Hypotonie u miminka - popovídání si

efiee
24. čer 2019

Ahoj maminky,
najde se tu nějaká, která má hypotonické dítě? Od 3,5 měsíce věku syna cvičíme vojtovu metodu (příští týden mu bude 6 měsíců), ale mám pocit, že nevidím žádné pokroky :(..Cvičíte kromě vojtovky i něco jiného?
Vím, že srovnávat se nemá, ale je to těžké, když slyším v okolí, co který kojenec už umí a syn pořádně nic :(..Jak jste to zvládaly/zvládáte vy?Ve svém okolí žádné hypotonické dítě nemám, tak bych ráda poznala maminku, jejíž dítě je na tom podobně jako syn.
Děkuji za reakce.

ahyt
24. čer 2019

na FB je skupina nevim presny nazev nevim ale dohledate : hypotonie u deti mam doma hypotonika nebo rak nejak podobne dcera s vnuckou v ni jsou a dcera z teto skupiny hodne cerpa cerpala

oplik
24. čer 2019

@efiee já mám doma ročního prcka a měli jsme opak hypertonus..... Věř a vytrvej srovná se to všechno uvidíš jinak co zkusit plavání? To dost pomáhá 😉

merope
25. čer 2019

A vidíš u té vojtovky pokroky? Pokud jo, srovnávej s tím, co bylo - a pokud ne, tak se ptej spíše na rehabkách, co se dá dělat líp. My cvičíme týden a musím říct, že pokroky neskutečný, ač to hlavní mám pocit, že se moc nemění.

efiee
autor
26. čer 2019

@oplik plavání by bylo super, jenže to máme zakázáno od nefroložky :(

efiee
autor
26. čer 2019

@merope mi sama fyzioterapeutka říká, že u něj malé pokroky vidí, ale asi ne takové, které by se po takové době daly očekávat :( Kvůli čemu cvičíte vy?

efiee
autor
26. čer 2019

@ahyt děkuji za tip 🙂

merope
26. čer 2019

@efiee U nás je to "jenom" asymetrie. Ale mám pocit, že čím víc cvičíme, tak sice při pasení přepadává "symetricky", ale kebuli při ležení na zádech má už jenom na jedné straně a úklon hlavy brutální (nebo to víc sleduji).

rozarkaml
26. čer 2019

Malá měla lehkou hypotonii a predilekci. Začali jsme v necelých 4 měsících s Vojtovkou, bohužel nám nesedla, pokroky žádné a jen řev a řev a pak už ji vadilo každé svlékání. Nakonec to s ní nezacvicila ani fyzio. Kamarádka mi doporučila jinou fyzio, která Vojtovkou nedělá, ale cvičí cviky které jsou hravé, nenásilné, hodně se cvičí na míči. Po 4 týdnech cvičení - hraní se malá zpevnila a rozpohybovala. Teď cvičíme zase něco jiného, protože rychle vyrostla a potřebuje zase posilit. Taky mě mrzelo, jak každý srovnával a řešil proč už neumí to a to. Důležité je opravdu nesrovnavat s ostatními, ale jenom sledovat jestli dělá pokroky a zlepšuje se. Držím palce.

terezama
29. čer 2019

@efiee druhá dcera má hypotonii od narození. Cvicime Vojtovu metodu a ještě jezdíme 1x týdne na hipoterapii. Pokroky nekdy vidím, ale chápu vaše pocity. Občas mám pocit že strašně moc zaostává, ale přitom to není pravda. 🙂

rozarkaml
28. srp 2019

Maminky tahle fyzioterapeutka nám hodně pomohla. Ukázala mi, že to jde i jinak než Vojtovkou. S láskou, empatii a hrou. Vydala nově knížku, tak se na ni těším.

efiee
autor
3. lis 2019

@rozarkaml můžu se zeptat jaké cviky na míči jste s dcerou cvičila?

rozarkaml
3. lis 2019

@efiee Těžko se to popisuje, nedá se to cvičit jen podle popisu. Musí se ohlídat správné postavení ručiček, držení těla, umístění na míči... Když byla malinká, tak jsem ji jen položila na míč na bříško, ručičky jako když se chce naprimit v leže a lehce míč naklanela doprava a zpět doleva a zpět a dopředu a zpět do výchozí pozice. To samé s ohledem na věk na na čtyřech a pak v sedě. To už můžete vychilovat víc. Určitě najdete videa i na YouTube. Sama bych si to bez porady netroufla abych neudělala víc škody než užitku. Nemáte poblíž nějakou šikovnou fyzioterapeutku?