu nějaké matky, když řeknou, že jejich dvouleté nebo i tříleté dítě nikdy nebylo bez nich přes den, o noci ani nemluvim a nedaly ho pohlídat ani vlastní mámě (pár takových vážně znám). Přijde mi to extrém. Jsem toho názoru, že všichni rodičové potřebuji mít někdy čas i pro sebe, jen ve dvou.

me_druhe_ja
22. lis 2019

Jsi matka, ne vězeň. Neboj se toho. 🙂

zelenaesmolda
22. lis 2019

@martaskaaa
souhlasim

babanci
22. lis 2019

Máme 4 měsíční vnučku, kterou jsme zatím v noci nehlídali. Je kojená, mléko máme zamražené, ale zatím jsme nezkoušeli, jestli by byla schopna sát z lahvičky. Nebylo to třeba, ale u první vnučky, kdy dcera studovala, jsme to nacvičené měli a skvěle jsme to zvládali. Takže bychom to i v noci dali. I táta by mohl, je moc šikovný.

jituli84
22. lis 2019

@barulina Každý muže mít na to svuj nazor, manžel je od rána do večera v práci, aby sme se měly dobře a vuči němu by mi to přišlo nefer, kdybych mu řekla , že si na par hodin odskočím se pobavit. My žádný hlídání mít ani nebudem, není kdo, takže tady to mi hold odpadá, já osobně bych od miminka, kterému jsou teprve 4 měsíce neodešla, ale každý si může dělat co chce. Jako stejně každý má právo na ten svuj názor a ne aby mu neustale někdo vnucoval ten svuj.

barulina
22. lis 2019

@jituli84 ja ti ale svuj nevnucuju. Jen ty puses hned ze startu ze trolo

jituli84
22. lis 2019

@barulina Až se tu autorka vyjádří, tak se jí klidně omluvím, nemám s tím problém..

autor
22. lis 2019

Upřímně krmím UM a přítel tou dobou pohlídat nemůže. Mojí mamince bych své dítko nepůjcila ani na půl hodiny a kamarádka se mi nabídla. Dítě už vychovala o to se nebojím. Jde o to, že to bude poprvé, co spolu nebudeme.

martaskaaa
22. lis 2019

Pokud kamarádce věříš, tak ji prcka svěř. Stejně bude pravděpodobně většinu času spinkat. Ohřát UM, nakrmit, vyměnit plinku a pochovat by snad neměl být problém pro někoho, kdo už dítě má.

zelenaesmolda
22. lis 2019

vsechno je jednou poprve a je to lepsi ted kdyz si to dite jeste neuvedomuje nez pozdeji az bude mit separacni uzkost

neomenia
22. lis 2019

@jituli84 proc by ne? Maminka potrebuje vypnout, odfrknout si od mimca. Pokud je schopny manžel, pak klidne at jde. Manzel hlida maleho kazdy čtvrtek, cely večer, od maleho 14 dni. Ne neni na UM, kojim ( 9 mesicu nyni). Je to o manzelovi. Popř. babičce, je-li k dispozici.

neomenia
Autor odpověď smazal
Zobraz
irena1111
Autor odpověď smazal
Zobraz
irena1111
22. lis 2019

Když je miminko na UM tak v tom nevidím žádný problém a pokud je kamarádka spolehlivá a věříš jí, že vše zvládne, tak bych jí klidně mimčo svěřila a na sraz šla. Není na tom nic špatného. To, že máš miminko neznamená, že budeš celé jeho dětství uvázaná doma.