Jak čistíte dětem uši?

gabrieka
15. srp 2016

Ahoj holky, prosím o radu. Jak čistíte dětem uši? Dneska jsme byli se synem (10 měs.) u doktora a když se mu díval do uší, tak říkal, že je má moc zanesené mazem. Čistím mu je vatovýma tyčinkama a snažím, abych ten maz nezatlačovala, ale asi to dělám špatně. Jak jste na tom vy? Díky za rady.

kajovaevicka
15. srp 2016

Máme ušní sprej Aurecon- jednou dvakrát do každé dírky, chvíli nechat a pak jen vytřít hned na okraji.

betelgeuzz
15. srp 2016

Mladší měla několikrát zánět uší a hodně se jí uši špiní, tak chodíme 2x do roka na ORL čistit. Doktor vždycky říká, že čistit jen to, co je vidět, tyčinky vůbec do uší nestrkat. Prý nejlepším nástrojem na čištění uší je prst majitele ucha 😉

gabrieka
autor
15. srp 2016

@kajovaevicka Díky, na ten jsem se právě dívala, že ho koupím.

gabrieka
autor
15. srp 2016

@betelgeuzz Já jsem taky tento názor slyšela, že by se uši vůbec čistit neměly, ale přijde mi to zvláštní 😀..no koupím sprej a uvidíme 🙂.

dokument
15. srp 2016

mazem.... ale ucho se prave tak cisti samo. Ucho by se fakt cistit nemelo. Nebo jen obcas. Sama jsem s tim mela problem, ze jsem porad cistila, denne, obycejne vycisteni tycinkou po sprchovani, abych emela v uchu vodu. Nakonec mi ucho zalehlo a kdyz uz jsem 14 dni na ne neslysela, tak jsem sla na foniatrii, kde mi to museli vyplachnout proudem vody. Od te doby uz tak chorobne necistim. Synovi jsem obcas cistila, protoze jako mimino casto slintal a zvracel (po kojeni treba, ale tak nejak cely den ublinkaval, do 8 mesicu). Takze to mel fakt spinave, sem tam neco zateklo...ble 😅 No ale uz mu hodne dlouho necistim, neni co. Obcas zkusim, ale je lechtivy a nenecha si na ucho sahnout 😀

kajovaevicka
15. srp 2016

U nás má starší jedno ouško zanesené docela dost a vrací se to. Čistím uši cca jednou týdně, když myjeme holkám vlásky a nateče tam voda.

gabrieka
autor
15. srp 2016

@dokument Já ho právě čistím tak jednou za týden, a vždycky mně přijde, že je má strašně špinavé...Tak asi fakt přejdu na metodu nečistit vůbec 🙂...

dokument
15. srp 2016

@gabrieka no dokud muj kluk ublinkaval, tak jsem taky trochu cistila. Ted to ani nema spinave. A taky jen na krajicku, jak tady holky psaly.

mandala
15. srp 2016

Chodím s dcerou dost často na ORL a nikdy mi neřekli, že by si měla víc čistit uši, taky mám zkušenost, že jsem si v zápalu hygieny zanesla maz až dovnitř a pak museli vyplachovat, takže souhlasím s tím, že se nemá přehánět. A na ten ušní sprej jsem moc dobré reference neslyšela, prý je lepší čistit pouze tyčinkou, ale proč, to už nevím... 😉

dokument
15. srp 2016

vlastne by se melo cistit jen tak, co vycistis po koupani rucnikem, vytrit prstem v rucniku jemne a nic vic 🙂

suzief
15. srp 2016

Tyčinkou ale namacenou v troše vody a vymačkané, zda se mi že se to pak lépe chytá, případně hned po koupání a umývání hlavičky, když má mokré ouška a úplně to stačí, perfektně se vycisti

alamo
15. srp 2016

Mladsi i starsi dcera uz mely ucho trochu ucpane mazem, tak jim to cistili na ORL (jednou takovym tenkym stouratkem a jenom vyplach vodou) a upozornovali me, ze ucho se cisti samo, tak cistit jenom to, co je hodne venku (z esteticky duvodu), ale vic do toho nestourat, pac to nadela vic skody nez uzitku.

gabrieka
autor
15. srp 2016

Holky moc díky za informace. Přestávám čistit 🙂. Přeji vám pěkný den.

betelgeuzz
15. srp 2016

@mandala Mně i dr na ORL říkal, když tahal dceři hromadu mazu z ucha, že ať nemám pocit, že se o ni špatně starám, že já do toho ucha vůbec zasahovat nemám, že někomu se toho mazu tvoří víc a pak je lepší s tím občas zajít na ORL.

gabrieka
autor
15. srp 2016

@betelgeuzz tak to jsi mě potěšila, protože já si dneska u doktora připadala jak blbka...

rada_87
15. srp 2016

@gabrieka Chodila jsem léta na ORL na výplachy a bylo mi vysvětleno,ze doma čím víc čistím,tim víc se mazu tvoří a že doma čistit ručníkem po koupeli. Takže si blbě pripadat určitě nemusíš!

ivular
15. srp 2016

Mně na ORL lékař taktéž řekl, že synovi nemám uši čistit (byli jsme tam tehdy s jiným problémem). Nakonec mi to ale nedalo a čistím cca 1x týdně vatovou tyčinkou, kterou velmi jemně potřu tělovým mlékem. Asi to bude podobný princip, jako píše @suzief, protože mám taky pocit, že se ten maz takto dobře chytá a nezatlačuje dovnitř.