Jak ho naučit kousat do předmětů?

uzivatelkapetra
1. srp 2019

Mám prcka, téměř 11 měsíců, kterému teď začaly růst zuby. Trápí se, protivný jak... však víme jak co 🙂
Pusa ho bolí, opět skoro plně kojím jelikož ani jíst moc nechce, ale kousátka mu nic neříkají. Nekouše do ničeho, ani flaška, hračka,studené kousátko, síťka s ovocem, prostě tam nějak nefunguje to, co u všech ostatních, objevování světa pusou.
Dá se s tím něco dělat? Když ho nutím, akorát se vzteká.
I s pohybem je pozadu, ještě se ani neplazí,chodíme k fyzio.

adelka951
1. srp 2019

A kousek vychlazené okurky jsi zkoušela? Případně měkčí ovoce bez sitky, třeba jahodu, také nejlépe z ledničky, aby to chladilo.

uzivatelkapetra
autor
1. srp 2019

@adelka951 dneska jsem mu zkusila dát banán jen tak a nechtěl ho ani zkusit...prostě do pusy nic nechce, leda mu to tam nacpat "násilím", ale to se zase navzteká a i kdyby mu to chutnalo, tak to nevezme...nevím právě jak ho namotivovat do něčeho se zakousnout

makronka222
1. srp 2019

Zkus calgel. Nase jedla v tom obdobi jen kapsicky a UM

prejeta_zaba
1. srp 2019

Nechci strašit, ale pokud opravdu vůbec nikdy nestrkal do pusy ani ruce ani nic, může to být varovný signál, že něco není v pořádku s motorikou. To je vývojová etapa, zkoumat pusou, ne jen tak nějaký rozmar, řešila bych to s pediatrem. Už by dávno měl být schopen brát si třeba ovoce a dávat do pusinky sám, to dělají děti snad od 3 měsíců, že si cíleně dávají do pusy hračky nebo dudel. Nebo další varianty, nyní ho celá pusa bolí a je oteklá, tak se jí nechce ani dotýkat (mělas někdy afty nebo nějaký bolák v puse? To se tak, obloukem vyhýbáš kontaktu s tím a ne si do toho ještě rejpat) a nebo mu nechutná ovoce a zelenina a štítí se toho (to třeba dělá můj syn, za boha by do pusy nestrčil syrové ovoce nebo zeleninu, ale třeba kousátka klidně...)

uzivatelkapetra
autor
1. srp 2019

@prejeta_zaba no právě taky mě tyto scénáře napadají, jako svoje ruce má prozkoumané pusou řádně, ale to je tak vše. Dudlík nikdy nechtěl a z flašky nikdy nepil, páč nebyl důvod. Teď ho nezajímá nic než moje kozy 🙂 na ty pusu otvírá už z dálky poskakujíc radostí.
Moc bych si přála ho naučit na kousátka apod ať si masíruje dásně a pomáhá si od bolesti i jinak než díky lidocainu

hezz17
1. srp 2019

@uzivatelkapetra naše malá teda taky absolutně nepochopila na co jsou kousatka 😀 celkově byla dítě, který nemělo moc potřebu něco ohlodavat, vlastně jsem nikdy neměla strach, že mi ani nějakou kulicku, hračku... Protože to nejedla. Jako ruce v puse, nohy v puse, prsa v puse to jo 😀 a kdyz rostky zuby, tak jsme taky najeli z 90%zase jen na kojeni. Prpste kdyz to boli, tak nechce.

uzivatelkapetra
autor
1. srp 2019

@hezz17 a do budoucna s jídlem problém nebyl? Kousky a dávání jídla do pusy

hezz17
1. srp 2019

@uzivatelkapetra prave naopak. Vlastně od začátku, cca od 6.měsíce neměla nic mixovane, jen pomackane vidličkou. Ona se pak rozjela. Jako jídlo si do pusy dávala (mimo růst zubu) teď ji budou dva a ji úplně všechno.

zelenaesmolda
1. srp 2019

@uzivatelkapetra
zkus takovy ten detsky silikonovy kartacek na zuby,nase mala si rada myje zuby,dela ji to dobre na dasne tak si tim smrdoli v puse 🙂

sdu
1. srp 2019

@uzivatelkapetra naši kousatka nic neříkala, až dlouho po tom co ji zoubky narostly okousala skoro všechny knížky.