Jak děláte domácí přesnídávky?

gabrieka
31. bře 2016

Holky a jak děláte domácí přesnídávky? Díky moc za tipy.

lv
31. bře 2016

dělávala jsem, teď už ne /a mě to miminí vaření hrozně bavilo, je to hned a holkám to chutnalo, takže dobrý pocit, že jim dávám to nejlepší, co můžu, že vím, co v tom je atd./.
nejjednoduší je rozvařit oloupaný jablíčka 😉 ty jsou steně základem pro všechny další, takže +hruška, +broskev, mango, mrkev, banán, švestky, jakýkoliv ovoce..meruňky jsou po uvaření dost kyselé, ty jediné jsem doslazovala trošinku. Později jsem udělala sem tam s vločkami /namočené, pak rozvařit s ovocem.

gabrieka
autor
31. bře 2016

Super, děkuji za radu 🙂.

jipe
31. bře 2016

Já si pozavařovala - bud jenom jablečné (podušená a rozmixovaná jablka) nebo jsem přidala 1/3 jiného ovoce (banán, švestka, borůvky,.. Zkoušela jsem přidat později i ovesné vločky a dobré. Merunky mám v mrazáku a ty jsou dost kyselé, tak je dávám s banánem.

evulinka27
31. bře 2016

Mamka zavařuje stejně jak psaly holky nahoře a zahušťuje vanilkovým pudinkem. Cukru dává minimálně, aby to nebylo zbytečně sladký.. Dělá to pro bráchovy děcka, já se teprve pro to své chystám v letošní sezoně 🙂

rousse
31. bře 2016

Povařím chvilku ovoce - základ jabka plus něco, nezahušťuji ničím, není potřeba, když se trochu slije šťáva z jablek, mixnu tyčákem, trochu dosladím (když je kyselejší, tak až před jídlem přímo porci dosladím trochou datlového sirupu), zavíčkuju, otočím dnem vzhůru a pak ještě pro jistotu zavařím v mikrovlnce.

lajla
31. bře 2016

Bacha ovoce se nemíchá s obilovinami, kvasí to ve střevech
K ovoci přidávat semínka tykve, slunecniciva, chia..par orisku, k doslazeni datle, rozinky,...vždy povarit

gabrieka
autor
31. bře 2016

Díky moc holky 🙂

suzina08
1. dub 2016

@lajla tak to jsem ani nevěděla. Naštěstí jsem do přesnídávek nikdy vločky nedávala 🙂 Každopádně děkuju za upozornění 🙂

ladyhacek
1. dub 2016

oloupu 3 jablka pokrájím podleji vodou a nechám změknout - sleju vodu ,, šťávu´´ a dám jí zatím bokem trochu tam nechám a dle hustoty přileji šťávu výjde to cca na 2,5 skleničky (mám od jogurtu Jihočeské nebo od přesnídávek) tu zbylou třetí skleničku kde je půl doplním jiným ovoce - zase podleji vodu a povařím (mám v mrazáká domácí maliny a borůvky) > bohužel malý to moc nechtěl ale zkusím přisladit (datlový, rýžový sirup) mám tedy přesnídávky na tři dny > zkoušela jsem i zavařit, ale moc mi to nejde takže takto to je jednodušší.....

lucienn5
1. dub 2016

My dáváme spíš zeleninové, jsou zdravější než ovocné a hlavně dítě když si zvykne na ovoce, tak zeleninu chtít nebude

gabrieka
autor
1. dub 2016

Zeleninu dávám k obědu, tak dopo chci dávat ovoce 🙂.