Intimní problém. Nemůže to být reakce na léky?

barbarbar93
3. čer 2020

Zdravím všechny maminky,

Potřebovala bych poradit. Mám první dítě, měsíc starou holčičku a jsem jak se patří ze všeho vyplašená. Určitě tady už diskuze na toto téma je, ale nevím jestli nám sedí.

Malá má posledních pár dní problém s kakáním. Je plně kojená. Teď mi tři dny nekakala, včera ráno záchvat pláče, fialová byla jak tlačila, skoro nedýchala. Pomohla jsem jí tedy rourkou a vylezla hustá kaše, jako když Vám zaschne pasta, nedivím se, že jí samotné to ven nešlo. Volala jsem to doktorce a prý je to normální ale ať zkusím nějaký sirup s Lactulósou aby jí hovínko změklo. Dnes ráno jsem jí opět pomáhala, protože zase tlačila jak blázen, ale už mi hovínko přišlo řidší, jen na začátku byl jakoby hustší hlen, jenže stejně jsem jí musela pomáhat. Dáváme Biopron probiotika a na prdíky SAB simplex, ty nás taky hodně potrápily. Nemůže to být reakce právě na tyto léky?

Nu a přitom ,,rourkování,, jsem si všimla že má malá celkem zarudlý a možná i lehce popraskaný né přímo poševní vchod ale jakoby hned těsně pod ním. Abych to viděla musím roztáhnout pysky. Když jsem jí dnes po tom hovínku utírala všude, začala se kroutit a vztekat jako by jí to nebylo vůbec příjemné. Je to opruzenina? Mohu to mazat sudokrémem nebo bepanthenem? Není to úplně vevnitř v pipince, ale už mi to přijde jako zásah dovnitř. Nepoužívám vlhčené ubrousky, ale od Eone Medvídka a perlan. A zas nechci volat doktorce. Volám skoro ob den.

Jinak se ještě léčíme s moučnivkou, používám po každém kojení jak na sebe tak na malou Neocide sprej. Nemůže to nějak souviset? Už se s ní léčíme cca 14 dní a pořád mám pocit že to v té pusince má a mě bradavky chvilku svědit přestali, ale včera zas začly. Někde na netu jsem četla, že moučnivka napadá sliznice. Může to být u té pipinky od toho? Nebo je to spíš podrážděné jak tlačí?

Všem moc děkuji za rady a odpovědi.

miba10
3. čer 2020

@barbarbar93 ahoj, některé holky psaly, že Medvídek není moc dobrý, ale nevím. Já sama ho nikdy nepoužívala. Jinak co se týče toho poranění. Mazej to Bepanthenem. Ale tím hojivym. Dcera když měla ošklivě poraneny zadeček (od té doby problémy s kakanim), tak jsem to nazvala jediné tím a za pár dní nebylo po ničem ani památky. Sudokrem bych na to nedávala. Ten vysušuje.
Jinak co se toho kakani týče a té moučníky bohužel neporadím. My jsme nekojili